cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Su geçirmezlik

(Topic created on: 03-15-2022 08:25 PM)
1195 Views
hakanS20FE
Active Level 7
Options
Galaxy S

Arkadaşlar Samsung servisinde batarya değişimi yaptırsam su geçirmezlik özelliği gidermi.(Bi yerde kasa açılırsa bu özellik gider diye duymuştum da.)

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Galaxy S
Bir de şunu deneyimledim S Serisinde; Telefonu çeşme suyuyla yıkadığımda hoparlörlerdeki ve mikrofondaki mikro petekler klorla toprakla pasla vs tıkanıyor. Sonrasında seste parazitlenöe yapıyor. Mümkünse temiz içme suyuyla yıka. Su geçirmezlik garantisi yağmur suyu gibi saf sular için geçerli. Deniz suyu tuzla tıkar havuz suyu klorla tıkar ve çeşme suyu da toz tanecikleriyle pasla tıkar. Servis garanti kapsamında kabul edip hoparlörleri ve mikrofonları değiştiriyor ama telefonu kullanırken telefonun kullanım kalitesini azaltmaya ne gerek var. Yararlı olduysam Çözüldü'yü işaretleyebirsin. 🙂

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bence böyle bir şey olmaz cihaza zarar gelmeyecek şekilde işlem yapılır ve tamir işlemi yapılır Sonuçta cihaza zarar verecek işlem yapmaları saçma olur Ve bunu yapacaklarını Hiç zannetmiyorum

View solution in context

0 Likes
13 Comments
tolgaS24FE
Expert Level 1
Galaxy S
Zannetmiyorum ama yinede samsung müşteri hizmetlerinden destek alın
hakanS20FE
Active Level 7
Galaxy S
Tmm knk teşekkür ederim
Galaxy S
S7 edge için yıllar öncesinde teknik işlem yaptırdım. Teknikerin yalıtıcı macun kullanmayı unutması nedeniyle telefon su geçirmezlik özelliğini kaybetmişti çünkü telefon ile arka kapak arasına silikona benzer yalıtıcı malzeme uygulanmamıştı. Telefonu yıkayınca içesini su bastı ve anakart dahil içerisindeki bütün devreleri yandı. Samsung'a bunun servis hatası olduğunu bildirdim ve telefonun bütün içini garanti kapsamında değiştirdiler. O zamanlarda telefonlarda su geçirmezlik özelliği yeni olduğu için teknik servis telefonu kapatırken telefona yalıtıcı macun uygulamayı unutmuştu. Artık S Serisindeki çoğu model su geçirmez olduğu için teknik servis elemanının yalıtıcı macun kullanmadan telefonu kapatması pek olası bir ihtimal değil. Telefon 2. Kere teknik servisten bütün içi değiştikten sonra geri geldiğinde telefon su geçirmezlik özelliğini yeniden kazanmıştı. Hatta yaz aylarında havuza dalıp su altında özçekim yaptım. Merkezi bir teknik servise gönderdiğinizde telefonda herhangi bir özellik kaybı olmayacaktır.
hakanS20FE
Active Level 7
Galaxy S
Sağol kral bilgilendirmen için
Galaxy S
Rica her zaman.
Solution
Galaxy S
Bir de şunu deneyimledim S Serisinde; Telefonu çeşme suyuyla yıkadığımda hoparlörlerdeki ve mikrofondaki mikro petekler klorla toprakla pasla vs tıkanıyor. Sonrasında seste parazitlenöe yapıyor. Mümkünse temiz içme suyuyla yıka. Su geçirmezlik garantisi yağmur suyu gibi saf sular için geçerli. Deniz suyu tuzla tıkar havuz suyu klorla tıkar ve çeşme suyu da toz tanecikleriyle pasla tıkar. Servis garanti kapsamında kabul edip hoparlörleri ve mikrofonları değiştiriyor ama telefonu kullanırken telefonun kullanım kalitesini azaltmaya ne gerek var. Yararlı olduysam Çözüldü'yü işaretleyebirsin. 🙂
nyt_3489
Active Level 7
Galaxy S

Youtuber telefon tamircilerini hobi olarak izlediğimden, bu tarz değişimleri yaparken, teknik servis olmadıkları hâlde her türlü sızdırmazlık elemanını söktükten sonra yenisini sipariş ettiklerinden/stokta bulundurduklarından, onların bile yapmayı unutmadığı şeyi yetkili teknik servis elemanları unutmaz, böyle bir şeyin istisnası dahi olamaz diye düşünüyordum şu ana kadar. Önlerinde telefonun blueprinti var. Neyi hangi adımla nasıl söküp takacaklarına dair pdf dökümanları var... Ama "tekniker yalıtım malzemesini unuttu" yorumunu görünce de şaşırdım açıkçası. İnsanlar iş bulmakta bu kadar zorlanırken, Samsung'un böyle unutkanlıklar yapacak çalışanlarının olması utanç verici.

Galaxy S
S6 ve S7 Serisi ilk çıkan su geçirmez telefonlardı 2014-2015 yıllarından bahsediyorum.
0 Likes
Brkzkn
Active Level 5
Galaxy S
Hayir s6 şu gecirmezlik yok s7 var yanlış bilgi verme.