Tolgaa94
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
02-10-2024 09:12 PM (Last edited 02-10-2024 09:16 PM ) in
Giyilebilir CihazlarGalaxy Watch uyku takibi konusunda bir adım daha ileri gidiyor. Samsung Galaxy Watch uyku apnesi algılama özelliğine kavuşuyor.
Samsung cephesinin akıllı saat ailesi olan Galaxy Watch, uyku takibi konusunda doğru sonuçlar vermesiyle biliniyordu. Şimdiyse Galaxy Watch uyku takibi konusunda bir adım daha ileri gidiyor. Samsung, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) ABD’deki cihazlarda uyku apnesi algılama özelliğine onay verdiğini duyurdu. Şirket, bu onayın ABD’de alınan ilk onay olduğunu belirtiyor.
Samsung uyku apnesi izleme aracını, bu yılın üçüncü çeyreğinde uyumlu Galaxy Watch giyilebilir cihazlara entegre etmeyi planlıyor. Kullanıcılar, bu özelliği Samsung Health uygulaması üzerinden kullanabilecekler.
Bu özellik, 22 yaş ve üzeri herkesin uyku apnesi belirtilerini kontrol etmesine olanak tanıyacak. İki gecelik bir izleme süresi boyunca, orta ila şiddetli obstrüktif uyku apnesi (OSA) belirtilerini arayacak olan bu özellik, kullanıcıların sağlık durumlarını daha yakından takip etmelerini sağlayacak.
OSA, Ulusal Uyku Vakfı’na göre ABD’de oldukça yaygın bir durum. Erkeklerin yaklaşık yüzde 25’ini ve kadınların onda birini etkileyen bu durum, uyurken nefes almayı durdurma eğiliminde olan bireyleri etkiliyor. Samsung, bu özelliğin tedavi edilmediği durumlarda kardiyovasküler hastalık riskini artırabileceğini belirtiyor ve insanların durumlarını erken teşhis etmelerinin önemini vurguluyor.
Samsung’un bu özelliğiyle, müşterilerinin uyku kalitesini artırmaya yönelik çabaları devam ediyor.
Haberimize son vermeden önce bu özelliğin ABD ve Kore gibi sınırlı sayıda ülkede kullanılabilir olacağını hatırlatalım. EKG’de olduğu gibi bu özellik için de ülkelerin kendi Sağlık Bakanlığı tarafından onay çıkması gerekiyor.
Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce uyku takibi özelliği yararlı mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için beni takip etmeyi unutmayın! 👍👇🖤✅️
1 Comment
ᴛᴀᴠşᴀɴʟɪʟᴇʙʟᴇʙi si
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
02-10-2024 10:17 PM in
Giyilebilir Cihazlar
Merhabalar gayet yararlı 2021 yılından beri uyku takibi kullanıyorum gece uyandığımı uykumun kalitesi kaç saat uyuduğumu uyurkenki kalbimin nabzını vsvs gösteriyor bu sistemi çok severek kullanıyorum 😍