cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 Fe mikrofon sorunu

(Topic created on: 05-13-2025 05:08 AM)
113 Views
goatronic
Active Level 2
Options
Galaxy S
Merhaba, S24Fe kullanıcısıyım, dün gün boyu görüşmelerimde sesim ya kesintili gitti ya da hiç gitmedi karşıya, kapatıp tekrar arayınca düzeldi genelde. Tel ahizesi, hoparlör, bl.kulaklık, hepsinde aynı sorunu yaşadım. Çok görüşme yapan biriyim, bugün ne olacak göreceğiz, bu arada telefon 1,5 aylık. 

Neden olur ? Tecrübe eden, bilen ya da fikri olan var mıdır ? Teşekkürler. 

( güncellenme / her şeyi denedim değişen bir şey yok. Aksine, arama geldiğinde açmama rağmen ekranda görüşmenin başladığına dair saniye görünmüyor, ses sorunu bazen var bazen yok. Çok ilginç )

Servisin ilk çözümü Lte kapatmak oldu, kabul etmeyince anakartı değiştirdiler. 

0 Likes
7 Comments
Thrasher34
Active Level 5
Galaxy S
Destek kısmından telefon tanılama yaptınız mı?
0 Likes
goatronic
Active Level 2
Galaxy S
Evet , mikrofonda sorun görünmüyor
0 Likes
Thrasher34
Active Level 5
Galaxy S
Eğer ahize, hoparlör ve bluetoth kulaklık ile aynı anda ses sorunu yaşıyorsanız, bu genelde aşağıdaki durumlardan kaynaklanır:

1. Ses Yönlendirme ve Yazılımsal Çakışmalar:

Telefonun ses yönlendirmesi düzgün çalışmıyor olabilir. Özellikle Android'de ses çıkışı (ahize, hoparlör, kulaklık) arasında geçiş yaparken yazılımsal çakışmalar yaşanabilir.

Bir üçüncü parti uygulama (örneğin WhatsApp, Discord, Google Duo) ses yönlendirmesini bozuyor olabilir.

2. Ses Entegre Devresi (IC) Sorunu:

Tüm ses donanımlarını kontrol eden entegre ses devresi arızalanmış olabilir. Bu, hoparlör, ahize ve kulaklığın aynı anda etkilenmesine neden olur.

4. Nem veya Sıvı Teması:

Ahize, hoparlör ve kulaklık devreleri aynı anakarta bağlıdır. Eğer cihaz nem veya sıvı teması aldıysa, ses devresi bozulabilir.

Cihazınızı güvenli modla başlatın ve tekrar kontrol edin. Sorun devam ediyorsa donanımsal, düzeliyorsa yazılımsaldır.
0 Likes
goatronic
Active Level 2
Galaxy S
Teşekkürler
0 Likes
Thrasher34
Active Level 5
Galaxy S
Rica ederim
0 Likes
_S24FE_
Expert Level 4
Galaxy S
Aynı durumu bende yaşıyorum benim cihaz da 9 günlük üstelik...
0 Likes
FEVZİ68S24FE
Active Level 8
Galaxy S
Knk şebekeyle alakalı bende oluyor bazen
0 Likes