- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
08-04-2023 03:12 PM (Last edited 08-04-2023 03:14 PM ) in
TVOrtak uydu anteni olan bir binada oturuyorum. E55AU7000U model bir televizyonu uydu sistemi ile kullanmaya çalışıyorum. Normalde önceki televizyonumu harici bir uydu alıcısıyla sorunsuz kullanıyordum. Ancak bu yeni televizyona uydu bağlantısını yaptığımda herhangi bir sinyal alamıyordu. Tüm kabloları yeniledikten sonra tekrar denedim. Yine başaramadım. Sonra bir tesadüf eseri olarak ilginç bir durum keşfettim. Açıkçası 48 senedir elektronikle haşır neşir biri olarak bu duruma bir anlam veremediğim için yardım arıyorum.
Sisteme elimde bulunan bir uydu sinyal güçlendirici bağladım. Bunun çıkışını ikili bir splitterden geçirerek hem televizyona hem de harici uydu alıcısına bağladım. Bu durumda eğer televizyonu doğrudan açarsam uydu sinyali alamıyorum. Ama eğer harici uydu alıcısına da güç verirsem Samsung televizyonum bir anda kendine geliyor ve dahili uydu alıcısı çalışmaya başlıyor.
İşin çok daha ilginci, televizyon bir kez uyduyu almaya başladı mı harici alıcının gücünü kessem de bir şey olmuyor. Taa ki televizyonu kapatıp tekrar açana kadar.
Aklıma LNB gücü ile alakalı bir şeyler geliyor ama ortak anten sistemlerinde LNB gücünün açık olmasının gerekli olup olmadığını bilmiyorum açıkçası.
Uydu sinyal kontrol cihazını bağladığımda televizyonun uydu anten girişinde güç olduğunu görüyorum. Zaten televizyonda LNB gücü açık.
Kısaca, E55AU7000U televizyonumu ortak anten sistemi olan evimde dahili uydu alıcısıyla nasıl kullanacağımı ya da bunun için servisten mi yardım almam gerektiğini söyleyebilecek birisi çıkarsa çok makbule geçecek. Teşekkürler.
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions

- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-11-2023 03:52 PM in
TVMerhaba Members_caC9zX4,
Yaşadığınız durum için yetkili servisimizin destek vermesi gerekmektedir. Yetkili teknik servis ziyareti için 444 77 11 numaralı çağrı merkezinden randevu oluşturabilirsiniz.
Teşekkürler.
MOD
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-04-2023 03:20 PM (Last edited 08-04-2023 03:28 PM ) in
TVTopraklama ile ilgili olması muhtemel.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-04-2023 10:32 PM in
TVÇok teşekkür ederim yanıtınız için. Normal çoklu priz var.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-04-2023 10:49 PM in
TVAma sorunun sinyal değilde güç kaybı elektriksel olduğu kanatindeyim...
Bir uydu serviscisi ile sorunu çözebilirsiniz...
Samsung tv ile ilgili bir sorun olması mümkün değildir...sorunun Merkezi sistemdir
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-05-2023 08:08 AM in
TVGünaydın, Harici uydu alıcılarında sinyal yükseltici olabiliyor o sebeple sorun yaşıyorsunuz daha iyi ölçebilmeniz için Menü Yayın uzman ayarları uydu sistemine giriş yaparak en altta tüm ayarları sıfırla demeniz daha sonra LNB AYARLARINA girerek Transponter'dan 11977 H/L Seçerek veya 12380 V/R D.modu 1/4'Den 4/4 kadar olanı seçip sinyal kontrol etmeniz eğer yine gelmez ise öncelikle uyducu ile görüşmenizde fayda var ellerinde cihaz ile kontrol ediliyor.
Genel de t.v anten girişi oldukça nadir arzalanma oluyor genelde su kaçma v.s hariç de pek arzalanmaz.

- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-11-2023 03:52 PM in
TVMerhaba Members_caC9zX4,
Yaşadığınız durum için yetkili servisimizin destek vermesi gerekmektedir. Yetkili teknik servis ziyareti için 444 77 11 numaralı çağrı merkezinden randevu oluşturabilirsiniz.
Teşekkürler.
MOD