cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

[Rehber] Checkfirm Tam Olarak Nedir? Nasıl Kullanılır?

(Topic created on: 11-26-2021 04:28 PM)
2146 Views
Rose67_
Expert Level 5
Options
Diğer
Herkese merhaba Sayın forum üyeleri, 

Artık şöyle bir karar aldım, Her Haftada Bir Samsung’un uygulamaları (Checkfirm Samsung’un bir uygulaması değildir.) nasıl kullanılır onları açık ve net bir şekilde anlatmaya çalışacağım, inşallah bu yepyeni serimi beğenirsiniz.😊

İsterseniz Checkfirm Tam olarak nedir onunla Başlayalım😊

Checkfirm, bir çeşit cihazların yazılımını kontrol etmeye yarayan bir uygulamadır. Bu uygulama cihazlarınızın yeni sürümlerinin testte olup olmadığını ve bu testte olan yeni güncellemelerinin ne tür bir güncelleme olduğunu (örneğin büyük guncellemeler ve küçük guncellemeler) ögrenmenize yarayan bir çeşit 3. Parti uygulamadır. (3. Parti demek Samsung veya başka bir marka dışı bir firmanın birseyler hazırlaması ve bunları kullanıcılara sunmasıdır )

Şimdi gelgelelim Checkfirm nasıl kullanılır? 

Checkfirm, kullanımı basit bir uygulamadır. (Bu bazı kullanıcılar için değişebilir.) Checkfirm'i yüklediğinizde karşınıza şöyle bir ekran çıkacaktır. 

image

Bu ekrana "Hoş Geldiniz Araması" denmektedir. Buradan "Hoş Geldiniz Aramasını Etkinleştir" seçeneğine basınız.

image

Buradan beyaz ok ile gösterdiğim gibi "Hoş Geldiniz Aramasını Etkinleştirin. Sonra kırmızı yuvarlak ile gösterdiğim gibi alttaki "+" simgesine basınız.

image

Karşınıza böyle bir ekran çıkacaktır, buradan benim gösterdiğim gibi "Model" kısmına cihazınızın model kodu, "CSC" kısmına ise TUR yazın. Sonra ardından "Ekle" seçeneğine basın ve ana ekrana geri dönün, sonra ardından uygulamayı yeniden başlatın.

image

Uygulamaya yeniden girdiğinizde karşınıza böyle bir ekran çıkacaktır. Bu ekran "Cihazın sürümleri hakkında bilgi verir". Yeşil çizgideki kısım cihazın eski sürümlerini gösterir, (mesela sallıyorum SM-T290XXJ2J2HUG2 (tabii gerçek değil salladım sadece böyle bir sürüm yok)) 

Sarı çizgideki kısım ise cihazın yeni çıkan yazılımılarıdır.) "Yeni çıkan test donanım yazılımı" olan kısım cihazın yeni sürümünün MODEL KODUDUR. (Önemli)
"Keşfedildiği tarih", cihazın yeni yazılımının ne zaman teste girdiğini gösterir.
"Tarafından şifresi çözüldü" kısmı ise cihazın yeni yazılımını İLK KEŞFEDEN KİŞİDİR. 
"Android Sürümü" kısmı ise cihazın Android sürümünü gösterir. Eğer yeni bir Android güncellemesi olursa bu kısım YENI BİR ARAYÜZ GÜNCELLEMESİ yazar.

image
(Bu kısmı yanlış yazmışım dikkate almayınız)

Sağ yukarıdaki "ara" sembolüne basarakYENİ BIR CİHAZ EKLEYEBİLİRSİNİZ. Bu kısımda ise yineSM- yazan kısma cihazınızın model kodunu giriniz. (SM- yazmanıza gerek yok sadece model kodu yazın yeterli.)CSC kısmına ise sadece TUR yazınız. Sonra "+" simgesine basarak ardından "ARA" kısmına basınız.

image

Yer işareti kısmı ise katogeri ekleme kısmıdır. Bilemediğim için tam bilgi veremem fakat "+" simgesine basarak katogeri kısmına girilir.

image

Bu kısımda ise "+" simgesine basarak YENİ bir katogeri ekleyebilirsiniz. 

image

"+" simgesine bastıktan sonra böyle bir yer çıkacaktır. Bu kisimdan en yukarida kırmızı ile yazdığım gibi Cihazın adını, model kısmına cihazın model kodunu ve CSC kısmına TUR yazınız. Ardından "kaydet" e basınız. 

Evet... postu bu kadardı. Umarım doğru bilgi verebilmisimdir. Herkese iyi günler anlamadığınız bir yer olursa yorumlar kısmına yazabilirsiniz. 

Eğer yanlış bilgi verdiysem kusuruma bakmayınız yanlışımız söyleyip düzeltebilirim postu.

Herkese iyi günler 😊😊😊
11 Comments
Lobao
Active Level 9
Diğer
Checkfirm samsunga ait bi uygulama değil. Bilgilendirme güzel ama o kısım yanlış. Düzeltirseniz iyi olur.
Rose67_
Expert Level 5
Diğer
Evet biliyorum. Fakat Samsung cihazlar için geçerli olduğu için şey yaptım isterseniz düzeltebilirim😊
Lobao
Active Level 9
Diğer
İstiyorum. Düzeltin.
Rose67_
Expert Level 5
Diğer
Düzelttim. Uyarı için teşekkürler.
ahmet_turğut
Expert Level 5
Diğer
Arkadaşlar cihazınız ile ilgili güncel yazılım bilgilerini öğrenmek için ve yazılım güncellemeleri takvimini incelemek için Samsung'un resmi internet sitesini ziyaret ediniz
http://www.guncelmiyiz.com/
Not
3 parti yazılım uygulamalarına V3 Parti internet sitelerine Samsung markalı cihazlarını hakkında güncel yazılım bilgilerine bakmayınız orada doğru ve bilgi li gerçek şeyler bulunmamaktadır
0 Likes
Rose67_
Expert Level 5
Diğer
Ya ne alaka ya sacmalama
Actixel
Active Level 10
Diğer
Adam doğru söylemiş
omerluna
Expert Level 5
Diğer
Asıl Samsung un sitesi yeterli bilgi vermiyor mesela tabletim için bu uygulama P610XXU2DUK1 yazılımı gelecek dedi ve geldi açıklamanı bekliyorum nasıl geldi çünkü CheckFrim samsunga ait bir veritabanından test bilgilerini alıyor
ahmet_turğut
Expert Level 5
Diğer
http://www.guncelmiyiz.com/
Yukarıda göndermiş olduğum linke tıklayarak cihazınız ile ilgili güncel yazılım bilgilerini görüntüleyebilirsiniz ya da isterseniz cihazınızın Yazılım güncellemeleri takvimini de inceleyebilirsiniz
0 Likes