cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Rootlu Cihazlarda Samsung Health ve Health Monitor Kullanma

(Topic created on: 02-02-2025 11:16 AM)
363 Views
HalidErdoğan
Expert Level 5
Options
Samsung Health
Öncelikle herkese merhaba 👋🏻

Belki haberiniz vardır arkadaşlar, geçen hafta Galaxy Watch 6 Classic aldım lakin telefonum Galaxy Note 10 ve kendisi rootlu bir cihaz. Yani Samsung Health ve Health Monitor'u kullanamıyordum. Saat Samsung Health'la beraber mükemmel bir şekilde çalışıyor ancak siz bunu kullanamıyorsunuz, saatinizde tansiyon ve EKG ölçme özelliği var lakin Health Monitor'a giriş yapamıyorsunuz ve dolayısıyla kullanamıyorsunuz. Bu aşırı derecede sinir bozucu bir şey. Ben de biraz araştırma yaptım ve bu rehberi buldum. Kendim denedim ve gerçekten işe yaradı. Bu yöntemleri uyguladığınız zaman Samsung Health ve Health Monitor'u normal bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Benim telefonum Galaxy Note 10 ve sorunsuz çalışıyor, sizinkilerde de öyle olacağına eminim. Hadi öyleyse rehbere geçelim:

Biliyorsunuz ki Samsung cihazlarını Root'ladığınız zaman Knox tetiklenir (Ox1) ve Knox özellikli uygulamalar çalıştıramazsınız. Bu modül, Samsung uygulamalarının özelliklerinin Root'lu Galaxy cihazınızda tekrar çalışmasını sağlayan bir LSPosed modülüdür.

Uygulamanın Çalışma Mantığı Nedir?
KnoxPatch, sistem API'lerini anında yamalamak ve ilgili uygulamaların güvenlik politikalarını atlamak için Xposed API'lerini kullanır. Bu modül, One UI 1.0'a geri dönük olarak uyumludur ve şu anda bu Knox sınırlamalarını uygulayan uygulamaların çoğunu destekler.

Desteklenen Uygulamalar:
  • Galaxy Wearable (Gear Manager)
  • Samsung Flow
  • Samsung Health
  • Samsung Health Monitor
  • Secure Folder (Güvenli Klasör) (Güvenli Klasör, One UI 3.x ve şifrelenmiş veri bölümü olan cihazlarda düzgün çalışmayabilir)
  • Secure Wi-Fi (Güvenli Wi-Fi)
  • Smart View (Enhancer gerekli)
  • Private Share
  • Samsung Pass çalışmaz ve desteklenmez.
  • Samsung Wallet (Pay) çalışmaz ve desteklenmez

Desteklenen Android Versiyonları:
  • Android 9 (One UI 1.x)
  • Android 10 (One UI 2.x)
  • Android 11 (One UI 3.x)
  • Android 12 (One UI 4.x) •Android 12L (One UI 4.1.1) Android 13 (One UI 5.x)

Nasıl Kurulur?
 Devam etmeden önce cihazınızda Magisk'in kurulu ve çalışıyor olduğundan emin olun.
  • Magisk Manager uygulamasını açın ve Ayarlar sayfasında (sağ üst menü düğmesi) "Zygisk" i etkinleştirin
  • En son LSPosed "zygisk-release" zip dosyasını indirin (1)
  • Magisk Manager uygulamasının içindeki "Modüller" sekmesinden indirdiğiniz zip dosyasını seçerek LSPosed'i yükleyin, ardından telefonunuzu yeniden başlatın
  • LSPosed yüklüyken, normal bir uygulama yüklermiş gibi en son KnoxPatch APK'sını indirin ve yükleyin (2)
  • Kullanamadığınız tüm uygulamarın yüklü olduğundan emin olun, yüklü değilse hepsini normal bir şekilde kurun (Samsung Health, Health Monitor gibi)
  • Hızlı panel bildirimlerinizden LSPosed Manager uygulamasını açın ve "Modüller" sekmesinde KnoxPatch modülünü etkinleştirin, seçilen uygulamalar listesini olduğu gibi bırakın
  • Telefonunuzu yeniden başlatın ve keyfini çıkarın!

(1):

image
Şuanlık en son LSPosed sürümü 1.9.2'dir

image
Burada alt tarafta bulunan zip dosyasını indirmenin lazım yoksa Magisk üzerinden hata alırsınız

(2):

image
Şuanlık en son Knox Patch APK sürümü

Önemli:
 Tüm işlemler bittikten sonra bildirim panelindeki LSPosed uygulamasının bildirimini gizlemek için bildirim panelinden LSPosed uygulamasına giriş yapın ve ayarlara gidin. Sonra Durum Bildirim'ini kapatın. Ama tavsiyem bunu kapatmadan önce hemen üstünde bulunan Kısayol Oluştur'a tıklayarak ana ekrana bir kısayol ekleyin. Çünkü daha sonra bu uygulamaya tekrardan giriş yapmanız gerektiği zaman bunu hiçbir yerden yapamayabilirsiniz.

image
LSPosed Ayarlar sekmesi

Umarım yararlı bir rehber olmuştur😊

Moderatör büyüklerimden ricam lütfen bu gönderiyi kaldırmasınlar. Rootlu telefon kullanıp bu güzel uygulamalardan yararlanamayan çok insan var, onlar için çok yararlı olur. Hem de bu gönderiyi oluşturabilmek için gerçekten bir emek harcadım, teşekkür ederim😊

Başka gönderilerde tekrardan görüşmek üzere arkadaşlar, takipte kalın👋🏻

5 Comments
Samsung Health
Ooo eline sağlık Halid bende kullanıyordum A50 ve A51de hatta s8tede var baya iyi bu lposed ve knoxpatch
HalidErdoğan
Expert Level 5
Samsung Health
Sağolasın
Aynen sırf bunları kullanamayacağım diye telefonu değiştireyim diyordum ama gerek kalmadı 1 sene daha götürür bu beni 😄
Samsung Health
Aynen Note 10 Plus baya iyi cihaz 😄 sevindim 😊
Yavuz_S23
Expert Level 3
Samsung Health
Güzel bir konu olmuş ellerine sağlık.
HalidErdoğan
Expert Level 5
Samsung Health
Teşekkür ederim
0 Likes