cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Watch Tansiyon ölçmüyor

(Topic created on: 4 weeks ago)
192 Views
AlfaGalaxy
Active Level 5
Options
Giyilebilir Cihazlar

Bugün size Samsung Watch serisinin Tansiyon ölçmek yerine tansiyonu tahmin ettiğini üzülerek söylemek istiyorum Yeni galaxy watch 6 aldım aldığımda o kadar çok sevinç içerisindeydim ki içimden teknoloji ne kadar ilerlemiş artık Tansiyon ve EKG çeken akıllı saatler var samsung bu işi yapıyor diyordum hemde herhangi bir manşon olmadan (bkz. Huawei Watch D) ama yaptığım testlerden anladımki sizden kalibre için istediği değerler üzerinden bir tahmin yürütüyor sizin tansiyonunuz gerçek bir tansiyon aletinde SYS 12 DIA 6 ise ve bir arkadaşınızın tansiyonu 14-8 çıkıyorsa saat onun içinde 12-6 arasında rastgele bir değer tahmin ederek tansiyonu söylüyor cidden çok üzücü bir durum ayıptır günahtır.

9 Comments
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Mantıksal Olarak Tüm tansiyon ölçülen saatler bu Tarz işlemekteler. 😊

Huawei Watch D Tansiyon üzerine tasarlanan bir saat.

Yanlız tahmin Üzerinden değilde Veri Kalibrasyonu üzerinden.

Kişiye özel olduğunuda Söylemek isterim Samsung Health Monitörün.

Daha yeni kalibre ettim tekrar saati, Uğrastırıyor maalesef. 😅
0 Likes
AlfaGalaxy
Active Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Saatin verdiği değerlere güvenmemek gerekiyor çünkü tansiyonunuz düştüğünde veya yükseldiğinde bunu gösteremiyor
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Düşüş yada Yükselişte gösteriyor kardeşim. 😊
Yani bugüne kadar bir soruna Rastlamadım.

Aynen fazla Güvenmemek gerek bencede, Zaten saatin Neredeyse her ölçümünde bilgi kısmı olsun kendi Uyarıları olsun bu verilerin sağlık alanında Değerlendirilemeyeceği yazmakta.
0 Likes
AlfaGalaxy
Active Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Tansiyonu yüksek veya düşük olan birisine saati taktığım zaman neden kendi girdiğim değerlere göre sonuç gösteriyor? Düşük veya yüksek tansiyonu gösterse zaten gerçek bir tansiyon aleti olur
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Aynen dediğim gibi ama Health Monitor ile bağlamda Çalış.akta Yaşına Kilona Boyuna Vb. Etkenlere gör belirlemektedir.

Bundan Hatalı çıkması normal, Saatin tamamı Kişiye özel Tasarlanmakta.
0 Likes
adnan34
Active Level 6
Giyilebilir Cihazlar
Merhabalar ben sağlıkçıyım tansiyon ölçülmesi için bilekteki nabzı yani basıncı telefonu hissetmesi lazım Bunun için de bir maşon kullanması gerekiyor Bunu en iyi ölçen Şu an piyasadaki Huawei Watch D saattir. Bu saat Yüzde birlik bir hata payını ölçüyor Şu an ben kullanıyorum müthiş bir saat Bunun dışında hiçbir saat ölçüp doğru sonuç vermiyor. Tansiyon ölçülmesi için mutlaka maşon lazım
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Kesinlikle katılıyorum kardeşim. 😊 Değerli sağlık Çalışanlarımıza da Selamlar. ❤️
AlfaGalaxy
Active Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Huawei Watch D güzel bir saat ama o saati kullanmak için Huawei bir telefon kullanmak gerekiyorsa tercih etmem çünkü Huawei'nin mağazası çok kısıtlı Play Store ve Appstore gibi değil
adnan34
Active Level 6
Giyilebilir Cihazlar
Şu an telefon olarak s24 ultra var bende.bu saat her telefonla uyum içinde çalışıyor