cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Google TTS Türkçe Ses Verisi İndirme Butonu Aktif Değil

(Topic created on: 10-10-2023 05:40 PM)
1693 Views
SGACAR
Active Level 3
Options
Galaxy Z
Merhaba. 

Erişilebilirlik>TalkBack>Ayarlar>Metin Okuma Ayarları>Tercih Edilen Motor (Google Ses Tanıma ve Sentezi Hizmeti) yanında Ayarlar>Ses Verilerini Yükle>Türkçe (Türkiye)>İndir 

Yukarıdaki süreçte Türkçe dil desteği bölümü Z Fold 5 telefonda pasif durumda. 

Erişilebilirlik içinde yer alan okuma modu (ekran kapalıyken bile yazıları sesli okuma özelliği sayesinde kitap/ders kitabı indirip ekran kapalıyken bile yazıları sesli dinleyebilirsiniz) içinde Türkçe dil desteğini Google Ses Tanıma ve Sentez Hizmeti ayarlarından 'ses verilerini yükle' üzerinden 'Türkçe' karşısında yer alan indirme butonu aktif değil. Türkçe dil desteğini nasıl yükleyebilirim? Lütfen 'sıfırla' önerisinde bulunmayın. 

Şimdiden teşekkür ederim. 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Karasu
Moderator
Moderator
Options
Galaxy Z

Merhaba SGACAR,

Durumun, uzaktan erişim ile kontrol edilmesi gerekiyor. Uzaktan erişim işlemi için aşağıdaki link üzerinde bulunan yönergeleri takip edebilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/remoteservice/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

5 Comments
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy Z
Okuma Modu'nu şimdi ben de indirdim ama hiçbir yerinde ses verileri yüklemekle alâkalı bir şey göremedim. Ekran görüntüsü ekleyerek açıklar mısınız?
SGACAR
Active Level 3
Galaxy Z
Erişilebilirlik>TalkBack>Ayarlar>Metin Okuma Ayarları>Tercih Edilen Motor (Google Ses Tanıma ve Sentezi Hizmeti) yanında Ayarlar>Ses Verilerini Yükle>Türkçe (Türkiye)>İndir

Google'un 'Okuma Modu' için ayrıca dil indirme bölümü yok. Başka bir Samsung cihazda bu şekilde Türkçe'yi indirdiğim için okuma modunda da kullanmıştım. Ancak Z Fold 5'e Türkçe dil desteğini indiremiyorum.
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy Z
Bende One UI 5.1 çalıştıran Galaxy A51 var. Türkçe dili bende gözüküyor ve indirebildim. Play Store'da size gelmiş güncelleme var mı ve hangi sürümü kullanıyorsunuz?Screenshot_20231010_184121_Speech Recognition and Synthesis from Google.jpgScreenshot_20231010_184126_Speech Recognition and Synthesis from Google.jpgScreenshot_20231010_184258_Google Play Store.jpg
SGACAR
Active Level 3
Galaxy Z
Diğer Samsung telefonda var ancak Z Fold 5'te yok maalesef. İkisi de güncel. Son görseldeki uygulamayı sıfırlayın tekrar yükledim ama değişen bir şey olmadı.
Solution
Karasu
Moderator
Moderator
Options
Galaxy Z

Merhaba SGACAR,

Durumun, uzaktan erişim ile kontrol edilmesi gerekiyor. Uzaktan erişim işlemi için aşağıdaki link üzerinde bulunan yönergeleri takip edebilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/remoteservice/

Teşekkürler.
MOD