cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Pil kapasitesine dikkat.

(Topic created on: 02-26-2024 10:08 PM)
562 Views
Osmanlıtorunu
Active Level 8
Options
Diğer
Arkadaşlar Samsung satış politikası gereği kimi cihazlara örneğin s21Fe 4500 mAh(pahalı)-A53 5000 mAh(daha ucuz) koymaktadır.

Gerek youtube üzerinden gerek burdan gözlemlediğim kadarı ile,minimum 5000 mAh pil kapasitesi kullanan arkadaşlar daha memnun.
Testlerine baktığımda ise 5000 mAh kapasiteli cihaz samsung tarafında hep daha yüksek ekran süresi veriyor.sakın ama sakın 4000-4500 mAh kapasiteli telefonlar alıp pişman olmayın burda çok s21 fe pil şikayeti okudum.Zaten artık a serisi komple 5000 mAh olarak üretiliyor...örneğin cihaz alıcam ama param s21 fe ye yetiyor ama s21 ultra ya yetmiyor öyleyse batarya yüzünden pişman olmamak için gidip a53 alsam daha mantıklı.zaten batarya aşınıyor zamanla.Cihazın ne kadar yüksek performansa sahip olursa olsun minimum 7 saat ve üzeri ekran süresi vermiyorsa tatmin etmeyecektir.4000-4500 mAh kapasiteli cihazlardan uzak durun... Tabi bu tavsiyem yanlızca android içindir.
11 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
Evet çok haklısınız minimum 5000 mah olması lazım eğer yazılım ile de adam akıllı optimze edebilirlerse 8 9 saat ekran süresi rahat alırsın
Diğer
Evet mesela 7 ay önce android 13 veya android 14 le test edilmişti a54-a34-a52s vs. Vs. Mesela a34 a 54 filan 8-9 saat ekran süresi gösterdi
Anonymous
Not applicable
Diğer
Doğrudur hocam yazılım çok ama çok önemli pilin mah değeri istediği kadar yüksek olsun eğer yazılım da sorun var ise yine seni çok tatmin etmez
GALAXYA51-F
Active Level 10
Diğer
Günümüz işlemcileri maalesef 4000 mah yetmiyor s23 4000 altı işlemci ile destekli 6-7 saat arası ekran süresi alan var ama bu ileride düşer nasip olursa a34 almayı düşünüyorum bence bütçe dostu güzel cihaz ki Samsung cihazlarda 5000 mah kullanımda 4000 mah performans sunar arayüz bayağı Yoğun işlemler çalışan uygulamalar derken a51 ile 5-6 saat ekran süresi alıyorum oyun ufak tefek simülasyon oyunu var onun dışında kamerası fena değil ama 4000 mah kesinlikle şu yıllarda yeterli değil Apple tarafı öyle değil mesela iphone 11 deneyimim oldu 3300 mah civarı idi aktif sosyal medya ve oyun ile 5-6 saat arası ekran süresi var nedeni çok fazla çalışan uygulama arayüzü sade One ui gibi dolu dolu değil
Diğer
Evet yorumunuz isabetli öncelikle bende a51 kullanıyorum 5-6 saat maksimum ekran süresi.oyun oynarsam maksimum 4 saate kadar düşüyor elbette batarya aşındı baya.ıphone batarya tüketim konusunda daha iyi ama kapasite düşük.lakin 4000-4500 mAh ıphone kullansa çok daha iyi ekran süreleri sunacaktır.
GALAXYA51-F
Active Level 10
Diğer
Ben 14 pro max kullansam 5000 mah 7-8 saat ekran süresi hatta daha da üstü alırım net o kadar
0 Likes
Diğer
Genel olarak 5000 mAh kapasiteli telefonlar 7-9 saat arası ekran süresi çok rahat verebiliyor buda yeterli daha iyisi yapılana kadar.
Dogac
Active Level 5
Diğer
S21 var güç tasarrufu açık 120hz adaptif uygulamalarda 60-48 hz adaptifte kullanıyorum 5.5 saat ekran açık kalma süresi alıyorum yetersiz şahsen
tolga87
Active Level 6
Diğer
Bence o saatleri alıyorsan şanslısın biz s22 ile 4.30 saat alıyoruz en fazla