Resolved! Solved

Original topic:

Samsung, artık güncelleme almayacak cihazları açıkladı 😲

(Topic created on: 09-07-2024 12:49 AM)
1385 Views
MamiM34
Active Level 8
Options
Galaxy Z

image

Samsung, yakın zamanda yazılım güncelleme programını revize etti ve listeden dört Galaxy cihazını çıkardı. Belirtilen modeller artık hiçbir güncellemeyi almayacak.

Samsung'un yazılım güncelleme programı, aylık, üç aylık ve iki yılda bir güncelleme almaya uygun cihazları öğrenmemizi sağlıyor. Şirket, yakın zamanda bu yazılım güncelleme programını revize etti ve artık güvenlik yamalarının bile gelmeyeceği Samsung telefon ve tabletler belli oldu.

Güncelleme desteği kesilen Samsung cihazlar

Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Tab S7, Galaxy Tab S7+ ve Galaxy M31s, güncelleme programından çıkarıldı. 2020’de piyasaya sürülen bu cihazlar, yazılım güncellemelerini veya en son güvenlik yamalarını almayacak. Samsung, kritik güvenlik açıklarını kapatan güncellemeleri sunacak mı zaman içinde göreceğiz.

Samsung, bu yılın başlarında Galaxy akıllı telefonları için yedi yıl büyük işletim sistemi yükseltmeleri sunacağını duyurmuştu. Bu, hem en son Android özelliklerini deneyimleyebileceğiniz sürüm güncellemelerini hem de güvenlik güncellemelerini içeriyor. Ancak, bu politika yalnızca 2024 ve sonrasında piyasaya sürülecek cihazları kapsıyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz form ailem? yorumlarda buluşalım 🤔

Kaynak

https://www.donanimhaber.com/samsung-listeyi-guncelledi-bu-cihazlar-artik-guncellenmeyecek--181553

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
SM-A346E
Active Level 8
Galaxy Z
Önemli olan güncelleme desteğiyle beraber cihazların stabil çalışması zaten bu modeller de 2020den kalma ama bazı yeni A serilerinde hatta S serilerinde bile guncellemeyle pil optimizasyonunda kamerada ya da ekran renginde vs. sorunlarla birlikte geliyor bundan dolayı yedi yıl güncelleme de bana çok cazip gelmiyor mobil cihazların ömrü zaten 5 yıl ama stabil ve gereksiz özelliklerle yormayan güncellemeler gelirse ancak o zaman kullanıcılar hoşnut olur ve zamanla eskiyen pilleri değiştirip 7 yıla kadar bu cihazları sorunsuz kullanabilirler

View solution in context

8 Comments
Solution
SM-A346E
Active Level 8
Galaxy Z
Önemli olan güncelleme desteğiyle beraber cihazların stabil çalışması zaten bu modeller de 2020den kalma ama bazı yeni A serilerinde hatta S serilerinde bile guncellemeyle pil optimizasyonunda kamerada ya da ekran renginde vs. sorunlarla birlikte geliyor bundan dolayı yedi yıl güncelleme de bana çok cazip gelmiyor mobil cihazların ömrü zaten 5 yıl ama stabil ve gereksiz özelliklerle yormayan güncellemeler gelirse ancak o zaman kullanıcılar hoşnut olur ve zamanla eskiyen pilleri değiştirip 7 yıla kadar bu cihazları sorunsuz kullanabilirler
MamiM34
Active Level 8
Galaxy Z
Bencede öyle efendim 2020 den beri iyi güncelleme aldılar gerçekten Samsung Android konusunda iyi güncelleme veren markalardan türkiyede bence oyuzden yeterli bile bu kadar güncelleme cihaz sonuçta kaldıramayabilir yani değerli yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum
SM-A346E
Active Level 8
Galaxy Z
Aynen bakın 4 yıldan sonra desteği kestiler ama şimdiki A serisine 5 yıl S serisine 7 yıl destek veriyorlar bakalım ama açıkçası benim öngörüm tabi diğer markalara göre gene iyi de eski kalitenin olmadığı ve maliyetin arttığı şu dönemde bu cihazlar ki birçoğu exynos işlemcili ısınma kasma donma sorunlarıyla gelebileceğini düşünüyorum çünkü şöyle bir satış sistemi var önceki serinin üst modelinde olan işlemci yeni çıkan serinin alt modeline koyuluyor a54 a35 gibi yani ama bana güven vermiyor üste de belirttiğim gibi fazla özellik gelirse ve bu cihazlar down olursa güncelleme politikasının kullanıcıyı yeni cihaz almasına yönelik bir proje olduğunu düşünürüm zaten bu da kapitalist sistemin de getirdiği bir durum olur
SM-A346E
Active Level 8
Galaxy Z
Bunu düşünmemin bir sebebi de a54 şuan 1 yıl güncelleme hakkını kullandı ama a35 bir yıl daha fazla güncelleme alacak iyide ikisi de aynı işlemcili yani eğer yeni modellere uzun vadede güncelleme vereceklerse daha güçlü işlemci kullanmaları gerekir
MamiM34
Active Level 8
Galaxy Z
Size katılıyorum yani haksızlık da bu sonuçta aynı işlemci aynı güç ancak 1 sene **bleep** var umarım bu sorun da düzelir Samsung elinde bakalım
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy Z
Eline sağlık kardeşim.
MamiM34
Active Level 8
Galaxy Z
Sağol kardeşim
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy Z
Z Flip 5 yeni değilmi ya kaç yaşında bu cihaz