cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Tab A9+ One UI 7.0 ve Android 15 Ön Değerlendirme Raporu

(Topic created on: 05-22-2025 05:54 PM)
244 Views
ÇınarTabA9Plus
Expert Level 4
Options
Tabletler
Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere 1 günün sonunda One UI 7 değerlendirmemi yapacağım, iyi ve keyifli okumalar dilerim.😊 (Uzun vadede de gelecek.)
Nasıl Yükledim:
Dün saat 17.00 sularında Kore ROM'u kurdum, bugün Türkiye CSC'sine de geldi fakat ben pek bekleyemiyorum. 🙃

image
Versiyon
Bunu bilgisayara yükledim.

image
ROM
ROM'u yükledikten sonra, tableti "Download" moduna aldım (ses açma+ses kısma), daha sonra yüklemeye başladım Odin ile, sırasıyla "AP, BL" ve "CSC"ye gördüğünüz dosyaları attım. Ve flaşlamaya başladım.
Recovery'e (güç+ses açma) alıp n'olur n'olmaz diye sıfırladım.
Maalesef onların görüntüsü yok, sadece download modunda ve kurulum ekranında fotoğraf var.

image
Download modunda, inerken

image
Kurulum ekranı
Kurulum Ekranı;
Kurulum ekranı One UI 6.1 ve 6.1.1'den daha farklı, girişini ben beğendim. İyi bir kurulum ekranı var.

Quick Panel

image
Ana Ekran

image
Uygulamalar Ekranı
Arayüz;
Şimdi ben şöyle söyleyeyim; One UI 6.1'de çok fazla kasmalar, donmalar oluyordu. Fakat neredeyse hiç bir kasma yok arayüzde. 6.1'de çok fena droplar girebiliyordu. Fakat bu güncelleme ile birlikte takılmalar ve droplar gitmiş.
Ayrıca tek arayüzde de değil, oyunlarda arka planda şarkı açıkken rahat rahat 30FPS oynattı, arada bir drop girmesi de işlemcinin gücünden kaynaklı, fakat 45FPS oynayabildim.
Quick Panel ve Bildirimler panelinin ayrı olması güzel olmuş.

F.a.r.k edebildiğim tek eksi; 6.1'de ki kadar olmasa da hala dokunmatik sorunları var. Çok fazla değil ama arada bir kendini belli ediyor, 6.1'de 15-20 dakika da bir oluyordu. **bleep** 5-10 saatte bir gibi.

Uygulamadan çıkıp girmeyi 6.1'de yapamıyordunuz, resmen olmuyordu. Şansınıza denk gelirse seri bir şekilde bazen olurdu. Ben 100 denemede 1 kere yaptım diyebilirim.
Fakat One UI 7.0 ile birlikte çok seri yapsanız dahi ne takılma, ne donma ne de drop giriyor aniden. Ben video kaydında çok seri yapamıyorum ama normalde bayağı hızlı yapsanız dahi sıkıntı yok.
Şarj animasyonlarını beğendim, şarja takarken gelen sistem sesi ise S25'ler ile aynı.

image

image

image
Now Bar;
Now Bar, çok işime yaramadı, müzik dinlemiyorsanız pek önemli değil tablette. Çünkü pek bir şey yok. Saati, ses kaydediciyi, medya oynatıcıyı, acil durum olaylarını ve bir şeyi daha destekliyormuş. Ama yine de koyulması bence güzel olmuş. Google sporu göremedim.

image
Widgetlar ve Dosya Büyütme:
Widgetlar çok güzel duruyor. Fakat keşke ekranı döndürünce aynı yerlerinde kalsalar.
One UI 6.1 ekranım sanki bir tık daha güzel duruyordu.
Dosya büyütme olayı güzel duruyor, Ana ekranımın ikinci sayfası eskisinden daha güzel oldu ama.

image
6.1

image
7.0

Pil:
Şuanda şarjım %35, tableti toplam olarak 5-5.5 saat kullandım, %120 gibi bir şey gitti. 6.1'e göre azalma var fakat azalma çok değil gibi geldi bana. Benim için yetiyor zaten.

image
Kilit Ekranı:
6.1'den daha güzel duruyor, saati istediğiniz kadar büyütebiliyorsunuz, sol üstte bildirimlerin olması yerine tekrar saatin altında olması daha iyi olurmuş. Ayrıca bildirimler ile ekran çerçevesinin arasında boşluk olması da kötü durmuş bence.

Eksi Yanları:
Benim f.a.r.k ettiğim 4 tane eksisi var, şimdi bunları söyleyeceğim. Bunlara eksi denir mi bilmiyorum;
1: Pil İkonu ve Wi-Fi İkonu Orantısız.
image
Çok sinirimi bozuyor ya. 😅
İnşallah düzeltirler.

2: Navigasyon Çubuğu

image
Örnek
Yanda ki boşlukları kapat deyince olan bir durum, bazen yazılar üstüne biniyor.

3: Uygulama Animasyonlarının Bazen Hızlıca Çık-Gir Yaparken Animasyonsuz Açılabilmesi
Başlıkta gördüğünüz gibi.

4: Pil
Dediğim gibi şarj 6.1'e göre bir tık daha hızlı bitiyor.

image
3 saat ve %46 gitti, 1 saat oyun oynadım ama bilemiyorum yine de.

Benim değerlendirmem böyle, size UI 7 nasıl? Ne düşünüyorsunuz?
Bunu kurarken yardımı dokunan Deniz hocama çok teşekkür ederim.

3 Solutions

Accepted Solutions
Solution
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
Umarım A seriside nasibini alır bu güncellemeyle😊

View solution in context

Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Tabletler
Güzel bir inceleme olmuş 😊

View solution in context

Solution
Tabletler
Güzel bilgilendirme alacaklar için 👍 😊

View solution in context

12 Comments
Solution
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
Umarım A seriside nasibini alır bu güncellemeyle😊
Tabletler
İnşallah. 😊🤲
rafasılva
Active Level 6
Tabletler
Benim a14 de yapabilirmiyiö
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
Neyi hocam?
rafasılva
Active Level 6
Tabletler
Room ile yüklemeyi
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
Yapılabilir ancak, bilginiz yoksa yapmayın. Hata yaparsanız telefon çöp olur.
Tabletler
Evet, ben az kalsın brick ediyordum Android 14 ROM'u kurarken (Kore versiyonu), bu sefer bir hata çıkmadı ama.
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Tabletler
Güzel bir inceleme olmuş 😊
Tabletler
Teşekkür ederim hocam, sen beğendiysen herkes beğenir. 😂