cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsunga veda

(Topic created on: 09-15-2024 01:18 AM)
940 Views
Zamazong
Active Level 5
Options
Galaxy S

Evet, sanırsam hayatımda şuana kadar kullandığım tek marka olan samsunga veda edeceğim 1 hafta içinde. S23U ile Magic 6 Pro arasındaki seçimime Magic 6 Pro alma kararı verdim şimdilik. 1 hafta içinde fikrim değişmezse hayatında ilk defa telefon açılırken ya da telefon arkasında "samsung" yazısına bakamayacağım. Aslında gelecek 6 seneyide geçen ay aldığım s24+ ile geçirmeyi istiyordum çünkü samsung nedense bana güven veren tek markaydı ama sürekli olarak apple benzeri kullanıcı dostu samsungdan uzak hareketleri beni soğuttu. O kadar para verip amiral ge misi alıyoruz telefonun işlemcisi dolaylı ısınmasıyla, 5-6 saat ekran süresiyle, giriş seviyesi cihazın kopya tasarımıyla ve en kötüsü kumlu ekranla uğraştırıyor. 7yıl güncelleme garantisi vermişler ama telefon bu sorunlar, ısınmayla 5sene olmadan patates olacak. Yapay Zeka yapmış ne Türkçe var ne de gelecek diye haberi. One Uı 7 ile gelse bile zaten 2025 sonunda paralı olacağı için en fazla 7-8 ay Türkçe tadabileceğiz yapay zekayı. Arayüz desen One Uı her ne kadar güvenilir liman olsada saçmalıkla dolu. Bir anda uygulamadan atmadan tut kendini bir anda rebootlamasına kadar. Ultra modelleri dışında kamerada yapay zekayı kapattığın anda orta seviye cihaz kamerası gibi hissettiriyor, sanki cihazı 15bine almış gibi bir kalite. Yapay zekayı kullanıncada pastel boya gibi resim oluyor. Samsungu severdim çünkü her fiyattaki en iyi cihaza imzasını atardı, kullanıcı şikayetini dinlerdi, kazançtan çok kullanıcı dostu olmaya çabalardı, iphone gibi çok **bleep** bir markanın karşısında dağ gibi durabilirdi. Şimdi? Hiç biri yok. Telefondan kazançlarını arttırmak için basıyorlar exynosu(Exynos 2400 kötü değil ama bir snapdragon 8gen3 değil), yapay zeka paralı olacak daha Türkçe yok. Bir sürü dert. Bir mucize olup S24 Ultra almazsam ya da kararımı değiştirmeme sebep olacak bir durum olup S23 Ultra almazsam samsung ile geçirdiğim son hafta bu. Benden bu kadar. Daha fazla bu saçmalıklarına katlanılmayacak samsung. Tekel değilsin Samsung. Eskiden tek seçenektin ama artık Honor, Nothing, Vivo, Google, Oppo, OnePlus, Realme gibi kimi konuda seni yenecek muadillerin var. Samsungun aklı başına gelmezse şimdi Apple ile kapışan samsung yakında Xiaomi gibi **bleep** yazılımlı **bleep** markayla zar zor kapışır halde bulacak kendini. İnsanlar kendi yerine honoru, oneplusı önerdiği zaman anlayacak Apple benzeme çabasının kendi idam fermanı olduğunu.

55 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bende senin yerinde olsam aynını yapardım cihaz olarak değil ama marka olarak

Bende birdahaki sefere Xiaomi Alıcam artık öyle görünüyor
Zamazong
Active Level 5
Galaxy S
Ben pek Xiaomi sıcak değilim, yazılımı berbat ve desteği yok. Hatta uzun vadede piyasada bu konumdan çok aşağısına düşer. Ama kesinlikle anladım ki geleceğin en büyük android adayları OnePlus ve Honor. Bu iki markayı bir kenara yazsın forum. Aksi birşey olmaza 3-4 sene sonra iPhone mu Samsung mu kavgası, İphone mi samsung mu honor mu one plus mı kavgasına dönecek. Hatta bir çok android kullanıcısı kafasında samsungu, bir çok ios kullanıcısı bu berbat hareketlerinden dolayı iphoneyi silip bu markalara açılacak.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Elbette herkesin görüşü aynı olmaz ama Xiaomi reklam sorunu hariç ki onuda umarım çözer çözerse yine halen gideri olan bir marka elbette o saydığın diğer markalar da harika o ayrı konu ama xiaomi'ye şahsen kötü diyemem o en son çıkan amiral gemisi cihazı ortada mesela ama elbette tercih meselesi
Zamazong
Active Level 5
Galaxy S
Evet kesinlikle gideri olan bir marka ama her sene yokediyor yazılımını. Ben anlamıyorum bir marka her güncellemede nasıl yokuş aşağı gidebilir optimizasyonu ve yazılımı olark. Yinede kötü denmez. Hatta belkide 2 kusurundan biri yazılımı diğer desteği. Bu iki sorun olmasa Mi14 Ultra bu sene S24U ve 15PM ile satış sayısı yarıştırırdı.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Evet aynen öyle 👍
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Artık en az 3 ana Android güncellemesi veriyor o da haa reklam konusunda haklısın
0 Likes
Siberizm
Active Level 6
Galaxy S
Kesinlikle Nothing almayı düşünüyorum bende hocam. Hem premium hissettiriyor. Hemde FP ürünü. Arayüz tasarımı çok hoşuma gitmesede ince çerçeve ve premium hissiyatı yetiyor. RAM ve Depolama konusunda zaten çok iyi
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Onların bu iş için sırf Türkiye de arayüz tasarım ekibi var diye biliyorum
0 Likes
Siberizm
Active Level 6
Galaxy S
Nothing bizim pazarı önemsiyor hocam. Zumzang gibi değil. Milyonlarca model satamasa da henüz 500 bin satışı devirmeden Türkiye tarafına yetkili ekip hazırladılar