cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

"One UI 5.0 ve Android 13" VS "One UI 4.1.1 ve Android 12"

(Topic created on: 08-23-2022 08:34 PM)
478 Views
nyt_3489
Active Level 7
Options
Galaxy S

Bilindiği üzere birçok telefon One UI 4.1.1 ve/veya Ağustos güncellemesi bekliyor. Duyumlara göre de Android 13 ve One UI 5.0 çok uzakta değil.

Müşteri olarak siz olsanız Android 13 alacak olan cihazlar için, Android 12'ye harcanan işgücünün Android 13 ve One UI 5.0'a kaydırılmasını/aktarılmasını istemez miydiniz ?

Şahsen ben yeni jenerasyon olarak gelecek olan yazılımın çok daha çabuk ve kararlı çıkması taraftarı olurdum. 4.1.1'le gereksiz oyalanmak yerine hani.

Sizin düşünceleriniz nedir ?

8 Comments
BoraS20FE
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim,
Kesinlikle katıldığımı belirtmek isterim.
Özellikle S, Note ve Z serileri için geçerli bu. Eylül ve Ekim aylarında üst segment cihazlar One UI 4.1.1 güncellemesini alacaklar ama Ekim-Aralık arasında da One UI 5.0 güncellemesini alacaklar. Onun yerine ikisini birleştirip hızlıca sunmaları kesinlikle daha mantıklı olur.

A ve M serileri için bir şey diyemeyeceğim, zira One UI 5.0/1 ile birleşse bile onlara genel olarak geç gelecek (A5x ve A7x serileri hariç). Ama gene de iyi olabilir.
nyt_3489
Active Level 7
Galaxy S

M ve A serileri kısmına cevap olarak da yine aynı aslında, uzun uzun bekleyip minör güncelleme alacaklarına, beklediklerine değsin de büyük güncelleme alsınlar.

Biliyorsun ki M ve A artık küçük güncellemeler için bile çok bekliyorlar, ve senin de dediğin gibi S ve Z serilerinin en son çıkan modelleri öncelik sırasında birinci.

Kendi işgüçlerini de verimli kullanacak olmaları, ve müşteriler için geçen zaman/sağlanan hizmet açısından daha memnun edici olacağı aşikâr.

fatih123456
Active Level 8
Galaxy S
Daha sansung 9 ayda android dağıtımını daha tamamlayamadı bile hala alacak telefonlar var. Samsung sınıfta kaldı bu durumda. Evet dediğin gibi kapitalist sistemde adalet aranmaz değerli özellikli olan en önce güncellemeyi alır diğerleri almak için 7 8 ay bekler. Ama en çok kazancı da paçavra diye attığı önemsemediklerini telefonlardan alır.Bu kapitalist düzene hiç bir zaman hakkımı helal etmeyeceğim
Mexon86
Active Level 6
Galaxy S
4.1.1 zaten z fold 4 ile çıktı ve yeni telefonlarin cogu icin hazir oldugunu düşünüyorum cunku android 12l çıkalı zaten oldu baya z fold 3 icin one ui 5 deneniyor s21 ve s22 serisi icinde one ui 5 deneniyor yani buyuk ihtimalle 4.1.1 cok az bir isi vardır belki verilir belki verilmez ama zaten one ui 5 uzerine çalışıyorlar is yuklerini 4.1.1 in cok etkiledigini düşünüyorum ve 4.1.1 buyuk ekranli cihazlar icin oldugundan belki hic verilmeyede bilir
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bu Android 13 ve One UI 5.0 güncellemelerini tam olarak hangi telefonlar alıyor? S10 dahil mi 🥲
0 Likes
Patatus
Beginner Level 2
Galaxy S
Değil diye biliyorum çünkü 2019 da android 9 ile cikfi 10 11 12 aldi yani samsung anlasmayi tamamladi ve getirmek zorunda degiller getirmezlerde
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Olamaaaaz 🥲🥲 keşke gelse 😔 Neyse ya, inşallah artık 2 sene sonra S22 Plus'da kullanırız belki
0 Likes
Patatus
Beginner Level 2
Galaxy S
Uzun sene guncelleme istiyorsan iphoneye gecmek zorunlu s22 plustada android 16 icin olamaz dersin
0 Likes