cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Kablolu Şarjla Yaşanan Sorunlarda Ne Yapmalıyım?😍

(Topic created on: 11-13-2024 08:02 PM)
409 Views
Alfatürk
Expert Level 5
Options
Diğer

Merhaba Sevgili Samsung Members Üyeleri, 

Telefonunuzun kablolu bir şarj cihazıyla şarj olmamasının birkaç nedeni vardır. En yaygın sorunlar genellikle kablo, şarj cihazı veya adaptörün hasarlı veya cihazla uyumsuz olmasından kaynaklanır. Ayrıca, cihazın şarj bağlantı noktasında, kabloda, adaptörde veya bilgisayarda toz veya kalıntı birikmesi, şarj işleminin düzgün ilerlemesini engelleyebilir

1.) Şarj cihazını veya şarj kablosunu kontrolü sağlayın 

Adaptörler veya şarj kabloları benzer görünse de kaliteleri ve şarj hızları farklılık gösterebilir. Galaxy cihazınızın ömrünü korumak için, pil ömrünü en üst düzeye çıkarmak üzere tasarlanmış, cihazınızla uyumlu Samsung Onaylı şarj cihazlarını ve şarj kablolarını kullandığınızdan emin olun.😍
Şarj kabloları, şarj bağlantı noktasına tam olarak oturmalı ve gevşek veya tam oturmamış gibi bir his vermemelidir. Tüm şarj kablolarını, USB konektörlerini ve şarj bağlantı noktalarını çıkarın ve yeniden bağlayın, ardından bağlantınızı yeniden kontrol edin.

image

Fârklı bir adaptör veya şarj kablosu kullanmayı deneyin; cihazda sorun olup olmadığını adaptörünüze veya şarj kablosuna başka bir cihaz bağlamayı deneyerek düzgün şekilde şarj olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Duruma göre yetkili servislere başvurabilirsiniz.

2. )Şarj bağlantı noktasındaki yabancı maddelerin temizliğini sağlayalım 

Şarj sorunlarının en yaygın nedenlerinden biri, şarj bağlantı noktasında biriken kalıntılardır. Şarj bağlantı noktasının içinde toz veya tiftik gibi kalıntılar birikirse, şarj kablosu cihazdaki şarj uçlarına düzgün şekilde bağlanamayabilir. Bu da şarj ile ilgili sorunlara neden olabilir.

image

3.)Hızlı Şarj Seçimleri'nin aktif olduğundan emin olalım 

Ayarlar >pil >pil seçeneğine dokunun ardından >şarj etme ayarları > hızlı şarj ayarları açık olmasına dikkat edelim 

image

4.) Nem Algılandı Hatası 

USB bağlantı noktası veya şarj cihazı nemliyken cihaz şarj edilirse cihaz içi devrelere zarar verme riski bulunur. Bu durumda cihazınız sizi nem veya kalıntı olduğu konusunda uyaracaktır. Su ve toz geçirmez olsa bile kullanmadan önce cihazınızı tamamen kurutmanız cihazın normal şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Daha önceden hazırladığım bir gönderi mevcut dilerseniz oradan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz 

Yada Gif üzerindeki adımları uygulayıp cihazınızda hatayı çözüm arayabilirsiniz 

image

Tüm adımları yapmanıza rağmen sorun halen devam ediyorsa en yakın yetkili servislerimizi ziyaret etmenizi tavsiye ederim.😍

33 Comments
RüyaA54
Active Level 6
Diğer
Alfatürk senin bizi bilgilendirmen mükemmel 😊
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Beğeniiyorsanız ne mutlu bana 😊
Diğer
Selam rüya sende paylaşsana böyle gönderiler 😀
RüyaA54
Active Level 6
Diğer
Ben çok bilgli değilim genelde takip etmeyi seviyorum 😊 Sende güzel gönderiler paylaşıyorsun
Diğer
Teşekkür ederim efennim😊
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Son zamanlarda forumda sıkça yaşanan bir sorundu değindiğin iyi oldu kardeşim gerek sen gerek diğer arkadaşların hazırladığı bu konular ile sorunların çözümü daha kolay olmakta.

Ayrıca Samsung un kullandığı şarj teknolojisinin PD yani Power delivery olduğunu da tekrar belirtelim
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Aynen kardeşim çok **bleep** görüyordum 😊
Anonymous
Not applicable
Diğer
Konuya ekleyebilirsin Samsung members ekibinin cevabı 1731517966823.jpg
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Bilgilendirme için teşekkürler, konuya eklersem etiketlerim gidecektir o sebepten ekleyemiyorum 😊

Arkadaşlar yorumunu okurlar 😊🙏