cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

5GHz vs 2,4GHz İnternet Hız Testi

(Topic created on: 08-28-2022 11:04 AM)
679 Views
HalidErdoğan
Expert Level 5
Options
Diğer
Arkadaşlar aramda iki duvarlık oda mesefesi var ve bu mesefeden modemden 5GHz ve 2,4GHz'e bağlanarak hız testi yaptım. Lakin yine de 5GHz daha iyi sonuç verdi.

image
5GHz

image
2,4GHz

Bir de 5GHz'lik Wi-Fi'yi modemin yanından ve 2 duvarlı o da mesafesinden test edeyim dedim. Sonuçlar ise şöyle:

image
Modemin Yanından

image
2 Duvarlık Oda Mesafesinden

Yani test sonuçların bakarsak bence Wi-Fi'yi 5GHz'e bağlanıp istediğiniz odada kullanabilirsiniz. Çünkü aradaki farklar hissedilemeyecek kadar az. Peki bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nedir?

nyt_3489
Active Level 7
Diğer

5G mobil hatlar için 5. Generation anlamına gelen 5. nesil telekomünikasyon teknolojisi.

5GHz ise modemin yayınladığı sinyalin frekansı arkadaşlar. Internette buna bant genişliği diye de rastlarsınız ama aslında Hz (Hertz) frekans birimidir. Amiyane tabirle bu şekilde tanımlanabilir. Başına Giga (GHz)gelince de 10^9 Hz demek oluyor.

KHz = 10^3 Hz (1.000), Mhz = 10^6 (1.000.000) Hz. Bu şekilde. 10^9'u da buradan kendiniz çözersiniz, 9 tane sıfır yazdırmayın adama. 😂

HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Bilgilendirme için teşekkürler 😊
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ve ghz arttıkça radyasyon seviyeside artar kardeşim Bi bunu yazmamissin
nyt_3489
Active Level 7
Diğer
Her yerde olunca onun bir önrmi kalmıyor, apartmanda yaşıyoruz, altlı üstlü 20 tane router var hepsi 5GHz yayınlıyor. Ben kapatsam **bleep** etmeyecek benim için. Dağ başında yaşasam da 2-3 tane modemi nasıl teke indiririm diye düşünüyor olsam bir anlamı olur o bilginin. Olabildiğince gerekli ve anlamlı bilgi paylaşmaya çalıştım. Onca radyasyon kaynağının yanında benim evimdeki 5Ghz'in esamesi okunmaz.
Anonymous
Not applicable
Diğer
👍
Diğer
2.4hz çok yavaş İnternet'e 5ghz daha güçlü duruyor
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Evet hep 5GHz'i kullanıyorum.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Dikkat 5Ghz İnternet daha fazla radyasyon yaydığı için 5Ghz wifi kullanmamanızı öneririm
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Uyarınız için teşekkürler, değerlendireceğim.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bizim evde tek WiFi de ikili seçenek vardı yani 2.4Ghz ve 5Ghz şeklinde ben WiFi ayarlarından 5Ghz i kapattım ve cidden evde baş ağrısı sayısında ciddi azalma oldu. (Evdeki WiFi Türk Telekom)