cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Apple lansmanı ve iPhone 16 hakkındaki düşüncelerim ile Samsung yorumum.

(Topic created on: 09-09-2024 10:57 PM)
116 Views
yns21fe
Expert Level 2
Options
Diğer

1.) Yapay Zeka Yarışı:

- Apple Intelligence yapay zeka işini kızıştırmaya geliyor o belli ancak hâlâ bir Galaxy AI seviyesinde değil. Daha çok yolu var. Daha fazla modele yapay zeka vermeleri gerekiyor ve yeteri kadar özelliğe sahip değil. Tabii Samsung da bu hamleleri görmüyor değil başlattığı yapay zeka yarışından hemen vazgeçmeyecektir ama telaş yapmaları gereken bir yenilik kesinlikle yok. One UI 7 ve özellikle S25'in çıkışı yapay zeka konusuna yeni bir boyut getirecektir. Bu kızışma tabii ki biz kullanıcılara olumlu yansıyacaktır. Bu yüzden Apple'ın bu hamlesini olumlu karşılıyorum.

2.) Kamera:

- Pro modelde 5x olayını sevdim. Telefoto Samsung'un hassas noktası ve bu konudaki başarısını devam ettirmek için en azından S25 serisinde Exnyos ile maliyeti düşürüp (Gen4 çok daha pahalı ve cihazın fiyatına etki edecek gibi) S25 serisindeki her modele 5x telefoto eklemeli, en azından Plus modele. Kamera tuşu resmen yenilik ekledik demek için eklenmiş gibi. Kullanıcıların geleneksel tekniklerden vazgeçmeyeceğini düşünüyorum. 4K120FPS olayına diyecek bir şey yok piyasa çoktandır olan bir mevzu. Kameraya yazılımsal olarak eklenen yeniliklerin de örnekleri çok.

3.) Tasarım:

- Apple'ın iPhone 13 ile bıraktığı dikey kamera dizilimine geri dönmesi 3D çekim için diyenler var artık orasını bilmiyorum. Tasarım tercihi olarak bence mantıklı bir karar eski çapraz tasarım bence çok çirkin duruyordu. Genel yapısı bildiğimiz iPhone konuşulacak bir yanı yok.

**Genel Değerlendirme**

Şimdilik Samsung'u büyük hamleler yapmaya zorlayacak yenilikler eklenmemiş gibi görünüyor. Apple'dan daha büyük hamleler beklerdim ki şu piyasa biraz çalkalansın. Yine de yapay zeka üzerine yaptıkları adımlar Samsung'a bir uyarı niteliğinde. Eğer yapay zekaya daha fazla yatırım yapmazlarsa Apple bu yarışta tehlikeli bir rakip olarak Samsung'a yetişecektir.

Okuduğunuz için teşekkürler.

8 Comments
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Bugün iphone 16 lansmanı mı varmış 😄 mesajındaki dediklerinde haklısın. Benimde düşüncelerim şu: apple bir ürün veya özellik tanıtınca kullanıcıları vaovv der 😅 o yüzden umarım yapay zekâya yatırım yapmaz. Eğer yatırım yaparsa samsung'a göre bu konuda(yapay zekâ) önüne bile geçebilir. İphone 16 eskiden sızdırılan kamera tasarımı ile çıkmış. Ve şimdi internetten baktımda iphone 16 pro ve pro max'in çerçeveleri çok ince güzel. Umarım samsung s25 serisi ile bu konuda daha iyi bir adım atar.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Adam akıllı bir geliştirmek yok ki gene s25 serisinde
yns21fe
Expert Level 2
Diğer
Sızıntılar en azından S25 Ultra'nın daha ince çerçeveleri olduğunu gösteriyor.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Yapay zeka içinde pek adam akıllı işlemci falan ona girmiyorum adam akıllı bir geliştirme yok işte ekran falan büyümüş vesayre Çinliler yeni çıkaracakları telefonları ile geçerler diye düşünüyorum bu cihazları
anusername
Expert Level 5
Diğer
Ben nedense capraz tasarımı cok sevdim(öznel)
Arda-G780G
Active Level 7
Diğer
Diğer donanım özelliklerine lafım yok ama artık 2024 yılına girdik ve 60hz ekran koymak nedir ya? Tamam akıcılık var takılma yok ama yenileme hızı artık önemli bir özellik bari 90hz olsaydı.
VedatA545G
Expert Level 4
Diğer
S25 128 gb 45.000 TL
S25 256 gb 48.000 TL
S25+ 128 gb 55.000 TL
S25+ 256 gb 58.000 TL
S25 ULTRA 256 gb 80.000 TL
S25 ULTRA 512 gb 85.000 TL
S25 ULTRA 1 TB 95.000 TL
Tahminim
özgür_s21fe
Expert Level 2
Diğer
Kısaca her zamanki gibi Pro ve pro max gayet iyi, düz ve plus fiyatına göre çöp olmuş