cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

QLED TV EKRAN YANMASI 10 YIL GARANTİ

(Topic created on: 03-07-2021 12:05 AM)
3603 Views
ÖzgürPEHLİVAN
Beginner Level 5
Options
TV

Merhaba 
Değerli Samsung kullanıcıları ve Samsung yetkilileri.

Samsung Yetkili Ana Bayiinden 6,799,00 TL ödeyerek Samsung 55KS8500LED TV almıştım. Cihazın kurulumu yapılıp kullanılmaya başladıktan 1 ay sonra cihazda ışık sızmansına rastladık ve cihazın alındığı bayii ye ulaşarak servis talebinde bulunduk. Servis sürecine başlamadan yetkililerin bize aktarılan öneri ve tekliflerde bu tip problemlerin çoğu tv modellerinde yaşandığı ama QLED teknolojisinde bu tip panel, görüntü vs. sorunlarının minimum düzeyde yaşandığını, bütcemizi arttırmaya ikna olduğumuzda da QLED modelini tercih etmemiz durumunda asla bu tip panel hataları, ekran yanması, piksel ölmesi, ışık sızması gibi sorunlar ile karşılaşmayacağımız belirtildi. Yaşandığı takdirde de QLED (Quantum Dot Technology) modeline ait cihazların, ekran yanması gibi sorunlara karşı 10 yıl garanti kapsamında olduğu detaylarıyla vurgulandı. Biz de QLED modelleri arasında uzun incelemeler sonrası beğenerek ve garanti teminatına güvenerek Samsung QLED QE65Q8CAMTXTK curved modelini sorunlu olan cihazımızın üstüne 3.468.00 TL ödeyerek satın aldık. Ürünü de son derece keyifle ve özenle kullandık. Ta ki 2 gün öncesine kadar. 10 yıl ekran yanmasına problemlerine karşı garanti teminatı verilen Samsung 65inç QLED Curved cihazımızda evimizde genelikle izlemekte olduğumuz haber kanallarının studyolarındaki arka fonda görülen hareketli şeritlerin, bantların ve fonların sürekli olarak her kanalda her platformda ve en son olarak PS4pro cihazını kullanırken de sabit kaldığını tespit ettik.
Daha sonra https://www.samsung.com/tr/support/contact/#onlinesupport üzerinden çevrimiçi destek alarak sorunu anlatmaya çalıştık. Sağolsun destek biriminde bizi karşılayan Mert bey igili ve çözümcül tavrıyla bozulan moralimizi düzeltti ve çok yardımcı olarak servis talebini oluştururken haklı olduğumu ve 10 yıl garanti bigisini ben de görüntülemekteyim diyerek, üzgün olduğunu ve merak etmemem gerektiğini ekleyerek sorunun çözüleceğini aktarıp servis talebinde bulundu. Buraya yazmamı gerektirdiğini düşündüğüm olaylar serisi de tam burada başladı.
Yaklaşık yarım saat sonra beni arayan Samsung Servis Yetkilisi sorunun ne olduğunu sorduktan sonra problemi anlatmayı bitirmeden 10 yıl garanti gibi birşeyin söz konusu olamayacağını söyledi. Ben de hanımefendiye bu bilginin mevcut reklamlarında ve resmi sitelerinde mevcut olduğunu söyledikten sonra bilgiyi teyit etmek istediğini söylereyerek, bekletip, sorup soruşturduktan sonra garanti durumunun söz konusu olduğunu "Evet Doğruymuş" diyerek, bilgilendirilemeyi beklemem gerektiğini belirterek görüşmeyi sonlandırdı. Daha sonra servis sürecinin nasıl ilerleyeceğini sormak üzere ben 444 77 11'i arayarak bilgi almaya çalıştım. Çağrı yetkilisi servis kaydının açıldığını ama kapsam dışı olarak tekrar kapatıldığı bilgisini aktardı. Beni ilk arayan servis yetkilsinin firmaya ait QLED teknolojisi diye tanıtılan ve satılan tv modelini kapsayan garanti bilgisini bilmediğine mi yanmalıyım.? Yoksa sürecin nasıl ilerleyeceği ile ilgili yaşayacağım belirsizliklere mi yanmalıyım?
Samsung (Quantum dot display) teknolojisininde ekran problemlerinin minimum düzeyde yaşandığı ve 10 yıl garantili olduğu belirtilerek sunulan ve toplamda 10.267 TL ödeyerek satın aldığım Samsung QLED televizyonumuz fotoğraflarda görüldüğü üzere 10 yıl garanti kapsamında olduğu sorun ile karşı karşıyadır. Samsung.com resmi sitesinde ve youtube kanallarında da 10 yıl garanti duyurusu hala mevcut olan QLED model cihazlara ait bu reklamları link olarak da ekliyorum.

https://www.samsung.com/uk/support/tv-audio-video/what-is-burn in/ 
https://www.samsung.com/tr/tvs/tv-buying-guide/what-is-qled-tv/

WhatsApp Image 2021-03-05 at 22.31.38 (2).jpeg

WhatsApp Image 2021-03-05 at 22.31.39.jpeg

WhatsApp Image 2021-03-05 at 22.31.39 (3).jpeg

WhatsApp Image 2021-03-05 at 22.31.38 (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-03-05 at 22.31.38 (3).jpeg

WhatsApp Image 2021-03-05 at 22.31.37.jpeg

2021-03-06 (1).png

5 Comments
Ankax
Expert Level 1
TV
Tüketici hakem heyetine başvurun sizi mağdur etmelerine izin vermeyin
ÖzgürPEHLİVAN
Beginner Level 5
TV
📋📌

20210307_005432_121613.jpg

20210305_215407_121588.jpg

20210307_001917_121608.jpg

Ankax
Expert Level 1
TV
şikayetvar a yaz daha hızlı dönüş sağlıyorlar belki sorununuz oradn çözülür
EdwardElric
Active Level 6
TV
Kendi kampanyalarını tanımıyorlar.... Al paranı keyfine bak abi iş olmaz bunlarla ya
user0000011111
Moderator
Moderator
Options
TV

Merhaba ÖzgürPEHLİVAN,

Ben Bordo, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle, böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm. Geri bildirimleriniz, bizim için çok değerli. Bu geri bildiriminizi, hizmetlerimizi geliştirmek için değerlendireceğimizi belirtmek isteriz. Konu hakkında, ilgili birimlerimize bilgi verildi. Size en kısa sürede ulaşacağız.

Teşekkürler.

MOD