cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One UI 7 detaylı değerlendirmesi.

(Topic created on: 04-29-2025 01:21 AM)
527 Views
Yasem1n
Active Level 3
Options
Galaxy Z
Z flip 5 kendi cihaz deneyimlerimde 
OLUMSUZ YÖNLERİ 
1) Bug var birkaç tane (uygulama ekranı arama butonu hep karanlık modu renginde, küçük kapak ekranımda launcher widget arka planı simsiyah, normalde blurlu bir halde kapak ekranı fotoğrafı olurdu arkada vs.) 
2) Telefon 170 gb boş alanı olmasına rağmen kasıyor, gözle görülür şekilde takılıyor ve yavaşladı. Arka kamera kalitem de azaldı ben artmasını beklerken :( 
3) Widgetlar yatay eksende şekillenmesi çeşitlenmiş olsada dikey eksende uzama kabiliyetlerini kaybetmiş? Ayrıca Samsung internet arama motoru widgetı bende gözükmüyor kaldırdılar mı bende mi bug var bilmiyorum. Bide Optimize et widgetı temizleme butonu solo konulmuş eskiden sağdaydı çok çok daha kullanışlıydı neden sola alındı widget içinde hiçbir fikrim yok🙏 
4) Sağdan ve soldan diye bildirim ve kontrol panelinin ayrılma fikrini sevdim ama sadece şarj kısmından aşağı çekersem kontrol paneline ulaşabiliyorum bana dar ve kısıtlanmış hissettirdi çentiğin sağı solu diye olabilirdi direkt. 
5) Now brief yok nedenini bilmiyorum belki modelime tanımlanmamıştır belki başka bir şey. 
6) Evet son uygulamalar kısmında (tilt stack stilinde) son uygulamaların üstündeki uygulama simgesi ortalanmış ve büyütülerek estetize edilmiş bu güzel ama eskiden var olan son uygulamalar (stack stilinde) sıralanış biçimi daha güzeldi bence neden var olan bir şey kaldırıldı anlamıyorum
7) Now bar gerçekten now bar şarkıyı durdurunca bile kayboluyor bug mı anlamadım ve bende bir tek şarkı kısmı çalışıyor ne saat ne kayıt bölümü sadece medya oymatırken now bar var oluyor (evet ayarlardan kontrol ettim now bar mümkün tüm uygulamalara kullanımda izin verdim sadece hiçbiri nowbara dahil olmuyor işte) 
Kişiselleştirme kısmı duvar kağıdı tema renklerinş seçip telefona uyguladığımda kontrol ve bildirim (bir idi ya eskiden) paneline de uygulanıyordu bu renk paleti ve tema ama şimdi uygulanmıyor ekstra onunla kendim uğraştım good locktan, duvar kağıdı ve stil menüsü renk paletinin oraya da uygulanması çok güzeldi bence geri getirilsin ya da bu da mı bug bilmiyorum 🫠 
9) Eski saat stili güzeldi ne yaptınız ya şimdikini beğenmiyorum. Bide en baştaki stil hariç diğer stillerin de altında kalınlık incelik yönetme kısmı olmasına rağmen bir tek enbaştaki kullanılabiliyor diğerleri soluk renkte aktif değiller kontrol edemiyorsunuz. 
10) Kilit ekranı içeriği göstermeyen simge stili bildirimler sol üste alınmış saatin ve kilit ekranın widgetlarının altında olduğu eski yeri bence çok daha iyiydi bu öznel tabii ekranın temiz gözükmesin sevenler olabilir. Bide kilit ekranı widget kısmında ay döngüsü ve kalp stili Samsung healt aktivite gibi widgetların blurlu çerçevesi olmuş baya kötü bu da şahsi fikir şeffafken çok iyiydi neden yaptınız ya ağliyanzi iphone'a benzemiş azıcık ama ne gerek var çirkin🙏 
11) Kamera kontrol sembollerini üstten alıp altta gruplamanın amacı neydi eskiden çok daha iyiydi ne amaçlandı bununla anlamıyorum sadece tek el kullanım kolaylığı sağlıyor herhalde diyebilirim sanırım başka bir amaç veya estetize ediş görmüyorum. 
OLUMLU YÖNLERİ 
1) Kilit ekranı galeri widgetına bayıldım çok tatlı, en üstte ekranın kilitli olduğunu gösteren gösterge kalp şeklinde ve birkaç başka şekilde daha ayarlanabilir olmuş bayıldım minik detaya🥹 
2) Sağ üst şarj simgesi estetik beğendim 
3) Uygulama ekranı arama çubuğu aşağıya alınmasına estetiği için diyemesemde konumu için çok güzel ve kullanışlı diyebilirim. 
3) Şarj ömrü f a r k edilir biçimde artış yaşadı çok sevdim bunu. 
4) olumlu mu bilmem ama major, hayati bir problem oluşmadı telefonda küçük ama can sıkıcı buglar dışında. Kafaya takmıyorsanız küçük buglarıgöğl rahatlığıyla bence indirebilirsiniz. 
.
.
28 Nisanda öğlen indirdim daha bu kadar deneyimleyebildim ama umarım var olan tüm sorunlar herkes için en kısa zamanda yeni bir güncellemeyle düzeltilir ve kullanıcı iyileştirmesi yapılır🙏 yine de bence değer arkadaşlar ben kısa zamanda gelebilecek yeni bir güncellemeyle var olan sorunların çok büyük oranda gidebileceğini ve kullanım iyileştirmeleri olacağına inanıyorum One UI 7 güzel geldi❤👏
24 Comments
metinali
Active Level 3
Galaxy Z
senin cihaz biraz fazla buglu olumsuz dediğin kısındakilerden çoğu düzgün çalılıyor ben de. S23
Yasem1n
Active Level 3
Galaxy Z
Olabilir ben sdece kendi deneyimi paylaştım ve onun üzerine konuştum. inşallah düzelir ya en kısa zamanda :(
Baran3472
Active Level 7
Galaxy Z
4 numara da anlattığın sorun için ayarlama yapabiliyorsunuz good lock modülünden quick star a girdiğinizde en alttan istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz görsel olarak ayriyeten atacağım. Kamera seçenekleri veya ayarları bölümünün neden sağ alta geldiğini şöyle söylem lazım ekranı büyük cihazlarda sağ üstte olması biraz can sıkıyordu ben şikayetçiydim şahsen her seferinde düzgün bi açı yakalamışken istemeden de olsa kaçıyordu ama şimdi elimizin altında daha iyi olmuş diyebilirim optimize et widget ı hakkında olan yorumunuzu katılıyorum bende beğenmedim cihazınızın kasma nedeni yedekleme alıp güncellemeden sonra cihazı sıfırlasaydınız olmayabilirdi ben genelde öyle yapıyorum s25+ kullandığım için now bar ile ve now brief te hiç bir sorun yaşamadım bide son olarak yama ve düzeltme güncellemeleri ile sorunlarınız düzelirse eğer OneUI7 yi daha çok seveceğinize eminim🙏
Yasem1n
Active Level 3
Galaxy Z
Kamera özelliklerini toplamaları iyi olmuş o zaman gerçekten. Diğer önerilerinizi de uygulayamıyorum benim telefon sıfırlama travmam var 2 kez verilerimi kaybettim anakartım yandığı için tahammülüm yok nasıl tamamen yedekler de birşeyleri illaki kaybetmeden sıfırlarım hiç bilmiyorum mümkün değil bence benim için. Gelebilecek bir güncelleme tüm sorunlarımı giderir mi bilmiyorum ama öyle umut ediyorum 🙏
0 Likes
Baran3472
Active Level 7
Galaxy Z
Size ait olan dosyalar notlar ses kayıtları müzik video fotoğraf gibi verilerinizi sd kart elinizde varsa quick shere ile başka bi cihaza aktarmak usb bellek olur yada bilgisayar hani bu yöntemlerden biri ile yaparsanız diğerlerinin pek bi önemi yok aslında zaten nasıl kullandığınızı biliyorsunuz ve alıştınız kullanım ayarlarınızı kaybolsa değişse sıfırlansa bi problem teşkil etmez dediğim gibi sizin için önemli olanları başka bi harici cihaz bellek sd kart gibi bi yerde yedeklemeniz daha iyi olur uğraşmak istemezseniz cloud servisleri var oraya yedekleyebilirsiniz türlü türlü çok fazla yöntem var size kalmış tabiki
0 Likes
Yasem1n
Active Level 3
Galaxy Z
Peki sıfırlamasam ds düzelebilir mi?
0 Likes
Baran3472
Active Level 7
Galaxy Z
Usaea dediği gibi wipe Cache yapın yada aynı menüden hard reset atın direk telefonun ayarlarından da sıfırlayabilirsiniz ama donma kasma bug gibi şeylerin olmaması yada düzelmesi için 2 sinden birini yapmanız lazım yine de yapmaya karar verirsiniz yedekleriniz i almayı unutmayın hem google hem samsung account için
0 Likes
Baran3472
Active Level 7
Galaxy Z
Ayrı panel için ayarlama yapmanız için en alttaki ayarı kendinize göre özelleştirme yaparak daha iyi bi deneyim sağlamanız dileği ile pKqXnwAqvX.png
Yasem1n
Active Level 3
Galaxy Z
Şimdi yaptım çoooooook teşekkür ederim gerçekten akıl akıldan üstünmüş🙏