cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Ağınıza Hükmedin: NetGuard! Root Gerektirmiyor...

(Topic created on: 06-29-2024 10:48 PM)
718 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Dostlarım bir yazılım düşünün. Sizin hangi uygulamaya İnternet erişimi vereceğinizi seçmenize olanak tanıyor. Hayal gibi değil aslında bu tür yazılımlar neredeyse İnternet icat edildiğinden beri var.

İşte mobilde bunu rootsuz yapabilmenize olanak sağlayan uygulama NetGuard ile tanışın.

image

NetGuard bir firewall yazılımıdır. Bilgisayarlarda çok **bleep** rastlasakta mobilde bu durum biraz içler acısı. Maalesef rootsuz şekilde kullanabileceğimiz bir firewall uygulaması yok. En azından NetGuard ile tanışana kadar yoktu

Uygulama sizin bir uygulamaya ağ erişimini kontrol etmeye olanak sağlıyor. Örneğin normalde çevrimdısı çalışabilecek bir yazılım internetiniz açık olduğundan dolayı size reklam gösteriyor.

İnterneti kapatmak istemiyor olabilirsiniz. O halde karşımıza NetGuard çıkıyor. Hemen uygulamaya girip çevrimdışı kullanmak istediğiniz yazılımın ağ erişimini keserek bu çileden kurtulabilirsiniz.

Ya da bir uygulama var. Sürekli sil kur yapmak istemiyorsunuz. Ancak arkada bağlantı kurmasını da istemiyorsunuz. Yine aynı uygulama ile sorunu çözebilirsiniz. 

Örnekler çoğaltılabilir elbette

Uyarmalıyım NetGuard Play Store'a 2015 yılında yüklendi. Hala güncelleme almaya devam ediyor ancak bir türlü erken erişimden çıkamadı.

image

Firewall Türkçemize Güvenlik Duvarı olarak çevriliyor. Güvenlik duvarı yazılımları uygulamaların ağınızda trafik oluşturup oluşturmayacağınızı seçebildiğiniz basit mantıkta becerikli eşyalardır.

Bilgisayar tarafında Portmaster gibi güçlü alternatifleri olsa da telefonda maalesef root yetkisi olamadan bu işlemi yapabilen çok bir araç yok.

Bu Güvenlik duvarı sistemi aslında her cihazda bulunuyor. Bizim sadece görsel bir arayüze ihtiyacımız oluyor. 

image

NetGuard tamamen açık kaynaklı özgür yazılımdır. Tereddüt etmenize gerek yoktur.

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ben bunun için Mullvad kullanıyorum, sadece reklam engellemekle kalmıyor, zararlı yazılımları ve izleyicileri de engelliyor.

İsteyenlerin ihtiyaçlarına yönelik olanı seçmeleri için görseli de buraya bırakıyorum hocam 1719690972002_1719690971998_0.jpg

View solution in context

Solution
Qui_X
Active Level 7
Diğer
Elinize sağlık fakat bu yazılımın Root olmadan çalışmasının sebebini yazmamışsınız, ben onun sebebini açıklığa kavuşturayım.

Arkadaşlar NetGuard’ın telefonlarda root olmadan çalışabilmesinin sebebi, Android’in VPN API’sini kullanmasıdır. Bu API, uygulamaların cihazdaki tüm ağ trafiğini yönlendirmesine ve kontrol etmesine olanak tanır. NetGuard, bu özelliği kullanarak bir VPN oluşturur ve tüm internet trafiğini bu VPN üzerinden geçirir. Böylece, root erişimi olmadan da uygulamaların internet erişimini kontrol edebilir.

View solution in context

35 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
Hocam reklam engellemek için dns kullanmak bence daha mantıklı, bu arada elinize sağlık
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bahsettiğim şey gereksiz ağ bağlantısı yaparak reklam almak hocam. Şöyle normalde İnternetsiz çalışan bir yazılım İnternete bağlanınca reklam gösteriyorsa bunu engellemek için. DNS devamlı kullanımda gerekli haklısınız

Teşekkür ederim hocam 🙏🏻
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ben bunun için Mullvad kullanıyorum, sadece reklam engellemekle kalmıyor, zararlı yazılımları ve izleyicileri de engelliyor.

İsteyenlerin ihtiyaçlarına yönelik olanı seçmeleri için görseli de buraya bırakıyorum hocam 1719690972002_1719690971998_0.jpg
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Sen mullvad satın mı aldın yada nasıl yapıyoruz
Anonymous
Not applicable
Diğer
Mullvad DNS tamamen ücretsizdir. Dilediğiniz zaman kendi sitelerinden DNS'i edinip özgürce kullanabilirsiniz
Anonymous
Not applicable
Diğer
Mullvad candır can...
Anonymous
Not applicable
Diğer
Öyle valla
Diğer
Önceden denedim de Mullvad benim telefonu mahvetti ya 😄 Hangisini eklersen ekle İnternet erişimini engelliyor

Şu an denedim gene aynı
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık 😊👍
0 Likes