cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

TKGS bazı kanallardan ses gelmiyor (SZC TV, Ekotürk TV)

(Topic created on: 10-14-2023 08:00 PM)
12028 Views
PanaMo
Beginner Level 3
Options
TV

65Q70A Televizyonumda TKGS üzerinden SZC TV ve EkoTürk tv izlerken görüntü var ama ses gelmiyor.  Bu kanallar uyduya geldiğinden beri bu sorun başladı ve devam ediyor. Normal uydu ayarına geçtiğimde aynı kanalları sorunsuz izliyorum ve ses geliyor. Servisi aradığımda problem sizden kaynaklı ise servis ücreti alınabilir dedi. Servisi çağırmadım bu yüzden ve sonra da pek üstüne düşmedim. Geçenlerde internette arattığımda başka yaşayanlar da olmuş ama çözümü paylaşmamışlar.  Bu sorunu yaşayan çözüm bulan oldu mu, çözümü nedir yardımlarınızı bekliyorum.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Vecihi1903
Active Level 7
TV

Daha önce başıma gelmişti 1-2 sene önce sanırım TKGS sistemi ile alakalı 

Çözümü biraz uzun  ama işe yaramıştı :) 

Menü Ayarlar Yayın-Uzman Ayarları- TKGS ayarlarına giriş yapıp orada Operasyon modunu Kişisel yaptım daha sonra Kanal Düzenleme bölümüne girip Ses vermeyen kanalları seçip sildim. ardından Yayın Uzman Ayarları Manuel kanal Tarama giriş yapıyorsunuz ardından Turksat 42.e Seçip Transponter'dan 12380 V/R 27500 seçip  ve Tarama modu şifresiz kanal seçip Şebekeyi  Etkinleştirme yapıp tarama yaptım mevcut kanallar zaten kalıyor sadece eksik kanalları üstüne ekliyor  ve daha sonra sildiğim kanallar geldi onları da taşıdım düzeldi.  ama istersen 444 77 11 arayıp uzaktan erişim isteyebilirsiniz Tv bağlanıp yaparlar isterseniz de tarif etiğim gibi yapabilirsiniz. 

View solution in context

3 Comments
Solution
Vecihi1903
Active Level 7
TV

Daha önce başıma gelmişti 1-2 sene önce sanırım TKGS sistemi ile alakalı 

Çözümü biraz uzun  ama işe yaramıştı :) 

Menü Ayarlar Yayın-Uzman Ayarları- TKGS ayarlarına giriş yapıp orada Operasyon modunu Kişisel yaptım daha sonra Kanal Düzenleme bölümüne girip Ses vermeyen kanalları seçip sildim. ardından Yayın Uzman Ayarları Manuel kanal Tarama giriş yapıyorsunuz ardından Turksat 42.e Seçip Transponter'dan 12380 V/R 27500 seçip  ve Tarama modu şifresiz kanal seçip Şebekeyi  Etkinleştirme yapıp tarama yaptım mevcut kanallar zaten kalıyor sadece eksik kanalları üstüne ekliyor  ve daha sonra sildiğim kanallar geldi onları da taşıdım düzeldi.  ama istersen 444 77 11 arayıp uzaktan erişim isteyebilirsiniz Tv bağlanıp yaparlar isterseniz de tarif etiğim gibi yapabilirsiniz. 

PanaMo
Beginner Level 3
TV
Tesekurler dediginiz gibi yaptim oldu. Sadece TKGS Operasyon modunu kisisel degil kapali secmem gerekti mevcut ses gelmeyen kanallari silmek icin.
0 Likes
Vecihi1903
Active Level 7
TV

Rica ederim, İyi geceler. 

0 Likes