cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Tab A9+ Dokunmatik Sorunu

(Topic created on: 05-10-2025 03:02 PM)
103 Views
PizzaS24FE
Active Level 3
Options
Tabletler

Tabletimde çok garip bir sorun var. Tableti tutmadan kullandığımda dokunmatik genelde düzgün çalışmıyor, algılamıyor. Ama alüminyum çerçeve kısımlarına dokunduğum anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Samsung'tan destek aldım ama tatmin edici çözümler sunmadılar. Orijinal ekran koruyucu kullanmadığım için iyi algılayamabileceğini ve bunu çıkarıp çıkaramayacağımı sordular. Ben de pahalı bir ürün olduğunu ve sorunun bundan kaynaklanmadığına emin olduğumu söyledim.

Daha sonra Gemini'ye sordum ve gayet mantıklı olduğunu düşündüğüm bir sorun tanımı yaptı.

Şu şekildeydi:
Topraklama/Statik Elektrik: Bazen, tabletin dokunmatik sensörü düzgün bir şekilde topraklanmamış olabilir. Metal çerçeveye dokunmak, ekranın dokunuşunuzu algılaması için gerekli elektrik bağlantısını sağlıyor olabilir. Bu, tuttuğunuzda çalışmasının ancak iletken olmayan bir yüzeyde düz bir şekilde durduğunda çalışmamasının nedenini açıklayabilir.

Not: Şu anda işim gereği tableti aktif şekilde kullanmam gerektiği için henüz servise yollamadım. Ama bu sorun tanımını da belirtip yakında yollayacağım.
6 Comments
GLX120
Active Level 10
Tabletler
Ayarlardan ekran hassasiyetini açabilir misiniz açıklamasında ekran koruyucu kullananlar için ekranın daha iyi algılamasını sağladığı yazıyor.
0 Likes
PizzaS24FE
Active Level 3
Tabletler
Açık olmasına rağmen bu şekilde maalesef. 🤷🏻
0 Likes
GLX120
Active Level 10
Tabletler
Yani bilemedim ben tab s7 fe kullanıyorum normal kapaklı kılıfla, ekran koruyucu yok hiç dokunmatikte sorun yaşamadım
0 Likes
PizzaS24FE
Active Level 3
Tabletler
Forumlarda özellikle bu modelde böyle kronik bir sorun olduğu yazıyor genelde 😕
Ayrıca yabancı forum sitelerinde de çoğu kişi aynı durumdan muzdarip olduğunu belirtmiş.

Yine de teşekkürler 👍🏻
GLX120
Active Level 10
Tabletler
O zaman kronik olabilir servise vermekte fayda var eğer çok yoruyorsa
0 Likes
PizzaS24FE
Active Level 3
Tabletler
Yakında yollayacağım. Şu an kullanmam lazım.