cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

10 YIL GARANTİ YALANI

(Topic created on: 09-29-2024 11:42 AM)
192 Views
ozquroral
Active Level 2
Options
IT & Hafıza

amazon.com.tr üzerinden almış olduğum Samsung Evo Plus micro SD Hafıza Kartı 256 GB ürünü için paketinde 10 yıl garantisi olduğunu söylüyor. Hafıza kartım çalışmadığı için ürünü amazon.com.tr üzerinden göndermek istediğimde bana 2 yıl geçtiği için kabul etmediklerine dair mail gönderdiler. Bende Samsung Türkiye ile iletişime geçtiğimde ürünü nereden aldıysam orası ile iletişime geçmem gerektiği bilgilendirildi. Ben ürünü 10 yıl garantili diye aldım ürünün kutusunda ve 10 yıl garantili olduğu yazıyor. Fakat ürün ne Samsung Türkiye, ne de amazon.com.tr ilgilenmiyor. Ürün 2 yıl geçince bozuldu bende mağdur oldum. Ürün hafıza kartı ve çalışmıyor. 10 yıl garantisi var diye aldığım ürünü kullanamıyorum. Ürünün onarım olmadığı için yenisi ile değiştirilmesini talep ediyorum

22 Comments
ozquroral
Active Level 2
IT & Hafıza

Bu arada tüketici hakem heyetine başvurdum hakem heyeti ürünün 2 yıl garantili olduğunu söyledi. Yani sakın 10 yıl garantili diye hafıza kartı almayın arkadaşlar.Ekran görüntüsü 2024-09-29 105121.png

MahmutCan-A34
Active Level 7
IT & Hafıza
o 10 yıl Garanti Yetkili Servis Garantisi değil tahmini ortalama 10 yıl kullanılabilir diye Samsung markasının verdiği bir garanti
ozquroral
Active Level 2
IT & Hafıza

samsung web sitesinde 10 yıl garanti diye yazıyor. bu bir aldatmaca değil midir.

ozquroral_0-1727599963214.png

MahmutCan-A34
Active Level 7
IT & Hafıza
işte o servis garantisi değil firmanın verdiği 10 yıl ömrü var 10 yıl çalışacağına garanti veriyorum demek 10 yıl boyunca yetkili servise gönderebilirsin demek değil bu beyaz eşyaların motor garantisi gibi örnek vermek gerekirse
ozquroral
Active Level 2
IT & Hafıza

tamam ben ürünü servise göndermek istiyorum fakat samsung ürünü gönderme diyor. dediğiniz gibi burada ürünün arkasında bile durmuyor. aldığınız yere gönderin diyor. amazon da samsunga gönderin diyor. burada inanın ürünün arkasında durmuyor. satıcı satıyor ve gerisine karışmıyor. he şanslıysanız ürün bozulmaz ise zaten sorun yok.

mertsoozeri
Active Level 6
IT & Hafıza
Evet bir teknolojik ürünün garantisi genelde o kadar uzun olmuyor maalesef
ozquroral
Active Level 2
IT & Hafıza

aslında 10 yıllık garantiyi sunuyor fakat web sitesinden alınan ürünler için olduğunu belirtiyor. yani herhangi bir mağazadan 10 yıllık garanti diye alınan ürünler garantili değil. kutusunda vs her yerde 10 yıl garanti yazıyor. diğer markalar da ömür boyu garanti sunuyor hafıza kartına. samsung burada tüketici aldatıyor.

ozquroral
Active Level 2
IT & Hafıza

10 yıl kullanım ömrü vaadini de yerine getirmiyor. her türlü burada maduriyet var. çünki aynı hafıza kartını başka markadan aldığımda 3 - 4 yıl sonra bile bozulsa yenisi ile değişim oluyor.

MahmutCan-A34
Active Level 7
IT & Hafıza
Samsungu felan boşver sen Tüketici Hakem Heyetine gittinmi gittiysen Samsung un 10 yıllık gösterdiği bilgiyi onlara ilettinmi eğer bunları ilettin ve Tüketici Hakem Heyetinden red aldıysan ürünün teknik servis garantisi 10 yıl değildir ürünü alırken sitesine değil satana sor yada Samsung Müşteri Hizmetlerine sor bu ürünün Yetkili Servis Garantisi kaç yıl kullanıcıdan kaynaklanmayan sorunlara Yetkili Servis kaç yıl bakıyor diye sormalıydın satın almadan önce