cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 plus şarj

(Topic created on: 06-28-2024 07:26 PM)
618 Views
daisyy
Active Level 3
Options
Galaxy S
Şubat ayından beri telefonu kullanıyorum aslında şarj süresinden çok memnunum ama canımı sıkan bir nokta var. Batarya %10'a geldiği anda 5 dk içinde telefon kapanıyor. (wifi bluetooth vs. kullanmasam bile) Bu sorunu yaşayan var mı?

4 Comments
FatihS22
Expert Level 2
Galaxy S
Genel samsung sorunu
0 Likes
daisyy
Active Level 3
Galaxy S
Bundan önce a71 kullanıyordum %5 olduğunda bile dakikalarca açık kalıyordu telefon. Güya model yükselttim ama bu çabuk kapanma olayı can sıkmaya başladı
Galaxy S
Genel olarak tüm yeni samsung cihazlarda, pili korumak için pil seviyesi %5'e indiğinde pil çabuk biter (aslında bitmez telefon bitmiş gibi gösterip kendini kapatır). Bu durum için pil kalibrasyonu önerilir.

Pil kalibrasyonu nasıl yapılır:
1) Pilinizi bitirin ve cihaz kapansın.
2) Cihazı şarja takmadan güç tuşuna basılı tutarak açmaya çalışın. (Cihaz açılmayacaktır.)
3) Cihazı şarja takın, kapalı halde %100 dolmasını bekleyin.
4) Cihaz 100% dolduktan sonra bir müddet cihazı şarjda bırakın (15 dk yetecektir.)
5) Cihazı şarjdan çekin ve açın.

Pil kalibrasyonu bu şekilde yapılmaktadır. Her ne kadar bu yöntemle ekran sürelerinin uzadığını ve %5'ten sonra pilin daha geç bittiğini söyleyenler olsa da bunun saçma olduğunu söyleyenlerin sayısı da az değildir. Tercihen pil kalibrasyonunu 3 ayda 1 yapabilirsiniz.

Fakat şu unutulmamalıdır ki pil sağlığını korumanın en iyi yolu, pil seviyesini %15'in altına indirmemektir.
daisyy
Active Level 3
Galaxy S
Teşekkür ederim. %5'ten sonra çabuk kapanmasına alışkınım ama %10'a geldigi anda birden kapanıyordu. Dediğinizi deneyeceğim.
0 Likes