cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Tab S6 Lite

(Topic created on: 07-28-2024 12:49 AM)
316 Views
laurew2
Active Level 1
Options
Tabletler

Merhabalar, eski tabletimin ekrani acilmasigi icin yeni bir tablet aldim, eski tabletimi tamire goturduk orda acilmasina ragmen eve geldiginde tekrar kapandi

tamirci sarj ile alakali oldugunu söyledi ama sarj aletlerimi degistirmeme ragmen bu sorun devam ediyor.

sorun tam olarak soyle, tabletimin şarjı bitmisti ve takmistim, dolacagi kadar zaman gectiginde tableti cikarip acmaya calistim ama hic bir sekilde ekran gozukmedi. Fakat ekran gozukmese bile alarmlarim caliyordu ve bunlari parmagimla kapatmaya calistigimda kapanmiyordu ama tabletin Spen'i ile kapatabiliyordum. tamirciye goturdugumde tablet kisa bir surede acildi ve adam sorunun tabpetin şarjı ile alakali oldugunu, sarj bozuk oldugu icin tabletin kendini korumaya aldigini soyledi.

Ben bu olaydan sonra tabletimi degidtirmeye karar verdim, samsungdan yeni bir tablet aldim. Fakat bazi bilgilerim es olmadigi icin, meselen fotoğraflarim, eski tabletime ihtiyacim var.

Eski tabletimi yeni tabletin sarj aleti ile sarj etmeye calistim fakat buda ise yaramadi, tablet hala acilmiyor.

Tablet sarjdayken tuslarina falan basmam mi gerekiyor, bu sorunu nasil duzeltecegim?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Tabletler
Merhaba kardeşim,

Şarja takıp ses kısma ve güç tuşuna 7 saniye basılı tutup cihaz kendinsi yeniden baslatip açılması gerekiyor .Bir denemeni önerim

View solution in context

7 Comments
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Tabletler
Merhaba kardeşim,

Şarja takıp ses kısma ve güç tuşuna 7 saniye basılı tutup cihaz kendinsi yeniden baslatip açılması gerekiyor .Bir denemeni önerim
laurew2
Active Level 1
Tabletler
merhabalar, denemisligim var calismadi tesekkurler yinede
laurew2
Active Level 1
Tabletler
Merhabalar tekrardan,

Sarjdan cikarip denedim ise yaradi, cok tesekkurler, iyi geceler sizlere🙂
Alfatürk
Expert Level 5
Tabletler
Yardımcı olduğuma sevindim kardeşim 😊
RedPunch
Active Level 1
Tabletler
Eski tabletinizin ekranının açılmaması ve şarj sorunları birkaç farklı nedenden kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki adımları deneyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

### 1. Şarj Portunu Temizleyin
- Şarj portunda toz veya yabancı cisimler olabilir. Bir kürdan veya yumuşak bir fırça kullanarak şarj portunu nazikçe temizleyin.

### 2. Farklı Bir Şarj Kablosu ve Adaptör Kullanın
- Şarj kablosu veya adaptöründe sorun olabilir. Yeni tabletinizin şarj aletiyle de denemişsiniz, fakat farklı bir USB kablo ve adaptör kombinasyonunu da deneyin.

### 3. Şarj ve Açma İşlemi
- Tabletinizi şarja takın ve en az 30 dakika boyunca şarjda bırakın. Bu süre zarfında tabletinize hiç dokunmayın.
- Şarjdan 30 dakika sonra, açma/kapatma düğmesine basılı tutarak tableti açmayı deneyin. Bunu yaparken güç düğmesine en az 10-15 saniye basılı tutun.

### 4. Güç ve Ses Düğmelerini Kullanın
- Şarjdayken, güç düğmesi ve ses açma düğmesine aynı anda basılı tutarak tabletinizi zorla yeniden başlatmayı deneyin. Bunu yaparken 10-15 saniye basılı tutun.

### 5. Spen Kullanımı
- Tabletinize Spen ile müdahale edebildiğinizi belirtmişsiniz. Şarjdayken Spen ile ekranı uyandırmayı deneyin.

### 6. Şarj Portu ve Batarya Kontrolü
- Şarj portu veya batarya iç bağlantılarında sorun olabilir. Bu durumda profesyonel bir tamirciye veya yetkili bir servise başvurmanız gerekebilir.

### 7. Alternatif Bir Bilgisayarla Şarj Etme
- Tabletinizi bilgisayara bağlayarak USB üzerinden şarj etmeyi deneyin. Bilgisayara bağlandığında bilgisayarın tableti tanıyıp tanımadığını kontrol edin.

### 8. Recovery Mode (Kurtarma Modu)
- Şarjdayken güç düğmesi ve ses açma düğmesine aynı anda basılı tutarak tabletinizi Recovery Mode'a almaya çalışın. Bu modda tabletinizi yeniden başlatma veya fabrika ayarlarına döndürme seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

### Son Çare: Veri Kurtarma
- Tabletinizi çalıştırmayı başaramazsanız, profesyonel veri kurtarma hizmetlerinden yardım almayı düşünebilirsiniz. Bu hizmetler genellikle iç depolama birimine doğrudan erişerek verilerinizi kurtarabilir.

Bu adımlar sorununuzu çözmezse, tabletin iç donanımında ciddi bir sorun olabilir ve bu durumda yetkili bir servisten profesyonel yardım almanız gerekecektir.
laurew2
Active Level 1
Tabletler
Merhabalar,

sorun cozuldu ama bu cozumude goz onunde bulunduracagim, tesekkurler
RedPunch
Active Level 1
Tabletler
Rica ederim