cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Çamaşır makinesi kapalıyken ses geliyor

(Topic created on: 02-23-2024 10:34 PM)
3292 Views
Members_VNjGsqZ
Active Level 1
Options
Beyaz Eşya

Henüz 1 yıllık bir çamaşır makinem var (WW90TA046AH/AH), lakin makine bazen (özellikle geceleyin) kapalı ve çalışmaz iken tık tık tık sesler çıkarıyor. Aldıktan yaklaşık 1-2 ay sonra bu sesi çıkarmaya başladı. Servisi arayıp sordum, eğer voltaj koruyucu priz takılı ise (ki cihaz kurulumunu yapan servis "bunu almazsanız cihazınız bozulursa servis dışı kalır" dediği için almaya mecbur hissettik) ses ondan geliyor olabilir dedi ama öyle değil, direk çamaşır makinesinden ses geliyor.  Servisi tekrar arayıp bunu söyledim ama gelmeleri takdirde servis ücreti alacaklarını söylüyorlar, üstelik cihaz halen garanti kapsamında olmasına rağmen.

Sizce bu neden kaynaklı olabilir? 

(bu arada servis "voltaj koruyuculu prizi çıkarıp bir de öyle bakın" dedi ama cihazı yerinden hareket ettiremiyorum, bilmediğim bir sabitleme kilidi falan mı var acaba?) 

11 Comments
Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
Video atarmisiniz konuya
0 Likes
Beyaz Eşya

Video ekledim. Videodaki sesler tamamıyla makineden geliyor.

Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
Açılmadı video maalesef hala
0 Likes
Beyaz Eşya

Evet niyeyse hala işleniyor gözüküyor. Google Drive'a da yükledim, şuradan izlenebilir:

https://drive.google.com/file/d/1zroVp0NBqsF-3JnE373_PuYczX-FPHy7/view?usp=sharing

Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
Kotam yok pek bakın bu videoyu direk konuyu yazdığınız yazıların oraya seçip yükleyin
0 Likes
Turkuaz
Moderator
Moderator
Options
Beyaz Eşya
Merhaba Members_VNjGsqZ,

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD
sivhaba
Active Level 7
Beyaz Eşya
Elektriksel kaynaklı ses imkansız çünkü cihaz kapalı konumda. 1 - Gece vakitlerinde az kullanıma bağlı olarak şebeke su tazziklerinin yüksek olduğundan dairenizde yada başka dairelerde su kullanımı olduğunda çamaşır makinesi hortumunuz çok hafif oynar , hortum bir yere yakınsa o hareketiyle temas ettiği yüzeyden sese neden olur . 2- Makinenizin kazanının üstünde denge taşı var ve bir fare yuva olarak o taşı seçti (makine depodayken de olabilir evinizdeyken de)
sivhaba
Active Level 7
Beyaz Eşya
Yüklemesi yeni bittiğinden videoyu şimdi gördüm. Ses su tesisatı yada makinenin su ventilinden kaynaklı .Geceleri evin ana su vanasını kapatın 3gün üst üste yapın bunu ses kesilirse servise izah edin su alma parçası ventili değiştirsinler.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Beyaz Eşya
Bu ses makineyi calistirdiginiz zamanlardami oluyor yani program bitince yoksa hepmi
0 Likes