cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Tv kapatıp açınca sinyal yok hatası

(Topic created on: 2 weeks ago)
132 Views
alikaanozturk
Beginner Level 2
Options
TV

Merhabalar,

Kasım 2024 tarihinde Samsung 55Q70D model bir televizyon satın aldım. Ürünün satın alma, kurulum ve ilk kullanım aşamalarında herhangi bir sorun yaşamadım ve süreçten oldukça memnun kaldım. Ancak Mart 2025 itibarıyla cihazda teknik sorunlar yaşamaya başladım.

İlk olarak kanal listesi düzenleyememe ve kanalları silememe problemi nedeniyle Samsung Destek hattıyla iletişime geçtim. Uzaktan bağlantı yöntemiyle destek veren yetkili, çeşitli işlemler (cihazın sıfırlanması, yeniden kurulum vb.) gerçekleştirdi ancak sorun çözülmedi. Servis yönlendirmesi önerildi, fakat o aşamada konuyu çok önemsemediğim için kabul etmedim.

Kısa süre sonra televizyonu kapatıp tekrar açtığımda “sinyal yok” hatası almaya başladım. Ekranda sinyal seviyesi 0 olarak görünüyordu. Ancak 3 aydır herhangi bir sinyal sorunu yaşamıyordum. Fişi çekip tekrar taktığımda yayın geri geldi, fakat sinyal seviyesi yalnızca %53 civarındaydı. Bu durum, televizyonu her kapatıp açtığımda tekrarlamaya başladı.

Bunun üzerine yetkili servis çağırdım. Gelen teknisyen, cihazı kontrol etti ve sinyal seviyesinin yeterli olduğunu, sorun olasılıkla kablonun girdiği portun içindeki parçadan kaynaklanabileceğini belirtti. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra yayın geri geldi fakat bir süre sonra tekrar kayboldu. Sorun devam edince birkaç kez fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi uyguladım ancak çözüm sağlayamadım.

Tekrar servis çağırdım. Bu kez gelen yetkili, sinyalin zayıf olduğunu ve kablonun değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, işlem ücretini talep etti. Ödeme yaparak önerilen işlemleri gerçekleştirdim. Ardından daha kapsamlı bir çözüm için çanak anteni ve kablo hattını yenileyip televizyonu apartmanın merkezi uydu sistemine bağladım. Bu sayede sinyal seviyesi %95 seviyesine yükseldi. Ancak, cihazı tekrar kapatıp açtığımda aynı “sinyal yok” hatası ile karşılaşmaya devam ettim.

Yeni alınmış bir televizyonun bu tür teknik sorunlarla sürekli olarak karşılaşması ciddi anlamda can sıkıcı hale geldi. Bu sorun hakkında çözüm önerisi ya da daha ileri düzey teknik destek rica ediyorum. Benzer deneyim yaşayan kullanıcılar varsa, desteklerini beklerim.

Televizyon Ayarları:

• TKGS: Açık
  • DiSEqC: 1/4

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim

1 Comment
sekobaskan
Active Level 10
TV
Turkcell tv kullanımı zorunlu ya çoğu kişi uydu kullanmiyordur bence bende bi ara uğraştım da uyduyu yapamadım
0 Likes