cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Cift çekirdek işlemcide mac os deneyimi

(Topic created on: 06-30-2024 11:35 AM)
237 Views
afaakdemir
Active Level 7
Options
Diğer

image

image

image

image

image

image

image

İşlemci amd a6 2013 yılında çıkan bir işlemci ayrıca apu desteği olduğu için mac os resmi olarak kurulmuyor. Ama vmware ile sanal olarak deneniyor denediğim sürüm big sur 4 gb RAM ve 2x işlemci ile çok stabil denemez ama yinede windows a göre biraz hızlı RAM miktarını arttirirsam daha hızlı olabilir. Catalina ve altı sürümler sorunsuz kasmadan çalışıyor. 
12 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
Sanal makinede Mac yerine ana makinede Linux test edebilirsiniz hocam. Yine Windows'dan daha hızlı çalışır. Ayrıca eski bir Mac kullanmaktansa en güncel paketlere Linux'ta erişebilirsiniz
afaakdemir
Active Level 7
Diğer
Bilmiyorum fold 4 te de linux veya ubuntu denedim ama işte mac de bir nevi fantezi denebilir
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Hiç kendim Mac denemedim. Deneme çabalarına girdim aslında ancak bir türlü güvenip kuramadım. Bende Elementary OS ile ilk kez Linux deneyimi elde ettim. Mac'in tasarımını da ufaktan çıtlatmışlar
0 Likes
afaakdemir
Active Level 7
Diğer
Aynen linuxda bazı sürümler mac e aşırı benziyor ama mac stabilite konusunda windowsdan bile hızlı denebilir 10 yıllık macbooklara bile son sürüm mac kurunca uçuyor
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Sonuna kadar katılıyorum hocam. Harika bir akıcılığı bulunuyor. Yazıldığı dilden kaynaklı olabilir ya da optimizasyonu harika yapılmış olabilir. Ben yine de Linux'cuyum ya 😅
afaakdemir
Active Level 7
Diğer
Olabilir herkes mac os u sevemeyebilir jddhdhd ama adamlar işletim sistemi konusunda 1 numara windows da zaten git gide mac os a benzemeye başladı shshshs
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Windows'u sevmiyorum. Yazdığım herşeyi kaydediyorlar. Tasarım konusunda zaten direkt kopyalamaya çalışıyor. Microsoft'u anlayamıyorum
0 Likes
afaakdemir
Active Level 7
Diğer
Adamlar yapmak zorunda zaten 4-5 sene 1 yeni Windows çıkıyor zar zor oda hep aynı tasarım ama mac os neredeyse her sen yenisi çıkıyor birde adamlar tasarımı geçtim işletim sistemini akillandiriyor
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
"Windows 10 son olacak" diyip sözünde durmadılar. Sorun yok. Yeni bir isimle çıkarmaları normal. Ama Windows 12'nin 32GB RAM istemesi üzerinde duruluyor. Böyle devam ederlerse Apple'dan geriye daha çok düşerler
0 Likes