cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Akım korumalı priz aldatmacası

(Topic created on: 03-16-2024 03:50 PM)
2332 Views
Members_VNjGsqZ
Active Level 1
Options
Beyaz Eşya

Evde kurulum gerektiren Samsung cihazlarım var (televizyon, buzdolabı ve çamaşır makinesi). Buzdolabı ve çamaşır makinesini şu an ikamet ettiğim adreste satın aldım ve her ikisinin kurulumunu Samsung yaptı. Yaparken de aynen şöyle dedi:

"Akım korumalı priz satın almanız gerek. Eğer bunu kullanmaz ve elektrik kaynaklı bir sorun karşısında cihazınız arızalanırsa, cihazınız garanti kapsamı dışında kalır."

Bu cümleyle Samsung servisi, akım korumalı priz alma konusunda beni mecbur bırakıyor. Üstelik benim dışarıdan satın aldığım prizi beğenmiyor ve kendi sattığı prizi satın almam gerektiğini söylüyor. Buna inanarak, en son satın aldığım çamaşır makinesi kurulumu sırasında yine "mecburen (cihazım garanti kapsamı dışında kalmasın diye) " priz de satın aldım kendilerinden. Ancak cihazın kurulumunun yapıldığı son bir yıldan beri makineden alakasız zamanlarda ve çalışmaz iken tık tık sesleri geliyor, bazen de cihaz yıkama sırasında kendini resetliyordu. 

Hatta bu konuyla ilgili burada bir başlık açmıştım:

https://r2.community.samsung.com/t5/Beyaz-E%C5%9Fya/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi-kapal%C4%B1yken-...

Bugün bu soruna daha fazla tahammül edemeyerek Samsung'u aradım, servis yönlendirildi ve gelen farklı bir servisti. Yukarıda yazdıklarımı kendisine anlattım, "akım korumalı priz kullanılmazsa cihazın garanti dışı kalması" gibi bir durumun olmadığını söyledi. Çamaşır makinesini kontrol ettiğinde cihazda sorun olmadığını, fakat akım korumalı prizin arızalı olduğunu söyledi. Geçen sene o prize boşuna 400 TL, bugün de servise boşuna 500 TL ödemiş oldum.

Özetle; evinize kurulum için gelen servisin "akım korumalı priz kullanmazsanız garanti dışı kalırsınız" sözüne inanılmamalı.

12 Comments
Siyah
Moderator
Moderator
Options
Beyaz Eşya

Merhaba Members_VNjGsqZ,

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD

DENỊZ
Expert Level 5
Beyaz Eşya
Merhabalar kardeşim. 😊
Maalesef sıkıntılı bir süreç olmuş.

Evinizin Akımı kalitesiyle Akım korumalı prizde gerek kalmaz ama Akım korumalı priz Bozuksa Bu Aldığınız yerde zaten.

Yani Akım korumalı priz öneririm herkese Cihazın sağlığı için. Sadece bazen Cihazın istediği akımı bozabilir o yüzden heryerde kullanılmaz.

Servisin Ücretsiz Sorunu halletmemiz gerekiyordu ona da şaşırdım baya. 👍

Mod Arkadaşımız da yazmış. Samsung'u ararsanız Onlar belki bu konuda özür dileyebililer.
Beyaz Eşya
Geçmiş olsun sikintli süreçten gecmisisniz
ATC_Closed
Expert Level 2
Beyaz Eşya
Samsung bu belli olmuyor maalesef. Geçmiş olsun. 😔
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
Gerek yok ki zaten o eskiden di artık cihazlar korumalı
0 Likes
Beyaz Eşya

O zaman servis neden bana bunu satmaya çalışıyor?

Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
Kar etcek ondan
0 Likes
Emmi_S22Plus
Expert Level 1
Beyaz Eşya
NF dolabımın elektrik kesilip geldiğinde yüksek akım nedeniyle motor pistonu kitleyip yanınca yeni dolap almak zorunda kaldım ve o gün bu gündür akım korumalı priz kullanırım ve de kesinlikle faydasını gördüm. kullanmakta faydavar ama (Philips- Schneider APC-Brennenstuhl) gibi kaliteli markaları tercih etmek şartıyla. yıllardır BM.ÇM.NF.TV. FIRIN.BD. vs ne kadar elektrikli cihazım varsa hepsinde akım korumalı prizler kullanırım hiç birinde priz kaynaklı sıkıntı yaşamadım. hatta tlf.şarj cihazımı dahi akım korumalı priz ile kullanıyorum.
0 Likes
Emmi_S22Plus
Expert Level 1
Beyaz Eşya
daha önceki açtığın konuyu izlemiştim. servislerin hangi marka sattığını bilmiyorum, o zaman servisin size sattığı prizin markası nedir?
0 Likes