cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy Watch Atriyal Fibrilasyon Tespiti

(Topic created on: yesterday)
132 Views
aebee
Active Level 3
Options
Giyilebilir Cihazlar
Samsung Watch modellerinde uzun süredir var olanAtriyal Fibrilasyon (AFib) tespiti özelliği, ne yazık ki hâlâ Türkiye'de aktif hale getirilmedi. Bu özellik dünya genelinde birçok ülkede kullanılabiliyor ve kullanıcıların ciddi kalp rahatsızlıklarını erken tespit etmelerine yardımcı oluyor. Özellikle Reddit gibi platformlarda, bu sayede hayatı kurtulan insanları sürekli görüyorum. Daha yeni bugün bir kişi daha bu sebeple hayatının kurtuldugunu yazmış. Ancak Türkiye'de bu özellik yıllardır pasif durumda.

Apple Watch'lar Türkiye'de bu desteği sunarken, Samsung'un bu konuda geri kalması büyük bir hayal kırıklığı. Kalp rahatsızlığı olan kullanıcılar, sadece bu özellik nedeniyle Apple ürünlerine yönelmek zorunda kalıyor. Oysaki AFib tespiti, cihazlarda zaten mevcut olan bir özellik. Sadece yazılımsal olarak Türkiye için aktif hale getirilmesi gerekiyor.

Bu konuyla ilgili olarak Samsung Members uygulaması üzerinden defalarca geri bildirimde bulundum, ancak hâlâ bir aksiyon alınmış değil. Kullanıcılar olarak modlu APK yükleyerek bu özelliği aktif etmeye çalışıyoruz, ancak bu yöntem hem güvenli değil hem de sağlıklı çalışıp çalışmadığı belirsiz.

Aynı şekilde, "Uyku Apnesi Tespiti" özelliği de hâlâ Türkiye'de aktif değil. Bu da birçok insanın sağlık açısından önemli bilgilerden mahrum kalmasına sebep oluyor.

Samsung Türkiye’den beklentimiz, bu hayati sağlık özelliklerinin bir an önce ülkemizde de aktif hale getirilmesidir. Mevcut donanım buna uygunken, yazılım engeliyle bu özelliklere ulaşamamak hem üzücü hem de sağlık açısından riskli.

Lütfen artık bu konuda bir adım atın. Bu özelliğin getirilmesi için kaç yıl daha geçmesi gerekiyor?
13 Comments
Egecik
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Hocam Atriyal Fibrilasyon tespiti var Türkiye'de 3 yıldır yaklaşık. Özelligi açmamış olabilir misiniz? Ben çünkü kullanıyorum EKG özelliğini saatte ve olduğu zaman da tespit ediyor gerçekten.
axeno
Expert Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Evet var bu özellik trde açık
Egecik
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Watch3'ten beri kullanıyorum su anda elimde 4 var.
aebee
Active Level 3
Giyilebilir Cihazlar
Hocam, sizin dediğiniz sadece EKG ölçümü yaparsanız olan Afib tepsiti. EKG ölçümü yapmadığınız da tespit edemiyor.

Benim söylediğim özellik farklı bir şey, çoğu kişi bilmiyor. Bilse herkes bence mail atardı. Siz EKG ölçmediğinizde bile bu tespiti yapan bir özellik. Gelse Health Monitor uygulamasında şu şekilde gözükecek siz EKG uygulamasında şuan bu özelliği göremiyorsunuz. Ben modlu apk kurarak aktif ettim ;

1745588715046.jpg1745588715057.jpg
Egecik
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Siz uygulamaya hiç girmeden normal günlük hayatta saat takılıyken olandan ki bahsediyorsunuz hocam?
0 Likes
aebee
Active Level 3
Giyilebilir Cihazlar
Evet arada kendi ölçüm yapıyor (nabız ölçümü değil onunla da karıştılıyor) eğer tespit ederse size bildirim yolluyor EKG ölçüyorsunuz. Reddit'te bakın bir sürü insan var bu sayede rahatsızlığı tespit edilen. Benim Apple Watch ile de tespit edilen tanıdığım var cidden cok hayati bir özellik.
Egecik
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Kesinlikle hocam. Ben onu kastettiginizi anlamadim. Özür dilerim.😊
aebee
Active Level 3
Giyilebilir Cihazlar
Estağfurullah hocam ne özürü. Ben zaten insanlar bilsin bu özelliği ki hepimiz yazalım getirsinler istiyorum.

Belki bizim belki bir sevdiğimizin kalp krizi bu sayede öncelenecek.
Egecik
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Kalp krizi tespit edilemeyebilir belki ama evet ciddi kalp sorunları önlenebilir. Ben de bu uygulamayla kaydederim arada bir. Ufak bir rahatsızlık söz konusu bende de. Çok şükür büyük bir şey degil saatle halledebiliyoruz basit bir EKG ölçümüyle.