cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Karşılaştırma: Sizce hangisi mantıklı?

(Topic created on: a month ago)
184 Views
Nubby
Active Level 4
Options
Diğer

Samsung'un yaptığı gibi 7 yıl android, 7 yıl güvenlik mi? Yoksa Xiaomi 15'de olduğu gibi 4 yıl android 6 yıl güvenlik güncellemesi mi daha işlevsel? 

Şimdiki telefonlar 7 büyük android güncellemesini kaldıracak kadar güçlü mü? Yoksa **bleep** **bleep** söylendiğini gördüğüm şekilde 3-4 büyük güncellemeden sonra bozulmalar başlar mı?
0 Likes

3 Solutions

Accepted Solutions
Solution
AlperGüler
Expert Level 2
Diğer
Samsung android güncellemelerini one ui altında verdiğinden tam olarak çoğu android özelliğini duruma göre kısacaktır ilerki zamanlarda bu durumda daha verimli güncellemeler olucaktır ama bana kalırsa zaten bir telefon max 4 sene kullanılmalıdır ama tabikii android güncellemeleri eskisi kadar yenilikli değil ios gibi olduğundan 6 senelik bir cihazda bile çalışır bozulma olayı na gelirsek elbettr yavaşlamalar vardır android tarafında çünkü limitlerini zorluyo her güncelleme

View solution in context

Solution
F-I-R-A-T
Expert Level 1
Diğer
Bence hiç bir önemi yok bunların
Sonuçta 7 yıl aynı cihazı kullananların yüzdelik kısmı çok düşük.
Yani sırf güncelleme desteği uzun diye cihaz tercihi yapılmamalı

View solution in context

0 Likes
Solution
cenk67
Active Level 5
Diğer
Bir telefonun maksimum ömrü 5 sene. Çünkü ne kadar iyi bakarsan bak istisnalar hariç bataryanın günü çıkarma ömrü en fazla 5 yil oluyor. Sonrasında gidip orijinal batarya ile değişim yapsan bile fabrikasyon batarya gibi olmuyor. O yüzden 7 yıllık guncellemenin bana kalırsa kayda değer bir önemi yok. 4 5 yil ver ama tam özellikleri kismadan ver daha çok işime gelir. Özellikleri kistiktan sonra bana verdiği yeni guncellemenin bir anlamı kalmıyor.

View solution in context

0 Likes
6 Comments
Solution
AlperGüler
Expert Level 2
Diğer
Samsung android güncellemelerini one ui altında verdiğinden tam olarak çoğu android özelliğini duruma göre kısacaktır ilerki zamanlarda bu durumda daha verimli güncellemeler olucaktır ama bana kalırsa zaten bir telefon max 4 sene kullanılmalıdır ama tabikii android güncellemeleri eskisi kadar yenilikli değil ios gibi olduğundan 6 senelik bir cihazda bile çalışır bozulma olayı na gelirsek elbettr yavaşlamalar vardır android tarafında çünkü limitlerini zorluyo her güncelleme
areyousure
Active Level 10
Diğer
Hocam iphonelar taa başından uzun ömürlük cihazlar olarak çıktı. Ablam 6s cihazını 7 sene kullandı ve güncelleme almaya devam etti. Samsungun 4 sene önceki amiral gemileri bile hala rahat rahat kullanılabilir durumda. İşlemci odaklı da s24 de exynos serisi baya düzeltilmiş. Bence güncelleme normal bir şekilde gelmeli tıpkı iphone gibi. Ama özellikleri kırpmak kadar sinir bozan birşey yok.
Nubby
Active Level 4
Diğer
S24 serisinde Exynos'un ısınma problemleri sebebiyle biri telefonunu değiştirmişken ve Samsung S25 ve S25+'da Exynos kullanmamışken kendini düzeltti demezdim pek. Exynos olmayanlar kullanılabilirse kullanılır ama Exynos düzelmekten öteye geçip bir snapdragon gibi "iyi" sınıfına girmediği sürece hâlâ riskli konumda.
0 Likes
Solution
F-I-R-A-T
Expert Level 1
Diğer
Bence hiç bir önemi yok bunların
Sonuçta 7 yıl aynı cihazı kullananların yüzdelik kısmı çok düşük.
Yani sırf güncelleme desteği uzun diye cihaz tercihi yapılmamalı
0 Likes
Solution
cenk67
Active Level 5
Diğer
Bir telefonun maksimum ömrü 5 sene. Çünkü ne kadar iyi bakarsan bak istisnalar hariç bataryanın günü çıkarma ömrü en fazla 5 yil oluyor. Sonrasında gidip orijinal batarya ile değişim yapsan bile fabrikasyon batarya gibi olmuyor. O yüzden 7 yıllık guncellemenin bana kalırsa kayda değer bir önemi yok. 4 5 yil ver ama tam özellikleri kismadan ver daha çok işime gelir. Özellikleri kistiktan sonra bana verdiği yeni guncellemenin bir anlamı kalmıyor.
0 Likes
Nubby
Active Level 4
Diğer
Android güncellemeleri bencede pek önemli değil. Uygulamaları çalıştırdığı sürece kullanılabilir. Düşündüğüm şey 7 sene boyunca android güncellemesi alacak olması bir cihazın kullanım ömrünü etkiler mi? Her güncelleme belli bir yük bindiriyor diye biliyorum. İlerleyen güncellemeler donanıma bağlı olarak cihazla uyumlu çalışıyorsa 7 sene öncesinin cihazı fazla eski sayılmaz mı? Böyle düşününce uzun süreli android güncellemeleri boş bir vaatmiş gibi geliyor.
0 Likes