cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung çamaşır makinem neden 4C Hata kodunu veriyor?

(Topic created on: 05-13-2024 02:55 PM)
806 Views
Y4gizz
Active Level 1
Options
Beyaz Eşya

Arkadaşlar selam, Çamaşır makineme kirlileri atıyorum ardından bir mod seçip başlatıyorum. Başladıktan ortalama 5 10 dakika sonra 4C hata kodu veriyor. Fakat kabloda herhangi bir kırılma bükülme yok ve su çok rahat bir şekilde geliyor.

17155947024002699331737377984434.jpg

13 Comments
Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya

Makineye su sağlayan musluk kapalı olabilir.

Musluğa gelen su basıncı yok veya çok düşük olabilir. Su kesintisi veya düşük su basıncı olup olmadığını kontrol edin.

Su giriş hortumlarında kırılma bükülme var mı kontrol edin.

Su giriş hortumu filtresi veya hortum tıkanmış olabilir.
Y4gizz
Active Level 1
Beyaz Eşya

Attığınız linki de zaten ilk verdiği hatayı verdiği zaman bakmıştım ama herhangi bir bükülme kırılma yok ve bugün test ettim gayette basınçlı ve güzel bir şekilde geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam süzgeç gibi birşey vardı onu da çıkardım fakat hala aynı.

Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
eğer rezistans kaynaklı bir problem olsaydı yani suyu ısıtma ile alakalı bir sorun olsaydı zaten elinizle cama dokunduğunuzda sıcak olmadığını **bleep** ederdiniz veya sigorta attırırdı rezistans kaynaklı olduğunu zannetmiyorum büyük ihtimalle ya anakartta bir problem var ya da programsal bir hata da olabilir başka programlarda yapıyor muydu bu hatayı
0 Likes
Y4gizz
Active Level 1
Beyaz Eşya

Cama hiç dokunmadım. Başka bir modu yarın deneyeceğim.

Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
peki 😊
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
filtreyi ve hortumu kontrol edin tıkalı olabilir
Beyaz Eşya
Merhaba,
yaşadığınız sorun için üzgünüm sorununuza daha iyi bir şekilde yardımcı olabilmek için 444 77 11'i arayabilir veya 7/24 WhatsApp hattımızdan bizle iletişime geçebilirsiniz https://wa.me/908506447711
0 Likes
sivhaba
Active Level 7
Beyaz Eşya
Burada Su almaya odaklanmışlar ama 5-10dakika çalışan makine zaten suyunu almıştır. Sizin makinenin sorunu su boşaltmasıyla alakalı yada ısıtmaya geçtiğinde rezistans patlak ve hata kodu çıkıyor. Makineyi boşaltın , sağ alttaki kapaktan önce suyu tahliye edip sonra çevirerek pompa motoru kapağını çıkartın. Pompa motorunun içinde para , kürdan , toka ne varsa temizleyin. Gözünüzle kontrol edin içinde pervaneyi saran ip , lastik falan var mı? Yoksa kapağı yerine takıp tekrar bir program seçip makinenizi çalıştırarak test edin. Sorun tekrar ederse 444 77 11 den yetkili servis talebi oluşturun.Çünkü bir tüketicinin halledebileceği boyutta sorun olmaktan çıktığını anlamış olucaksınız.