cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Mono&Stereo Ses

(Topic created on: 03-08-2021 04:13 PM)
1031 Views
AlperM34
Active Level 8
Options
Diğer

Arkadaşlar Mono ses ile Stereo ses arasındaki fark ne? Stereo sesi, Mono sese alırsam ne değişir?

image

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Jubei
Active Level 10
Diğer
Merhaba.
Telefonunuz destekliyorsa Streo tavsiye ederim.

Stereo ses ya da kısaca stereo, insan işitme duyusunun doğasına uygun, hoş bir izlenim vermek amacıyla sesin, farklı yönlerde ve simetrik olarak yerleştirilerek iki veya daha fazla bağımsız ses kanalına bağlanmış hoparlörler yardımıyla tekrar üretilmesidir.

Mono, sesin tek kanallı olarak tekrar üretilmesidir. Üretimi sırasında genellikle tek bir mikrofon veya hoparlör, birden fazla hoparlör veya bir kulaklık olduğu durumlarda da tek bir sinyal yolundan beslenme veya tek bir sinyalde birleştirme (miks) söz konusudur.

View solution in context

Solution
Diğer
Stereo ve mono arsdındaki **bleep** şu diyelimki pubg veya başka bir oyun oynuyosun stereo da adam diyelimki sağda yürüyor sağdan ses gelir solda yürüyor soldan ses gelir monoya alır isende sadece ses gelir nerden heleceğini anlamazsın

View solution in context

4 Comments
Solution
Jubei
Active Level 10
Diğer
Merhaba.
Telefonunuz destekliyorsa Streo tavsiye ederim.

Stereo ses ya da kısaca stereo, insan işitme duyusunun doğasına uygun, hoş bir izlenim vermek amacıyla sesin, farklı yönlerde ve simetrik olarak yerleştirilerek iki veya daha fazla bağımsız ses kanalına bağlanmış hoparlörler yardımıyla tekrar üretilmesidir.

Mono, sesin tek kanallı olarak tekrar üretilmesidir. Üretimi sırasında genellikle tek bir mikrofon veya hoparlör, birden fazla hoparlör veya bir kulaklık olduğu durumlarda da tek bir sinyal yolundan beslenme veya tek bir sinyalde birleştirme (miks) söz konusudur.
HYMG
Active Level 8
Diğer
hangisi daha iyi daha iyi ses yapar ben açtım ama anlamadım.
Jubei
Active Level 10
Diğer
Stereo tavsiye ederim.
Solution
Diğer
Stereo ve mono arsdındaki **bleep** şu diyelimki pubg veya başka bir oyun oynuyosun stereo da adam diyelimki sağda yürüyor sağdan ses gelir solda yürüyor soldan ses gelir monoya alır isende sadece ses gelir nerden heleceğini anlamazsın