cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Sizce Quick Panel böyle gözükseydi nasıl olurdu? ⚙️📱 (ve böyle çalışsaydı)

(Topic created on: 07-05-2024 02:45 PM)
1122 Views
yns21fe
Expert Level 2
Options
Galaxy S
*Quick Panel'i tamamen özelleştirilebilir olarak yeniden tasarladım. Gördüğünüz tüm ögelerin yerleri oynatılabilir, görünüşleri değiştirilebilir, klasörler ve sayfalar oluşturulabilir. Yani tamamen modüler bir yapıda. Örneğin mobil veri modülünü tıpkı Wi-Fi modülü gibi genişletebiliriz. Parlaklık ayarını ekranın en altına taşıyabiliriz. Sağ ortada gördüğünüz 6 modül barındıran şey bir klasör. Bu klasör kaydırılarak diğer modüllere erişim sağlanabilir. Bunu şu anki Quick Panel'in ortasındaki kaydırdığımız yere benzetebiliriz ancak bu yeniden boyutlandırılabilir. Yani tercihe bağlı olarak şu an kullandığımız Quick Panel'i bile kolayca tasarlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu panelden en altta gördüğünüz gibi medyayı da yönetebiliriz ki bu şu anki Quick Panel'in en büyük eksikliklerinden birisi. Sonuçta bu tasarım One UI için yapıldığından medya kontrol modülünü iOS veya HyperOS'taki gibi kare yapmak yerine One UI'ın özünü bozmayacak şekilde yeniden tasarladım. Bu aslında tüm modüller için geçerli. En alttaki üç noktadan da anlayacağınız gibi Quick Panel sayfalara sahip ve kaydırılarak başka şekilde tasarladığınız diğer menülere de ulaşabilirsiniz. Ancak en üstteki modüller her zaman aynı yerde kalacaktır. Umarım Samsung modüler Quick Panel fikrine sıcak bakıyordur.*

image
Quick Panel

image
Bildirim Paneli
Bildirim panelindeki medya kontrol panelini de biraz cilaladım. Bildirimler ile etkileşime geçebileceğimiz tuşları ve bildirim erteleme özelliğini biraz daha belirgin hala getirdim. Bildirimlerdeki görseller artık tam ortalı. Eskiden sağa kaymış bir şekilde duruyorlardı. Son olarak en alttaki bildirim ayarları ve temizle tuşlarını büyütüp ortaladım. Eskiden bu tuşların varlığını **bleep** etmek bile imkansız gibiydi. 

Tabii ki tüm yazı tipleri ve ikonlarla da her iki tasarımda da oynama yaptım.

Önceki konsept tasarımlarıma da göz atabilirsiniz:

20 Comments
Rappa
Active Level 6
Galaxy S
Wow
Galaxy S
Müthiş görünüyor
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Mükemmel olmuş tasarım konusunda gerçekten iyisin tebrik ederim 😊 👍
Bende bu tarz one ui arayüzünde bazı tasarımlar önceden yapacaktım ama bazı uygulamaların ücreti çok pahalı olduğu için yapmaktan vazgeçtim. Acaba bunları nerden yapıyorsun söylermisin?
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
Inkscape ile yapıyorum piyasadaki en iyi ücretsiz vektörel tasarım uygulaması olabilir. Alışması da zor değil birkaç öğretici izleyerek kolayca ortaya bir şeyler çıkarabilirsin. 🙂
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Teşekkür ederim 🙂
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Herhalde sen bir resim üzerine tasarımsal oynamalar yapıyorsun benim dediğim ücretli uygulamalar direk one ui arayüzüne etki ediyor.
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
Evet resim üzerine yapıyorum. Öyle programlar olduğunu bilmiyordum tam olarak nasıl oluyorlar, örnek program var mı?
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Bu adamı biliyormusun kendine ait konsept tasarımları var. Bende işte bu tarz tasarımlar yapmak istedim yani biraz daha büyük bir proje düşünüyordum hatta bu konu ile ilgili yazılım çalışmayada başlayabilirim. Bu dediğim kişi nasıl yapıldığını hiç paylaşmadı ama uygulamalar adobe tarzında olabilir tam emin değilim. Yeni bilgi buldum uygulamalar after effects ve figma'ymış.
https://youtu.be/SQNC7hPcjHM?si=XSMXmJmJqnxAfqIC
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
Figma'yı biliyorum evet ama adamın yaptığı şey benimkinden çok da farklı değil. One UI'ın işlevsiz bir kopyasını oluşturup onun üzerinde oynamalar yapıyor. Benim yaptığım konseptlere animasyon eklemem gibi bir şey ama etkileşime girilebilen türden. One UI'a gerçekten bu tarz bir değişiklik yapmak maalesef imkansız. Tek çözüm sıfırdan bir Launcher yazıp bu tasarımları ona eklemek ki bu bir kişinin yapamayacağı kadar ağır ve zahmetli bir iş.