cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S21 FE, One UI 8 (Android 16) alacak mı meselesi.

(Topic created on: 01-30-2024 05:56 PM)
4512 Views
yns21fe
Expert Level 2
Options
Galaxy S
Bilen birisi bu konuya açıklık getirebilir mi?

image
CES2022'den bir görsel.

Kimisi bu cihazın Android 16 alacağını söylerken kimisi de almayacağını söylüyor. CES2022'de bu cihaz One UI 4 ile tanıtıldı.

image
Samsung Türkiye'ye ait video.

Samsung Türkiye'nin bu videosunda da telefonun Android 12 ve One UI 4 ile yayınlandığı vurgulanıyor.

Bu cihazın 4 yıl yazılım güncellemesi alacağını biliyoruz. Bu durumda Android 16 alması gerekiyor ama bu sefer de karşı argümanlar devreye giriyor.

image
Knox sitesine ait veriler.

Knox'un sitesinde Android 15'in garanti olarak alınacak Android sürümü olduğu belirtilmiş. Bununla beraber telefonun Android 11 ile test edildiğine ve bu yüzden Android 15'in son güncellemesi olacağına dair argümanlar da var ve buna bakılırsa telefon daha çıkmadan önceki Android sürümü üzerinden hesap yapılmış oluyor. Bi' taraftan bu da mantıklı geliyor ancak Knox hakkında bir ayrıntı daha var. Bu telefon için aynı zamanda son güvenlik güncellemesi Ocak 2027 olarak belirtilmiş. Yani telefon çıktıktan tam 5 yıl sonrası. Konu yazılım güncellemesi olunca telefonun yayınlandığı sürüm alınmazken güvenlik güncellemesi için neden çıkış tarihi alınsın ki? Burada da çelişkiler var gibi geliyor. Madem bu cihaz Ocak 2027'ye kadar güvenlik güncellemesi alacak, o zaman Ocak 2026'ya kadar da yazılım güncellemesi alması gerekiyor ki bu Andorid 16 demek oluyor ama söylenene göre böyle bir şey olmayacak. Örnek olarak da S20 FE cihazı veriliyor.

Yani bana hâlâ durum belirsiz gibi geliyor. Çünkü iki tarafın da sağlam iddiaları var. 

Yanıldığımı düşündüğünüz yerleri nazikçe belirtirseniz iyi olur. Ayrıca şu konuya bir açıklık getirelim artık. Mümkünse bunu aşağıda tartışalım hangi sürüm bu telefonun son sürümü olacak bi' belli olsun çünkü Samsung buna cevap vermiyor.

9 Comments
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Bende benzer gönderi paylaşmıştım şuanlık android 15 görüküyor ama 16da alması lazım s20 fe olayı gibi değil onunki daha farklı inşallah düzeltilir ama şuanki 4 yıl android güncellemesi 5'e falan çıkartılırsa android 16yıda alması olabilir s24 lerde çünkü şuan 7 sene android 7 sene güvenlik var yani s24'ün alt modellerindeki telefonlara bence güncelleme süresinizi uzatabilirler inşallah android 16'yıda alabiliriz çünkü alamamak çok saçma olur
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
İstersen benim gönderime bak bende detaylıca paylaşmıştım
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Almaz bence a15 alırsa dua et
0 Likes
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
O kadar da değil ya 15 kesin mesele 16.
Hasan_A245F
Active Level 10
Galaxy S
Knk 7 bile alırsa şükret
0 Likes
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
Alır onu alır öyle demeyin
Hasan_A245F
Active Level 10
Galaxy S
Bilemem hocam
Galaxy S
7 alacak zaten
Galaxy S
Almayacak. Çünkü Android 12 OneUI 4 major B olarak geldi. Yani S21 serisinden bağımsız bir cihaz olarak çıkmadı. Android 15 OneUI 7 ile major sürümü H olacak, 7.1 de son büyük güncellemesi olacak (son güncellemede major yükselmiyor).