- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Merhaba Arkadaşlar, Samsung Shop uygulamasından ön siparişle S25 Ultra Gece Siyahı rengini aldım ve benden bir gün sonra bir arkadaşımda Titanyum mavi rengini aldı onunki aldığı akşamın sabahına kargolandı ancak ben hala kargolanmasını beklerken Samsung müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım. bana verilen cevap siz özel renk almışsınız o yüzden 28 şubattan sonra kargolanacak diye. bunun üzerine stok problemi mi var yada henüz stoklara girmedi mi diye sorduğumda ise hayır stok problemi yok sadece özel renkler 28 şubattan sonra gönderilecek diye yanıt aldım. böyle karar vermişler. bunun ne kadar saçma geldiğini telefonun renginden dolayı geç kargoya verme kararıda nedir nasılsa o rengi isteyen başka yerden alamayacağı için mi. merak ettiğim samsung.com a özel renklerden sipariş verip teslim alan oldu mu?
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-08-2025 12:05 AM in
Galaxy SSamsung'un Özel Renk Politikası
Samsung, özel renkler için genellikle daha uzun bir bekleme süresi belirler. Bunun nedeni, bu renklerin standart renklere göre daha az talep görmesi ve belirli bir üretim planına tabi olması olabilir. Ayrıca, özel renkler genellikle sınırlı sayıda üretilir ve bu da kargolama sürecini etkileyebilir.
Sizin Durumunuz:
-Özel Renk Seçimi: Siz Gece Siyahı rengini seçmişsiniz ve bu renk, Samsung'un özel renk kategorisinde yer alıyor. Bu nedenle, kargolama tarihinin 28 Şubat'tan sonra olması belirlenmiş.
- Arkadaşınızın Durumu: Arkadaşınız Titanyum Mavi rengini seçmiş ve bu renk, standart renklerden biri olduğu için hemen kargolanmış.
Samsung'un Mantığı;
Samsung'un bu politikası, özel renklerin üretim ve lojistik süreçlerinin daha uzun sürmesiyle açıklanabilir. Ancak, bu durum tüketici açısından adil değil çünkü aynı model telefonun farklı renkleri için farklı teslimat süreleri sunuluyor. Bu, özellikle özel renk seçen kişiler için hayal kırıklığı yaratabiliyor.
Samsung.com'dan Özel Renk Siparişi Verenler
Samsung.com'dan özel renk siparişi veren ve teslim alan birçok kişi var. Ancak, bu kişiler genellikle daha uzun bir bekleme süresine hazırlıklı olmalıdır. Özel renkler, standart renklere göre daha geç kargolanır ve bu durum Samsung'un genel politikasıdır.
(Kaynak:google)
Tekrardan hayırlı olsun hocam
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-08-2025 12:10 AM in
Galaxy SÇok teşekkürler dostum yanıtın ve iyi dileklerin için.
Sorun şu ki müşteri hizmetleri temsilcisi stok olduğunu bununla ilgili bir sorun olmadığını söyledi tek söylediği şey 28 şubattan sonra gönderim kararı alınmış böyle bir saçmalık olmamalı özel renk diyip sadece samsung.com a özel diyip bir de ön sipariş ama başkası telefonu kullanmaya başladıktan bir ay sonra parasını peşin aldıkları telefonu daha yeni gönderecekler. kabul edilebilir gelmiyor.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-08-2025 12:14 AM in
Galaxy S(Yardımcı olabildiysem çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim hocam🙏)
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-08-2025 12:05 AM (Last edited 02-08-2025 12:06 AM ) in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-08-2025 12:15 AM in
Galaxy Saltta küçücük yazıyla yazıyor ama satın alma aşamasında kim o kadar dikkat ediyor her yerde yazılan ufak yazılara
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-08-2025 01:38 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-08-2025 06:38 AM in
Galaxy STürkiye’deki Samsung maalesef çok kötü. Daha önce de birçok sorun yaşadım. Bir keresinde ön siparişle kulaklık almıştım, ancak kargolanması bir aydan fazla sürdü. Sonunda iade ederim diye düşünüp Samsung mağazasından aynısını satın aldım. İlginçtir ki, siparişimi henüz iptal etmeden, tam da o gün kargoya verildi.
Müşteri hizmetlerini arayarak, siparişi iade edeceğimi ancak Smart Tag hediyesini göndermek istemediğimi belirttim. Sebebini de açıkça anlattım: Siparişin gönderimi bir aydan fazla sürdüğü için mağazadan aynısını almak zorunda kalmıştım ve faturam da elimdeydi. Talebim için kayıt oluşturdular, ancak 14 günlük iade süresi dolduktan sonra geri dönüş yaparak talebimi kabul edemeyeceklerini söylediler.
"Neyse, dediğiniz gibi olsun, Smart Tag’i de iade ediyorum" dedim. Ancak bu sefer de "iade süresi geçtiği için" iademi kabul etmediler. Dahası, iade süresi dolana kadar neredeyse her gün arayıp talebimin sonucunu sorduğumda, "Sizi aradılar ama ulaşamadılar, tekrar aranacaksınız" denilerek sürekli oyalandım. Ancak ne bir arama aldım ne de herhangi bir bilgilendirme yapıldı. Defalarca kez, "Beni kimse aramıyor, talebimin sonucunu siz söyleyin" dediğimde, sadece ilgili kişinin yanıt verebileceğini söylediler. Talep oluştururken zaten iade etmek istediğimi belirtmiştim, ses kayıtlarına bakmalarını istedim ama nafile...
Şimdi gelelim asıl konuya. Samsung, "Özel Renk" diyerek ayrıcalıklı bir ürünmüş gibi sunuyor, ancak nasıl bir mantıkla böyle bir karar aldılar anlamıyorum. İlk kim düşündü bilmiyorum ama stokta var dedikleri halde siparişi ancak bir ay sonra göndermeye karar veriyorlar. "O renk seçeneği stoklarda yok, şu tarihte gelecek" deseler anlayacağım, ancak stokta var diyorlar. Gerçekten neden? Amaç ne? Size nasıl bir faydası var? Müşteriye zarardan başka. Parası ödenmiş bir telefonu göndermek bu kadar zor olmamalı. Kaldı ki ön siparişin mantığı, tüm dünyada "erken erişim" demektir. Acaba özel renk bir de bir ay geç gönderelim ki daha değerli olsun insanların "vaaay bu rengi istiyorsan sadece samsung.com dan alabilirsin bir de bir ay bekleyeceksin çünkü çok özel" demesini mi bekliyorlar.
Çok uzatmışım cevabı sanırım sinirimden. :))