cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Tv kapatılınca sinyal yok sorunu

(Topic created on: 02-03-2025 03:19 AM)
229 Views
morefotograflari
Active Level 2
Options
TV
Merhabalar, 29 Ocak Çarşamba günü servis tarafından Samsung 55 Q70D (QE55Q70DATXTK) televizyonumun kurulumu yapıldı. Kanal taraması tkgs üzerinden yapıldı. Tvde en güncel yazılım sürümü mevcut fakat tv kapatılıp açıldığında sinyal yok uyarısı ile karşılaşmaktayım. Yayınları tekrar görüntüleyebilmek için kumandadaki açma kapama tuşuna basılı tutarak qled yazıcı ekrana geldiğimde kumandadan parmağımı çekmem gerekiyor. Tvye uzaktan samsung erişti fakat sorun çözülmedi. Evimde kontrol edilmesi için servis kaydı oluşturttum. Bu modelle ilgili burada, şikayet varda ve youtubeda aynı şikayet mevcut.

2016 yılından beri müstakil ve bize ait binada yaşamaktayız. Anten sistemiyle ilgili sorunum yok. Neden derseniz hem eski televizyonumda yayınlar hala sorunsuz görüntüleniyor. Buna rağmen uyducu çağırdım ve para ödedim. Hatta herhangi bir problem bulunmadığını beyan etti. Boşu boşuna uyducuya para ödedim. Ayrıca harici uydu alıcım da var ve harici uydu alıcı ile sorun yaşamıyorum. 
Gelen ekibe de bildireceğim gibi tvnin değişimini rica ediyorum. 
9 Comments
akaycim
Active Level 5
TV
Bende aynı televizyonu kullanıyorum, dediginiz sorun bir iki defa oldu. Fişi çıkartıp tekrar taktığımda duzeldi.
0 Likes
TV
Tvyi restart etmeden ya da fişini çekip takmadan düzelmiyor. Düzeldikten sonra tv kapatılıp açıldığında yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Konuya video da ekledim. Video işleniyor şuan.
Motun
Active Level 10
TV
Yazılımsal görünüyor son tizen güncellemesi maalesef fazla hata barındırıyor.
0 Likes
TV
Yeni alınan bir tv için çok can sıkıcı bir durum. Müşteri hizmetlerinin ise kablodandır, sinyaldendir söylemleri ise ayrı üzücü. Şimdi tvyi fabrika ayarlarına döndürdüm. Tkgs ile ilgili bir ayarı kapalı moda aldım. Bekleme modunda kanal güncelleme ayarını da kapattım. Birazdan denediğimde hala aynıysa bu yöntem de işe yaramamış olacak. Bu arada samsungdan kurulum için gelen servis çalışanı hazırda bulunan kablomu istemeden konnektörden çıkarmıştı. Uçlarını keserek kablo hazırladı. İşinin ehlidir diye başında beklemedim ama görüntü alamadı benim dairemde. Üşenmeden tvyi üst kattaki babamların daireye taşıyıp görüntüyü orada aldıktan sonra tvyi benim dairemde bırakıp gitti. Servis gittikten sonra kurulu çalışır bir sistem bu hale gelemez diye düşünerek kabloyu kontrol ettiğimde rezalet bir işçilik gördüm. Bu kabloyla görüntü alması mümkün değildi zaten. Daha sonra kabloyu ben yaparak görüntü aldım. 20250129_230200_1000173480_1738180921.jpg20250129_230204_1000173481_1738180925.jpg
0 Likes
Motun
Active Level 10
TV
Hocam kablodan değildir muhtemelen.

Öyle olsa idi tekrardan açınca görüntü gelmez.

Bende bu model değil ama samsung tv kullanıyorum.

Sorun yazılımsal görünüyor.

Mesela benim tv de tizen 7 sorunsuz ve takılmadan çalışıyordu.
Türkçe bixby için güncelledim şuan hem performans bir tık düştü hem de canlı tv otomatik açılınca saatler önce izlediğim en son kapattığım andaki görüntü donuk şekilde geliyor 5 6 saniye sonra güncel yayın geliyor falan
0 Likes
TV
Sorunu çözdüm. 20 dakika sonra şimdi tvyi açtım ve sinyal yok hatası almadım. Sabah uyandığımda da tvyi açtığımda hatayı almazsam çözümü youtube kanalımda paylaşıp buraya da yazacağım.
0 Likes
Motun
Active Level 10
TV
Hayırlı olsun inşallah problem olmaz 😊
0 Likes
TV
O kadar kızgınım ki hocam anlatamam. Bir sürü de uygulama kurmuştum. Hepsini yeniden kurmak zorundayım. Ama çözümü paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum şimdiden 😊
sivhaba
Active Level 7
TV
Gerçi siz çözmüşsünüz ama 2 tahminimi yazmadan duramadım 😁🤗
1- Dıseq ayarı hatalıdır
2- Mağaza & Otel modunda kurulmuştur , böylece ilk açılışta harici kaynak yada kendi hafızasındaki görselleri izletme çabasına geçer TV
0 Likes