cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S23 Ultra 10x lens sallandığında çıkan ses

(Topic created on: 12-01-2023 02:06 AM)
208 Views
VeganButch
Active Level 1
Options
Galaxy S

Telefonu oynattığımda gayet duyulur bir şekilde ses geldiğini farkettim tek tek kameraları açıp denediğimde 10x kamerayı aktif hale getirdiğimde sesin kesildiğini farkettim. Bu konunun az bir miktarda bu tarz telefonlarda sensör boyutundan dolayı olabildiğini ve aktif olduğunda imaj sabitleyici sistemlerinden dolayı sesin kesildiğini biliyorum ancak ağır çekim ile başka telefondan çektiğim görüntülerde 10x lensin hiç de normal olmayan bir şekilde sallandığını gözlemledim. 

7 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
OIS(Optik Görünte Sabitleyici) hareketlidir(optik zoom için ve kamera değişimleri için).Bu yüzden boştaykende cihaz hareket ettirildiğinde ses gelir.
Ayrıca kamera değişimlerinde de ses olur,bu da normal.
0 Likes
Galaxy S
Bende bile tik diye ses geliyor kamera değiştirirken hatta kamerayı açarken de tik diye ses geliyor
VeganButch
Active Level 1
Galaxy S
bahsettiğiniz konuyu biliyorum ancak bu pek de normal değil aldığımdan beri zaten ses geliyor ama bence bu daha artmış durumda fazlasıyla geliyor bir servise gideceğim
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bende OIS yok,benimkinde de kamera değişimlerinde ses geliyor ama çok fazlaysa o zaman sorun.
Talha1989
Active Level 2
Galaxy S
S20 den beri bu olay var
0 Likes
Galaxy S
10x telefoto kamerada OIS bulunmuyor bu yüzden ses kesiliyor. Diğer kameralarda OIS var. Ses bundan kaynaklı
0 Likes
Solution
Vecihi1903
Active Level 7
Galaxy S

Gelen tıkırtı Ois kaynaklı değilse , kesinlikle teknik servise götürmelisiniz kontrol için.