Resolved! Solved

Original topic:

PİL SAĞLIĞI NASIL KORUNUR

(Topic created on: 06-04-2025 11:43 AM)
84 Views
XASQUEL
Expert Level 5
Options
Diğer

Bugün sizlere 1 yıllık cihazımın pil sağlığını nasıl 100 tuttuğuma dair kendi kullanımımdan tavsiyeler vereceğim 

Öncelikle cihazınızın pilini tamamen bitirmek veya tamamen doldurmak pek doğru değil benim gibi 30-40 civarlarında takıp 80-90 gibi çıkarırsanız daha verimli olacaktır şarj sınırı maksimum 90 veya 85 yapıp bunu halledebilirsiniz

Şarj konusunda ise benim gibi ara sıra gece şarjı kullananlar için yapılması gerekenlerden biri bir mod oluşturup telefonu gece şarjına taktığınızda hızlı şarjı kapatıp adaptif pil korumasını açmak

image
Bu mod manuel açılıyor

Eğer bunu otomatik olarak yapmak isterseniz rutin oluşturup bunu her gün veya belli günlerde geceleri çalışması için programlayabilirsiniz

Bununla birlikte gündüzleri cihazını hızlı şarj ederken ortamın serin olmasına dikkat edin eğer ortam sıcaksa adaptörünüzün ısınmaması için benim denediğim (saçma ama iş görüyor) adaptörün üstüne bozuk para koymayı deneyebilirsiniz para ısınıp adaptörü normal sıcaklıkta tutuyor

Bir diğer konu ısınma elbette ki kimse cihazının ısınmasını istemez ama siz mümkün olduğu kadar cihazın ısınmasını engellemeye veya ısındığı zaman kullanmayı bırakıp soğutmaya çalışabilirsiniz ben öyle yapıyorum çünkü pili ısı öldürür

Ayrıca pilinizi daha verimli kullanmak için de bazı rutinler oluşturabilirsiniz örneğin ben oyuna girdiğim zaman ekran yenileme hızını 60hz yapan bir rutin oluşturmuştum siz belli uygulamalarda otomatik pil tasarrufu açma haritalar dışında konumu kapalı tutma vb şeyler oluşturabilirsiniz

Buraya kadar okuduysanız teşekkürler eğer işinize yararsa beğenmeniz beni çok mutlu eder 😊

31 Comments
Solution
EceSUU
Active Level 5
Diğer
Teşekkürler
XASQUEL
Expert Level 5
Diğer
Rica ederim 😊
0 Likes