cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Android'de Antivirüs Gerekli mi?

(Topic created on: 06-14-2024 04:16 PM)
131 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Hepimizin elinde telefonlar var. Birçoğumuz Android kullanıyor. Android cihazlara çıkarılmış ünlü isimlerden Antivirüsler bulunuyor. Peki Android'de Antivirüse ihtiyacımız var mı?

Antivirüsleri Amacını Anlayalım

Antivirüsler sadece virüsleri uzak tutmak amacıyla yapılmamıştır. Ücretli olan Antivirüslerin bize hacker koruma vaadide sunuyor. Bu vaatlerinde gayette başarılılar.

Antivirüslerin Çalışma Mantığı

- İmza Tabanlı Tarama
Her yazılım derlenirken resmi geliştirici tarafından bazı kimliksel bilgilerle tescillenir. Antivirüsler yanlış imzalama varsa virüs algılayabilir. Yanlış tespitler olabilir. Haliyle yayıncı değişikliğe gitmiş olabilir

- Davranışsal Tarama
Bazı Antivirüsler cihazınızı yorar. Bunun sebebi kurulan yazılımın davranışını sürekli denetliyor olmasıdır. Elbette tek nedeni bu değil ancak bir nedeni de budur. Antivirüs şüpheli bir davranış tespit ederse yazılımı karantinaya alabilir

Daha da uzayabilir liste ancak bilmemiz gerekenler bu şekilde. 

Android'de İhtiyacımız Var mı? 

Dostlar genel olarak indirdiğiniz programlara dikkat ediyorsanız pek gerek yoktur. Sürekli APK kullanmaktan kaçınan birisi için Antivirüs tamamen gereksiz ve cihaz için sadece ek yüktür

Antivirüs Olmadan Kendimi Güvende Hissetmiyorum

Bu durumda hafif bir Antivirüs kullanabilirsiniz. Örneğin Malwarebytes ya da bulut tabanlı Kaspersky tercihiniz olabilir
19 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
eline emeğine sağlık kardeşim 😊🙏👍 peki senin onerin hangi antivirüs programı olur
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ben Bitdefender, Kaspersky öneririz hocam
Anonymous
Not applicable
Diğer
👍
0 Likes
yns21fe
Expert Level 2
Diğer
Samsung Uygulama Koruması zaten McAfee ile beraber çalışıyor. Diğer Androidler için durum değişse de Samsung için böyle bir gereklilik yok. Google Play Protect ek olarak gerekli uyarıları zaten bize yapıyor.
Anonymous
Not applicable
Diğer
McAfee'nin sicili temiz değil. Ayrıca cihaz korumasının şu ana kadar hiçbir virüsü tespit ettiğini görmedim
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Play Protect sadece işaretli olanlara uyarı verir. Veritabanı genelde her gün 1 kez güncellenir. Diğer antivirüslerin veritabanı günde en az 15 kez güncelleme alır.
0 Likes
yusuf_A54
Active Level 8
Diğer
Hocam güzel konu, Bence chrome,google vs. Gibi kaynaklardan bir uyg. İndirmedikçe gerekli değil.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık hocam, ben kaspersky kullanıyorum. Ancak uygulamayı cihaza yük olmaması ve sistem kaynaklarını çok tüketmemesi için derin uykuya aldım. Yine de her gün 2 defa tarama yapıyorum ve işimi görüyor.1718370829298_1718370829289_0.jpg
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
https://r2.community.samsung.com/t5/Diğer/Kaspersky-Security-amp-VPN-3-Aylık-Ücretsiz-Deneme-Lisansı...

Tolga daha önce 3 aylık ücretsiz, kod ile kaspersky premium gönderisi atmıştı. İhtiyacı olan kullanabilir
0 Likes
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Ben eset kullanıyorum
0 Likes