cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 Ultra Isındığında Ekranı Kararıyor (Parlaklık düşürüyor)

(Topic created on: 04-02-2024 11:45 PM)
1800 Views
byforza
Active Level 1
Options
Galaxy S

Cihaz bir miktar ısındığı zaman ekran parlaklığını yarı yarıya düşürüyor ve ekran kararıyor. Özetle, bu durum yaşandığı esnada parlaklık %50 üzerine çıkarıldığında parlaklık değeri yükselmiş görünüyor ama %50 den sonrası için değişiklik yapmıyor ve %100 değerde açsam dahi ekran yarı yarıya kararmış oluyor. Cihazı yeniden başlattığımda ilk 5-10 saniye düzeliyor sonra yine bir anda kendi kendine parlaklığı düşürüyor. Cihazın ekranını kapatıp bir miktar soğuduğunda normalde dönüyor.

Hiç bir Samsung cihazımda bu problemi yaşamadım. Aslında S24U cihazımı kullandığım 2,5 aylık süre zarfında böyle bir problem dikkatimi çekmedi. Yanılmıyorsam 6.1 OneUI güncellemesi sonrası dikkatimi çekti bu problem. Özellikle gün ışığında cihazın ısınıp ekran kısması 80bin TL değerinde bir telefon için kabul edilemez. Bu ayarın mecburi değil opsiyonel sunulması lazım. Problemi Samsung'a ilettiğimde standart olarak cihazı sıfırlayın cevabı verdiler. Sıfırlayınca da düzelmeyecek. Şimdi servise götürsek belki çözüm dahi üretemeyecekler, belkide boşu boşuna cihazı veya ekranını değiştirecekler. Bununla ilgili resmi bir açıklama gelmeden kafam rahat etmeyecek.

13 Comments
KaanBatu
Active Level 6
Galaxy S
Öncelikle S24 Ultra zaten 6.1 ile piyasaya sürüldü yani muhtemelen güncelleme ile gelmedi o özellik.
Eğer cihaz çok fazla ısınıyorsa ekran parlaklığı da yüksek olunca daha fazla enerji tüketir bu da daha fazla ısınma olması anlamına gelir. Sistem muhtemelen cihazı soğutmak için parlaklığı kısarak güç tüketimini azaltıyordur.
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Merhabalar kardeşim,
Bu genel de Cihazların Bir çoğunda Oluyor.

Maalesef büyük bir problem Olmadığından fazla Dikkat çekmiyor S20Fe'de Ve S21Fe'de de Bu sorunlarla Karşılaşıyorum. Yani Az Çok Çözümü cihazı fazla Isindirmamakta Eğer Oyunda Çok yüksek 50C°'leri Görüyorsa Normaldir. 👍

Cihazdan Yana Bir sorun yoktur.
Ama isterseniz Yarın bir müşteri hizmetleriyle görüşün, Birde Servise Başvurun Belki Ana karttan Yana Ek bir ısınma Vardır,
(444 7 711) Arayabilirsiniz. 😊
0 Likes
sekobaskan
Active Level 9
Galaxy S
Çok ısınıyor dediğin kaç derece merak ettim s24 ultra kullanıyorum 41 dereceyi geçemedim cihazda mobil veride online oyun oynuyorum havalar biraz ısındı diye oda 1 ay öncesine 40 a gelmiyordu bile
0 Likes
sekobaskan
Active Level 9
Galaxy S
Muhtemelen 50 dereceye getirmişsiniz cihazı
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Yaklaşık O civarlarında Kısıyor zaten. 😊
Belki 55C° En fazla, Tabi bunlar Kritik ve cihaz İçin Zararlı sıcaklıklar.
0 Likes
byforza
Active Level 1
Galaxy S

Cihazın sıcaklığını ölçtüğümde 45 dereceyi gördüm. 50 dereceye getirmişsiniz dediğiniz bir şey yapmıyorum. Telefonda oyun dahi yüklü değil. Şarja takıyorum 5dk sonra zaten ekranı kısıyor. Yandex navigasyonu açıyorum yine 5-10dk sonra ısınıp ekranı kısıyor.

0 Likes
sekobaskan
Active Level 9
Galaxy S
Cihazda bi sorun mu var acaba anlamadım kaç tane telefon değiştirdim bu s24 ultra en hızlı soğuyan ve çok geç ısınan bi cihaz bence s22 ultra ates ediyordu mesela s23 ultra biraz daha iyidi s24 ultra zirve yapmış soğutma sistemi
0 Likes
byforza
Active Level 1
Galaxy S

Bende cihazda bir sorun olduğunu düşünmeye başladım, çünkü S23U'da hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Note20 Ultra deli gibi ısınıyordu mesela. S24U'nun kendi kendine 2 fotoğrafta, 5dk navigasyon açmayla ısınması hiç normal gelmiyor.

0 Likes
byforza
Active Level 1
Galaxy S

Bir kaç arkadaşta aynı sorunu yaşadığını söyledi. Samsung Members üzerinden hata raporu gönderdiğimde cihazı sıfırlayın ve fabrika ayarlarına döndürün tavsiyesinde bulunmuşlar. Fakat bu problemi yaşayan arkadaşlar sıfırlamanın çözüm olmadığından bahsettiler.