cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Exynos 2400 vs Snapdragon 8 Gen 3

(Topic created on: 11-03-2024 11:19 AM)
261 Views
YağızA255G
Active Level 7
Options
Diğer
Üretim Teknolojisi
Samsung'un Exynos 2400, 4nm EUV üretim süreciyle geliştirildi. Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 3 ise 4nm TSMC teknolojisiyle üretiliyor. TSMC’nin verimlilik açısından daha ileri olduğu biliniyor; bu da Snapdragon 8 Gen 3’ün enerji tüketimi açısından avantajlı olmasını sağlıyor.

CPU Performansı
Exynos 2400, 10 çekirdekli (1+2+3+4) bir yapı sunuyor. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ise 8 çekirdekli (1+5+2) bir yapı içeriyor. Samsung'un çekirdek sayısındaki avantajı, çoklu işlem performansını artırırken, Qualcomm'un yüksek performanslı çekirdek yapısı daha dengeli bir güç tüketimi sağlıyor.

GPU Performansı
Exynos 2400, Xclipse 940 GPU’sunu kullanıyor ve AMD RDNA2 tabanlı bir grafik mimarisine sahip. Snapdragon 8 Gen 3 ise yeni nesil Adreno 750 GPU ile geliyor. Adreno 750'nin oyun ve grafik performansında daha yüksek FPS değerleri sunabildiği ve enerji verimliliği açısından da avantaj sağladığı gözlemleniyor.

Yapay Zeka ve Kamera Yetkinlikleri
Snapdragon 8 Gen 3, yapay zeka performansında gelişmiş bir Hexagon işlemcisi ile öne çıkıyor. Bu, özellikle fotoğraf ve video işleme hızlarında Snapdragon'a avantaj sağlıyor. Exynos 2400 de gelişmiş bir yapay zeka birimi sunmakla birlikte, Snapdragon’un hızına tam olarak yetişemeyebiliyor.

Sonuç
Snapdragon 8 Gen 3, genel performans ve enerji verimliliği açısından Exynos 2400’den daha üstün kabul ediliyor. Özellikle oyun performansı ve güç verimliliğiyle Snapdragon 8 Gen 3, şu anki amiral gemisi işlemciler arasında bir adım önde.
0 Comments