karasuonur
Active Level 2
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
31.03.2026 tarihinde Teknosa mağazasından Samsung 85QN70F 214 ekran 4K UHD Neo QLED TV satın aldım. Satın alma esnasında, mağazada görevli Samsung personeli, mevcut indirimlere ek olarak Samsung tarafından yürütülen kampanya kapsamında ürün kurulumu sonrasında 15–21 gün içerisinde 8.000 TL’nin Swallet hesabıma iade edileceğini belirtti ve kampanya katılım başvurusunu bizzat kendisi yaptı.
Kampanyaya katılım sürecinde Samsung Fırsatlar ve Swallet uygulamaları üzerinden gerekli kayıtlar mağaza personelinin yönlendirmesi ve işlemleriyle oluşturuldu, tüm kişisel bilgilerim eksiksiz şekilde paylaşıldı ve başvurum cl10000029585 numarası ile alındı. Daha sonra tarafıma, ilk başvurunun mağaza personelinin yaptığı hatalı giriş nedeniyle “mükerrer başvuru” şeklinde sisteme yansıdığı ve bu sebeple kampanyanın olumsuz sonuçlandığı bilgisi verildi. Ürün kurulumu üzerinden 30 günü aşkın süre geçmesine karşın kampanya ödemesi tarafıma yapılmadı ve süreç içinde “başvurunuz hatalı kampanyaya başvuru yapılması sebebiyle reddedilmiştir” şeklinde SMS aldım.
Bu aşamadan sonra süreci ağırlıklı olarak Samsung müşteri hizmetleri ile yürütmek zorunda kaldım ve defalarca görüşme yaptım. Görüşmelerden birinde Samsung yetkilisi, sorunun çözümü için kampanya girişiminin farklı bir yöntemle yeniden yapılması gerektiğini, işlemin online mağazadan alınmış gibi yapılacağını belirtti. Ürünü fiziksel mağazadan satın aldığımı özellikle ifade etmeme rağmen bu şekilde ilerlemem gerektiği söylendi. Buna göre işlem tekrar yapıldı ancak yine “geçersiz başvuru” içerikli SMS aldım.
Aynı süreç toplamda üç kez tekrarlandı. Her seferinde Samsung müşteri hizmetlerinin yönlendirmelerine harfiyen uymama rağmen başvurum yeniden reddedildi ve sorun çözülmedi. Son olarak müşteri hizmetleri tarafından aranıp süreç detaylıca dinlenmesine rağmen, aradan günler geçmesine karşın tarafıma somut bir çözüm sunulmadı ve hak kazandığım iade ödemesi yapılmadı.
Kampanya şartlarını eksiksiz yerine getirmiş olmama rağmen, mağaza personelinin ilk aşamadaki hatalı kampanya girişi ve sonrasında Samsung müşteri hizmetlerinin yanlış ve sonuçsuz yönlendirmeleri nedeniyle kampanya hakkım tanımlanmamış ve 8.000 TL tutarındaki iade Swallet hesabıma aktarılmamıştır. Bu durum hem maddi hem de zaman açısından ciddi mağduriyet oluşturmaktadır. Gelecek olan kampanya ödemesi ile samsung marka çamaşır makinesi almayı düşünürken yaşamış olduğum bu mağduriyet beni markadan oldukça soğuttu. Hali hazırda bulunan telefonlarım klimalarım ve diğer samsung marka cihazlar üzerine kurulu olan ekosistemimi bozacak seviyeye gelmiş durumdayım.
Kampanya kapsamında hak ettiğim 8.000 TL iadenin, başvuru numaram cl10000029585 dikkate alınarak, gecikmeksizin Swallet hesabıma tanımlanmasını ve yaşadığım mağduriyetin ivedilikle giderilmesini talep ediyorum. Aksi durumda yasal haklarımı kullanarak Tüketici Hakem Heyeti başta olmak üzere ilgili tüm mercilere başvuracağımı bildiririm.
Solved! Go to Solution.
4 Comments
ALTUĞ
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
a month ago in
Promosyon
30 günlük süre geçtiği ve somut bir adım atılmadığı için e-Devlet üzerinden TÜBİS (Tüketici Bilgi Sistemi) aracılığıyla başvurunuzu yapabilirsiniz.
Gerekenler: Fatura örneği, kurulum fişi, reddedilen kampanya SMS'leri ve başvuru numaranız.
Talep: Kampanya vaadinin yerine getirilmemesi sebebiyle 8.000 TL'lik tutarın nakden veya Swallet üzerinden iadesi.
Samsung gibi büyük firmalar, THH'ye savunma vermeleri istendiğinde genellikle dosyayı inceleyip, haksız olduklarını bildikleri için savunma aşamasında "müşteri memnuniyeti" kapsamında ödemeyi yapıp dosyayı kapattırırlar.
Alternatif çözüm ise hediye çeki teklifi olacaktır. Madem ki Swallet sisteminde hata var, 8.000 TL değerinde adınıza Samsung online mağaza çeki tanımlanmasını talep ediniz.
Sağlıcakla kalın.
Gerekenler: Fatura örneği, kurulum fişi, reddedilen kampanya SMS'leri ve başvuru numaranız.
Talep: Kampanya vaadinin yerine getirilmemesi sebebiyle 8.000 TL'lik tutarın nakden veya Swallet üzerinden iadesi.
Samsung gibi büyük firmalar, THH'ye savunma vermeleri istendiğinde genellikle dosyayı inceleyip, haksız olduklarını bildikleri için savunma aşamasında "müşteri memnuniyeti" kapsamında ödemeyi yapıp dosyayı kapattırırlar.
Alternatif çözüm ise hediye çeki teklifi olacaktır. Madem ki Swallet sisteminde hata var, 8.000 TL değerinde adınıza Samsung online mağaza çeki tanımlanmasını talep ediniz.
Sağlıcakla kalın.
karasuonur
Active Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
a month ago in
Promosyon
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için yarına kadar bekleyeceğim. Sonrasında dediğiniz şekilde ilerleyeceğim.
ALTUĞ
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
a month ago in
Promosyon
Ne demek rica ederim.
Solution
Moderator
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
a month ago in
PromosyonMerhaba karasuonur,
Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.
Teşekkürler.
MOD