cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Roblox'cular Üzgün: Yasak Tufanı Devam Ediyor...

(Topic created on: 08-07-2024 11:00 PM)
1055 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Önce Wattpad, sonra Instagram ile devam eden yasak dalgası küçük çocukların oyunu Roblox'uda vurdu

image

Genelde 6 - 14 yaş kesiminin kitle oluşturduğu oyun kütüphanesi Roblox, Adana 6. Sulh mahkemesince ülkemizde yasaklandı

image

Şahsen hiç oynamışlığım yok bu oyunu. Ancak oynayan kitle erişim elde edemediyse lütfen bize bildirsin. 

Sırada ki yasak sizce neye gelecek?
Resolved!
50 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
En başta zaten çıkmıştı
0 Likes
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
Ben ama vampir-köylü oynuyordum orada.😭 Vallahi de billahi de Roblox'un ilk engellenecek hizmetlerden biri olacağı aklıma gelmezdi.
Fecr-iSadık
Active Level 10
Diğer
Çocuk istismarı, cinsel içerikli paylaşımlar, eşcinselliği özendirici sapkın sanal partiler ve buna robux denilen ve gercek para ile satın alınan sanal para ile teşvik edilmesi Roblox un kapatılma sebepleridir.

35 yıllık tecrübeye sahip bilişimci yazar Orhan Toker aileleri aylar önce Roblox konusunda uyarmıştı
https://x.com/gundem7x24/status/1821272805138223192
0 Likes
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
Bu yüzden uygulamadaki oyunlara yaş kategorileri; ebeveyn denetimiyle kiminle arkadaş olabileceğinden kiminle konuşabileceğine, kiminle konuşabileceğinden hangi oyunlara girebileceğine kadar filtereleme ve kısıtlama getirildi. Üzgünüm ama ebeveynler tableti telefonu çocuğun önüne atıp kontrolsüzce her istediğini yapmasına izin verirse bunun olması çok doğal ve bunun cezası geliştiriciden çıkartılamaz.
0 Likes
Fecr-iSadık
Active Level 10
Diğer
Yani diyorsun ki pencereyi açık bırakmışsın hırsız da senin evini soymuş kabahat senin. Yav birader adama sormazlar mı hırsızın hiç mi kabahati yok diye. Herkes işini yapacak. Aileler çocuğuna sahip çıkacak geliştiriciler böyle pislikler yapmayacak platformlar da bunlara müsade etmeyecek. Kaldı ki bunlar bilinçli işlenen suçlar. Paris olimpiyatlarına kadar sirayet eden lgbt sapkınlığı resmen toplumlara cinsel tercih olarak dayatılıyor. Çocuklara bile acımaları yok. Onları bile kullanıyorlar. Kimsenin işini yapmadığı bu olayda devlete başka seçenek kalmadı kapatmaktan başka.
0 Likes
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
Diyorum ki; fırtınalı havada, devletin sana yedek jeneratör ve daha sağlam kapı/pencereler gibi gerekli imkanları sunmasına rağmen bunları kullanmayarak devleti veya fırtınalı havayı suçlayamazsınız.

O bahsettiğim fırtınalı hava, platformdaki uygunsuz içerik üreten geliştiriciler. Devlet dediğim ise Roblox platformunun kendisi. Fırtınalı havayı, yani uygunsuz içerik üreten kişi ve kişileri yok etmeniz ya imkansız ya da çok ama çok zor. Bu yüzden jeneratörü kullanacaksın, yani önlemini alacaksın.

Roblox bu konuda ebeveynlere verilmesi gereken tüm denetim kontrolü erişimini verdi.
Fecr-iSadık
Active Level 10
Diğer
Ben sana gerekli her türlü imkanı verdim kendi çocuğunu kendim koru demek resmen ben kendi içimde hiçbir kontrol mekanizması işletmeyeceğim sizin çocuklarınızı her türlü tehlikeyw maruz bırakacağım demek gibi birşey. İstendiği takdirde göz açtırmayacaklarını daha geçen hafta İsmail Haniye paylaşımlarını instagram in nasıl kaldırdığını o hesaplara nasıl erişim yasakları ve kısıtlamalar konulduguna şahitlik ettik. Niyet önemli.
0 Likes
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
Bu dediklerime rağmen hâlâ anlamadıysanız pes doğrusu.

Roblox zaten kontrol mekanizması işletiyor, devletin de işleteceği şey Roblox'un doğru düzgün kontrol yapıp yapmadığı.

İster beğenin ister beğenmeyin ama Roblox 7 yaşından +18 korku oyunlarına kadar geniş bir kitleye hitap ediyor. Her içeriği 7 yaşındakilere göre ayarlamak zorunda değil.

Açacaksın Roblox çocuk hesabı, çocuğunun yaşını girip yaşına uygun olmayan şeyleri kapatacaksın, bitti!

Siz nasıl çocuğunuzu sokağa salarken öyle her yere gitmesine izin vermiyorsanız, güvenli yerlerde oynamasına izin veriyorsanız aynı şeyi internette de yapacaksınız: Çocuk hesabı açıp görmesini istemediğiniz şeyleri engelleyeceksiniz.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Açıkçası bende Roblox'u kesinlikle önermem ancak sanal para konusunda katılamayacağım. Yani en yararlı Uygulama bile içinde teşvikli sanal para içeriyor. Roblox suç mahalidir. Ebeveynlere yetki verilse de cahil olanlar telefonu verip susturuyor. Yazık...
0 Likes
Diğer
Çok iyi olmuş tam gaz devam 😁