cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Güncelleme Sonrası Sorun Yaşayan Dostlarım İçin

(Topic created on: 05-12-2025 04:04 PM)
539 Views
areyousure
Active Level 10
Options
Samsung Members
Postu silmişler tekrar silinirse paylaşmayacağım.
Tüm bu anlattıklarım samsung telefonunuza bir yazılım kurma veya müdahele etmek değildir. Herhangi risk bulundurmaz.

Öncelikle forumda çoğumuz bu konu hakkında konu açmış ve yardımcı olmaya çalışmış. Ben de bilmeyen için aklıma gelmişken paylaşayım dedim.

Yanlışım varsa kusura bakmayın bildiğimi yazıyorum ama uzun yazıda gözümden kaçabilir

One ui 7 güncellemesini yapan kişilerde batarya ve performans sorunu yaşanmaya başlamış. birkaç adım var size yardımcı olabilecek. S24 fe güncellemesini 3 hafta önce yaptım ve şu anda küçük sorunlar hariç problemim yok. Şunları deneyebilirsiniz:

1- Bir veya İki hafta kullanın: Yeni güncellemeler genellikle cihazda biraz yük oluşturur ve bu cihazın bataryasını tüketir. O yüzden cihazın toparlanması ve güncellemenin oturması için en azından cihazınızı bir veya iki hafta kullanın. Bu aralıkta 5 6 saatlik ekran süreniz 3 4 saate düşebilir. Yine de sabredin ve kullanın. İşe yaramazsa aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

2- Wipe cache partition: Bunun için recovery menüsüne girmeniz lazım. Cihazınızı bilgisayara bağlayıp ses açma ve güç tuşuna basarak recovery menüsüne giriyorsunuz. Oradan tuşlarla seçerek yapıyorsunuz. Bu işlem cihazın önbelleğini temizler ve varsa olan sorunlar siler. Verilerinize birşey olmaz korkmayın doğrusunu seçtikten sonra.

image
Görseldeki yeri yapacaksınız. Üsttekini yaparsanız verilerinizi silersiniz. Dikkat edin.

3-Batarya Döngüsü Sıfırlama: Özetle bataryayı telefon açılmayıncaya kadar bitirip ağzına kadar doldurun. 100 olduğunda da yaklaşık 15 20 kadar tutun. Bu süreyi ve batarya yüzdeliğini daha doğru gösterebilmeyi sağlar. Sorun bu değilse etkisi olmaz ama yapmaktan zarar da gelmez.

4-Vulkan Aktifleştirme: Bana bunu öneren enineboyuna0 hocama teşekkür ediyorum. S24 serisi ve fe serilerinde bildiğim kadarıyla bu özellik one ui 7 de aktifleşmiş. Kontrol etmek için gpu watch aktifleştirip bir uygulamaya girin ve resimdeki yeri okuyun. Vulkan yazmıyorsa aktifleştirebilirsiniz. Nasıl aktifleştireceğinizi buraya yazmak istemiyorum yazımız uzamasın. Bir arkadaş gönüllü olup anlatırsa sevinirim. Her cihazda çalışmayabilir ve her yeniden başlattığınızda tekrar yapmanız gerekir ama birçok açıdan verim alırsınız. Denemekte fayda var.

image

4-Wipe Data: Bu işlem telefonunuzdaki herşeyi sıfırlar. Yine aynı şekilde recovery menüsüne girip yapıyorsunuz. Ondan önce tüm google hesaplarından ve samsung hesapından çıkış yapıp verilerinizi yedekleyin. Sıfırladıktan sonra tavsiyem ayarlarınızı ve düzeninizi geri yüklememeniz. Çok etkisi olmasa da temizden ayar çekmek daha doğru olur. 

Yazım uzun olmuş dediğim gibi eksiklikler ve hatalar için kusura bakmayın umarım sorun yaşayanlar için faydalı rehber olmuştur. Teşekkür ederim sevliyorsunuz😊.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Kazikate
Expert Level 5
Samsung Members
7 Comments
burakissar
Active Level 6
Samsung Members

Forumda gönderi silme işi çok saçma forumda gönderi siliniyorsa bu forumun olayı ne

areyousure
Active Level 10
Samsung Members
İkazda bulundular düzelltim bakalım sileceklermi yine
0 Likes
Solution
Kazikate
Expert Level 5
Samsung Members
areyousure
Active Level 10
Samsung Members
Teşekkür ettim
0 Likes
Kazikate
Expert Level 5
Samsung Members
Rica ederim.
pesimistaog
Active Level 4
Samsung Members
Bu wipe cache partition yaptım hala aynı gibi duruyor var mı bi başka yol
areyousure
Active Level 10
Samsung Members
Diğer yöntemlere baktın mı? Süre vermen lazım biraz. Zaten listede son çare formatlamak o da olmazsa en doğrusu garantiye vermek.