cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 ekran süresi

(Topic created on: 06-23-2023 05:36 AM)
2828 Views
Karanlıklordd
Active Level 1
Options
Galaxy S

Telefonun 2.hafta kullanım süresi. İlk günlere göre hiç gelişme olmadı. Ekran 120 hz parlaklık adaptifte genel olarak%20 civarlarındaydı o. Hiç oyun oynamadım buna rağmen 6.5 saat ekran süresini geçemiyorum. Özellikle dışarda tam parlaklıkta kullanırken veya kamerayı kullanırken 2 dakikaya bir şarj gidiyor. Bi de google play hizmetleri sanki biraz fazla şarj yiyor ama bilemedim o uygulama normalde ne kadar şarj yemeli? 

image

9 Comments
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Kötü değil ki. 1 günden fazla gitmiş şarjın. 60 Hz dene bir de. 1 gün ekran kapalı kalmasa 7 buçuk 8 saat olur.
ygtknca
Active Level 9
Galaxy S
Dostum bu gaye normal hatta iyi bir tık daha artması için pil kısmından kullanılmayan uygulamaları uyku moduna al ama hepsini alma önemli uygulamaları ve sürekli kullandıklarını uyku moduna alma. Derin uyku moduna hiçbir uygulamayı alma hiçbir işe yaramıyor. Karanlık moda geç hem pil tasarrufu sağlar hem de amoled yanığı için az da önlem 120hz şarjı her zaman su gibi çeker keza mobil veri felan de öyle. Sizde zaten adaptif hz ayarı var ekran duruma göre yenileme hızını değiştiriyor. Film felan izlerken güç tasarrufu açabilirsin. Kullandığın uygulamalar zaten başta Instagram olmak üzere şarjı iyi yer. Özellikle haritalar da yer.

S serisi bir telefonda bu verile gayet normal. Amiral gemisi alan herkes şarjın orta segment ve alt segmente göre çok daha fazla gideceğini düşünüyor ama en büyük yanılgı bu bir amiral gemisi telefon her zaman alt segment telefonlara göre daha az açık ekran süresi verir buda donanımın güçlü olmasıdır senin telefondaki işlemci saat başı mesela %10 tüketiyorsa alt segment telefonda bu %5 tir.Optimize konusunda en iyi seri S serisidir ve gerçekten stabil çalışır ama ne yaparsan yap açık ekran süresi daha kısa olur. Bu veri çok iyi hatta sana öyle söyleyim film izleyerek üstüne güç tasarrufunu açarsan wifi felan kullanırsan anca öyle 8-9 saatleri görürsün belki o bile olmaz.

Amiral gemisi gündelik kullanımda açık ekran süresini 5 saat verirken A serisinden bir telefon 7 saat açık ekran süresi verebilir. Buda bir sorun değildir aslında.Buradaki durum S serisinde işlemcinin çok güçlü olması ve A serisine göre daha hızlı çalışmasıdır.Mesela den Instagrama 10 salisede girersin A serisi 1 saniyede ama emin ol S serisi optimize konusunda en iyisi bir amiral gemisi çok iyi optimize olmasa bırak 6 saat açık erkanı 3 saat açık ekran görürsün. Yani cihazında hiçbir sorun yok gayet optimize. Bataryanın tam optimize çalışması 1 ayı dahi bulabilir bende A53 var 1 ay kullanım sonrası daha yüksek açık ekran süresi verdi sen düşün
Bataryayı koruman içinde en iyi koruma durumu %20-%85 arası şarj edip kullanman bu şarj döngüsünü azaltır ve bir nebzede olsa uzatır ama bunu sürekli elinden telefonu düşürmeyen biriysen öneririm. Onun dışında %20-%100 arası şarj etmen daha sağlıklıdır. %5-%10 arası da takıp şarjı fulleyebilirsin ama %20 de yakman en sağlıklısı olur batarya ömrünü en çok kısaltan şeylerden biri bataryanın komple bitmesini beklemektir en çok bu zarar verir.

Yani cihazında hiçbir sıkıntı yok amiral gemisi kullandığın için gayet normal ve iyi değerleri alıyorsun.
turkera
Active Level 3
Galaxy S
benim de s23 ile 2. haftam ilk hafta ortalama 5 saat alıyordum şuan 6, 6 buçuk saat alıyorum 1 buçuk saati oyun 3 saati sosyal medya vs ile. 120hz ekran parlaklığı otomatik. bundan önce 1 senedir m23 kullanıyordum 5000mah olmasına rağmen o da 6 max 7 saat ekran süresi alıyordu. bu güce ve 3900mah pile göre 6 buçuk saat güzel bir ekran süresi
Galaxy S
Oynadığın oyun yüksek performanslı değilse benimle aynı durumdasın o zaman. Ben internetteki s23 kullanıcılarına baktığımda 8 9 saatleri gördüğüm için bi tedirgin oldum
turkera
Active Level 3
Galaxy S
evet yüksek performanslı oyunlar değil. uzun süre video izleyerek veya ekranı işlemciyi çok yormayacak şeyler yaparak rahat 8 saat süre alınabilir
Aykut
Expert Level 5
Galaxy S
Kardeş 120Hz de 6.5 saat alıyorsan öpte basinin üstüne koy. S22 de 120Hz de maks 2.5 saat alıyorum
Galaxy S
S22 ile ilgili sıkıntı olduğunu söylüyorlar doğru. Ama ben 6.5 saati ancak parlaklık düşük olduğunda kamera kullanmadığımda alıyorum yoksa dışarda falan 5 saat anca gidiyor
Aykut
Expert Level 5
Galaxy S
S23 te de optimizasyon sorunları var zaten halen samsung büyük güncellemeler ile düzeltmeye çalışıyor
HakanS23
Active Level 6
Galaxy S
bende de s23 var, watch 4 sürekli bağlı ve konum mobil veri vs hep açık adaptif parlaklık ve 120hz kullanıyorum telefonu alalı 1.5 ay falan oldu ve eğer dışarda kullanırsam bir miktar ve müzik falan dinlersem 5-5.5 saat civarı alıyorum ama full evde kullanırsam 7 saat civarı oluyor ve işin ilginç kısmı 3-4 saat asfalt 9 falan oynasam (çok ağır oyun olarak varsayıyorum) 6 7 saat aralığında şarj tüketiyor, yani işlemci instada da asfalt 9da da yakın güç tüketiyor (bu kısmı gerçekten ilginç çünkü telefon boşta beklerken veya düşük güç tüketecek şeyler yaparken ciddi şarj harcıyor demek bu)(annemde 14 pro max var ve telefonu kullanmazsa şarjı acayip az gidiyor yani gündelik telefonu pek kullanmayan biri için elma telefonlar çok uzun saatler sunabiliyor, Samsung'un boşta beklerken harcanan gücü ve instagram gibi düşük güç tüketen uygulamaların optimizasyonunu arttırması gerekiyor)(başka paylaşımlarda da görmüştüm, adamda s23 ve iphone 13 varmış eğer kullanmazsa 13ün şarjı acayip az gidiyormuş)