cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Telefonu 120 hz mi 60 hz mi kullanmalıyım

(Topic created on: 02-08-2025 03:29 PM)
471 Views
AhmetSarıca
Active Level 6
Options
Galaxy S

Telefonu adaptif 120hz de mi kullanmak daha iyi bir pil performansı sağlar yoksa sürekli 60hz de kullanmak mı? Aslında bunu kendim deneyimlemek isterim ancak ayarlardan geliştirici seçeneklerindrn ekran yenileme hızını izlediğimiz ayarın neredr olduğunu bulamadım.

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
SysTheMore
Active Level 9
Galaxy S
60 HZ kullanman pil az yer ekran seceneğinden görebilirsin

View solution in context

Solution
verado
Active Level 7
Galaxy S
SD 778 g işlemci ile 60 hz kullanıyorum akıyor Süper memnunum sorun yok pillerin etkileniyor yüksek hizda

View solution in context

18 Comments
Solution
SysTheMore
Active Level 9
Galaxy S
60 HZ kullanman pil az yer ekran seceneğinden görebilirsin
AlperGüler
Expert Level 2
Galaxy S
120hz iyidir keyfine bakıcan
AdaYağız
Active Level 7
Galaxy S
120hz kullan
Solution
verado
Active Level 7
Galaxy S
SD 778 g işlemci ile 60 hz kullanıyorum akıyor Süper memnunum sorun yok pillerin etkileniyor yüksek hizda
Galaxy S
120 herazayt kullan
brkbrk
Active Level 6
Galaxy S
120 hz harici kullanamıyorum
thejolhgcj
Active Level 4
Galaxy S
120Hz Adaptif (Önerilen): Ekran, içeriğe göre yenileme hızını otomatik ayarlar. Örneğin, statik görüntülerde 60Hz'e düşer, kaydırma veya oyunlarda 120Hz'e çıkar. Hem akıcılık hem de pil tasarrufu sağlar.

Sabit 60Hz: Eğer pil süresi önceliğinizse ve akıcılıktan feragat edebiliyorsanız tercih edilebilir.

🔹 Yenileme Hızını İzleme
Geliştirici seçeneklerinde ekran yenileme hızını görmek için:
Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri > Derleme Numarasına birkaç kez basarak Geliştirici Seçeneklerini açın.
Sonrasında Geliştirici Seçenekleri > GPU Hata Ayıklama > Ekran Yenileme Hızı Göster seçeneğini aktif hale getirin.

🔹 Öneri
Günlük kullanım için adaptif 120Hz, pil süresini optimize ettiği için en iyi seçenek olacaktır. Sadece pil tasarrufu için 60Hz'e geçmek istiyorsanız deneyebilirsiniz. 🚀

Burak_A35_5G
Active Level 6
Galaxy S
Nasıl 120 hz pil süresini optimize ediyor onu tam anlayamadım?
0 Likes
thejolhgcj
Active Level 4
Galaxy S
120Hz Adaptif Modunun Pil Kullanımını Optimize Etmesi Nasıl Çalışır?

Adaptif 120Hz yenileme hızı, tüm modellerde bulunmuyor ve genellikle üst segment veya belirli orta segment Samsung modellerinde mevcut. Adaptif mod, pil tüketimini optimize etmek için yenileme hızını içeriğe göre otomatik olarak ayarlar.

🔹 Pil Tüketimini Nasıl Optimize Eder?

Statik görüntülerde (metin okuma, galeri, ana ekran) → 60Hz veya daha düşük frekansta çalışarak pil tüketimini azaltır. Hareketli sahnelerde (kaydırma, oyun, video oynatma) → 120Hz’e çıkarak akıcılığı artırır ama yalnızca gerektiğinde kullanır.

📌 120Hz sürekli açık olsaydı, ekranın güç tüketimi artardı. Adaptif mod sayesinde cihaz, gereksiz güç tüketimini önleyerek pil ömrünü dengeler.

⚙ Daha Fazla Pil Tasarrufu İçin Ne Yapabilirim?

Ekran ayarlarından 60Hz’e sabitleyerek pil ömrünü uzatabilirsin. "Güç Tasarrufu Modu"nu açarsan, bazı modellerde 120Hz yerine 60Hz kullanmaya zorlar. Karanlık mod ve parlaklık ayarlarını optimize ederek de pil süresini artırabilirsin.

Bu sistem, Samsung'un LTPO ekran teknolojisine sahip modellerinde daha verimli çalışır. Eğer cihazın Adaptif 120Hz desteklemiyorsa, standart 120Hz modunda kullanırken pil tüketimi artacaktır.

0 Likes