cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S20fe modelde kablosuz şarj etme özelliği hakkında.

(Topic created on: 07-09-2023 10:43 AM)
1268 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy S

Selamünaleyküm herkese. Kendi s20fe telefonumla başka bir s20fe telefonu Dün kablosuz olarak birazcık şarj ettim. Ancak Karşı taraftaki telefonu doldururken birazcık sorun yaşadım. Benim telefonum Karşı taraftaki telefonu yüzde 10 doldurduktan sonra benim telefonum bir uyarı bildirimi verdi şarj olma sınırına ulaşıldı gibisinden bir şeydi o bildirim şarj akımını da sonradan kesti telefonum. Şarj etme sınırını da %90 seviyesine ayarlamıştım bu detayı çok önemli değil ama yine de eklemek istedim.

Telefonumda şarj etme sınırı olarak en düşük %30 seviyesi var en yüksek sınır ise %90 seviyesi. Bana saçma sapan Gelen olay Niye benim telefonum%10 doldurduktan sonra şarj rakamını kesti her yüzde 10 dolduruşunda benim bir daha mı bu ayarlamaları yapmam lazım tak çek vesaire gibi örnek veriyorum %30 seviyesini mi ayarladım kendi telefonumda karşı taraf telefonu kesintisiz olarak %30 doldurması gerekiyor diye biliyorum normal olanı zaten bu değil mi Niye bir miktar benim ayarladığım seviyeye ulaşmadan bir miktar doldurup şarj rakamını kesiyor ki.
Ben kendi telefonumda%90 şarj etmiş sınırını Eğer ayarladıysam karşı tarafın cihazını da%90 seviyesi Dolana kadar benim telefonum onu kesintisiz şarj etmesi gerekiyor normal olanı da zaten bu. Bu yazılımsal hata mıdır sebebi nedir.
Not! Telefonumun yazılımı en son sürüme kadar güncel.

image

5 Solutions

Accepted Solutions
Solution
AIIsPrfct
Active Level 6
Galaxy S
Adam da onu demiş zaten, senin telefonun %90'a gelince şarj etmeyi kesiyor pil sınırını %90 yaptığın için. Yani orada ayarladığın limit senin telefonunun şarjını sınırlıyor, telefonunun şarjı limite geldiğinde karşı telefonu şarj etmeyi bırakıyor.

View solution in context

Solution
Galaxy S
O sınır sizin telefonunuz için geçerli. Sizin telefonunuz o şarj sınırına geldiğinde diğer telefonu şarj etmeyi durdurur

View solution in context

Solution
Galaxy S
Şarj ettiğiniz telefonun pil kapasitesine göre değişir. 5000 mAh ve 4300 mAh telefonun %70'i aynı değildir. Ve ısınmaya bağlı enerji kaybı olacağı için tam olarak %70 diyemeyiz

View solution in context

Solution
AIIsPrfct
Active Level 6
Galaxy S
Eğer batarya kapasiteleri aynı ise evet, farklı ise oran değişir; ama batarya kapasiteleri aynı iken bile telefonun şarjı %100 iken %30 olarak ayarlarsan karşı tarafı %~65 falan şarj eder herhalde, %100 efektif çalışamaz illaki enerji kaybı olur.

View solution in context

Solution
Önder496
Active Level 5
Galaxy S
Merhaba,
Pil güç paylaşımı özelliği kendi telefonunuz üzerinde sınır belirler
karşı telefonu maksimum %70 seviyesine kadar doldurabilirsiniz bunun için kendi cihazınızda %30 seviyesini seçmeniz gerekir.

View solution in context

11 Comments
Emir-S22
Expert Level 5
Galaxy S
O pil siniri sizin cihazın pili onun altına inince kesiyor
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ben kendi telefonumu %100 doldurmuştum karşı tarafın telefonu ise şarjı yüzde 15 seviyesinin aşağısındaydı yani dediğiniz şekilde bir şey olmadı
Solution
AIIsPrfct
Active Level 6
Galaxy S
Adam da onu demiş zaten, senin telefonun %90'a gelince şarj etmeyi kesiyor pil sınırını %90 yaptığın için. Yani orada ayarladığın limit senin telefonunun şarjını sınırlıyor, telefonunun şarjı limite geldiğinde karşı telefonu şarj etmeyi bırakıyor.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Şimdi eğer oradaki limiti %30 seviyesini ayarlasaydım karşı tarafın telefonunu %70 mi dolduracaktı yani öyle mi%90 seviyesine ayarladığımda da benim telefonumda %90 seviye kalacak şekilde karşı tarafa %10 miktarında şarj mı veriyor Doğru mu anladım
Solution
AIIsPrfct
Active Level 6
Galaxy S
Eğer batarya kapasiteleri aynı ise evet, farklı ise oran değişir; ama batarya kapasiteleri aynı iken bile telefonun şarjı %100 iken %30 olarak ayarlarsan karşı tarafı %~65 falan şarj eder herhalde, %100 efektif çalışamaz illaki enerji kaybı olur.
AIIsPrfct
Active Level 6
Galaxy S
En altta zaten pil sınırının neyi ima ettiğini belirtmiş, eğer %90 olarak ayarlarsanız şarj eden cihaz %90'a geldiğinde işlem durur, şarj olan cihaz değil.
Solution
Galaxy S
O sınır sizin telefonunuz için geçerli. Sizin telefonunuz o şarj sınırına geldiğinde diğer telefonu şarj etmeyi durdurur
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Yani Örneğin ben kendi telefonumda %30 seviyesini seçtiğimde ve şarjım da %100 ise başka bir telefonu şarj ettiğimde karşı tarafa Benim telefonum %70 şarj mı verecek öyle mi oluyor
Solution
Galaxy S
Şarj ettiğiniz telefonun pil kapasitesine göre değişir. 5000 mAh ve 4300 mAh telefonun %70'i aynı değildir. Ve ısınmaya bağlı enerji kaybı olacağı için tam olarak %70 diyemeyiz