cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

65NEOQLED 4K 90BATXT TİTREME VE KALİTE SORUNU

(Topic created on: 10-21-2023 04:12 PM)
446 Views
mehmetkırmiç
Beginner Level 2
Options
TV

Merhaba,

Servis kurulumunun esnada görüntü performansının beklediğimin çok altında olduğunu, eksi televizyonumun daha kaliteli görüntü elde edilebileceğini daha ilk anda farkettim ve bunu belirttim. Yetkili servis bana bunun mümkün olmadığını, bu tv'nin son teknoloji olduğunu söyledi. Bunun üzerine diğer televizyonumu taktık ve karşılaştırdık (bu arada diğer tv de samsung 55ue8000) arada kalite farkı olduğunu kabul ettiler. sorun rakamıürkten yani yayından kaynaklanan cihazı değiştirmemi vs söylemeyip gittiler. 

Bunun üzerine Digitürkten oluşan en güçlü kutuyu aldım, sorun devam etti. Telefonla konuştum programların bu konuda yetersiz olup olmadığını tv'nin kendi soketlerini kullansam daha iyi geliştirdiklerini söylediler. bunun üzerine rakamürkten CI+ modülünü satın aldım. sonuç yine aynı.

Özellikle maç izlerken çok titreyerek gidiyor ve maçın tüm zevki kayboluyor. O kadar rahatsız eden ki maçları diğer tv den izliyorum. Hızlı aksiyon sahnelerinde ara ara ekran kasılıyor.  internetten çözüm videoları vs inceledim ancak bir sonuç elde edemedim. 

Dün arkadaşımın evinde Samsung marka daha düşük kaliteli bir televizyon vardı. görüntü kalitesi çok net ve kusursuzdu. Bir maçı takip edip izledik süperdi. Böyle olduğunda benim TV'mde sorun çok net araştırılıyor.

Bu sorunu yaşayan var mı? nasıl bir çözüm.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Vecihi1903
Active Level 7
TV

Selamlar öncelikle T.v yanındaysanız Menü Ayarlar Destek Cihaz bakımı kendi kendini tanımlama bölümünde video testi bulunur öncelikle o video izleyip titreme olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.  Ardından  Yine destekte Bu Tv hakkında yazan yere girip yazılım  -1520.7  kontrol etmeniz gerekiyor. 

Ve son olarak Digitürk kullandığınız yazmışınız 

Menü Ayarlar Tüm Ayarlar Bağlantı Oyun Modu Ayarlarında Titreme azaltma bölümü var orayı bir 0-10 arası ayarlanabiliyor Youtube veya digitürkten maç açıp önce 0 sonra 1-2-3-10 kadar deneyip kontrol edebilirsiniz. 

Birde Mehmet bey, yakınlarımda olmuştu Digitürk görüntü ayarlarından Görüntü kalitesini kontrol etmeniz gerekiyor Bazen orasının ayarı düşükte kalabiliyor Kutu 4k dahi olsa o ayar düşükteyse gene kötü gösteriyor bunu da şöyle anlayabilirsiniz.  T.v'de Youtube girince yukarı ok tuşuna basıp orada ayarlar bölümünde KALİTE yazan yere giriş yaparak 1080p ve varsa 4k Seçeneği seçip ekran görüntüsü hakkında daha iyi bir bilgi alabilirsiniz bazen farklı videolar arasında bile kalite farkı olabiliyor Sonuçta Filmlerde veya Maçlarda kullanılan kamera ve kaliteleri aynı değil.  

Eğer devam eder ise servis 

View solution in context

3 Comments
Anonymous
Not applicable
TV
Knk cihazın arkasını açmadan yapamazsın anladığım kadarıyla yazılımsal değil Donanımsal
Solution
Vecihi1903
Active Level 7
TV

Selamlar öncelikle T.v yanındaysanız Menü Ayarlar Destek Cihaz bakımı kendi kendini tanımlama bölümünde video testi bulunur öncelikle o video izleyip titreme olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.  Ardından  Yine destekte Bu Tv hakkında yazan yere girip yazılım  -1520.7  kontrol etmeniz gerekiyor. 

Ve son olarak Digitürk kullandığınız yazmışınız 

Menü Ayarlar Tüm Ayarlar Bağlantı Oyun Modu Ayarlarında Titreme azaltma bölümü var orayı bir 0-10 arası ayarlanabiliyor Youtube veya digitürkten maç açıp önce 0 sonra 1-2-3-10 kadar deneyip kontrol edebilirsiniz. 

Birde Mehmet bey, yakınlarımda olmuştu Digitürk görüntü ayarlarından Görüntü kalitesini kontrol etmeniz gerekiyor Bazen orasının ayarı düşükte kalabiliyor Kutu 4k dahi olsa o ayar düşükteyse gene kötü gösteriyor bunu da şöyle anlayabilirsiniz.  T.v'de Youtube girince yukarı ok tuşuna basıp orada ayarlar bölümünde KALİTE yazan yere giriş yaparak 1080p ve varsa 4k Seçeneği seçip ekran görüntüsü hakkında daha iyi bir bilgi alabilirsiniz bazen farklı videolar arasında bile kalite farkı olabiliyor Sonuçta Filmlerde veya Maçlarda kullanılan kamera ve kaliteleri aynı değil.  

Eğer devam eder ise servis 

HalidErdoğan
Expert Level 5
TV
Yetkili servisi çağırın ve durumu izah edin tamir edilmesi gerek