cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S20 Ultra Kamera Sorunu

(Topic created on: 10-23-2022 02:10 AM)
839 Views
Engin AKTAŞ
Beginner Level 2
Options
Galaxy S

Merhaba, ilk önce sorunun arka planı olabileceğini düşündüğüm için servis sıkıntısını anlatayım. Cihazı hayalet ekrandan dolayı ekran değişimine gönderdim geldiğinde ön kamera yüz tanımayı bile kullanamayacak derecede puslu olarak geldi muhtemelen yeni ekranı temizlemeden taktılar. Cihaz 2. sefer elime ulaştığında sorun gitmişti. Esas sorunu daha yeni yeni gördüm. Şimdide ana kamerasının zoomunda problem var bunun servis kaynaklı mı yoksa normal mi olduğunu bilmek istiyorum. Şöyle ki;

Ultra'da ürün özelliklerinde 10x'e kadar hibrit optik zoom(Ana Kamera) ve 10x sonrası için Telephoto kamera devreye giriyor.

10x Telephoto Camera10x Telephoto Camera10x Telephoto Camera10x Telephoto Camera

Gördüğünüz gibi zoom 10x'te ve Telephoto kamera devredeyken görüntüde hiçbir kayıp yok her şey çok net bir şekilde belli oluyor. Şimdi ana kamerada ise;

9.7x Ana Kamera9.7x Ana Kamera9.5x Ana Kamera9.5x Ana Kamera

Gördüğünüz gibi ana kameraya geçmek için sadece çok az bir zoom out yaptın ve ana kameraya geçtikten sonra bir anda görüntü kalitesinden eser kalmadı her şey yağlı boya tablosu gibi oldu. Videoda da deniyeyim dedim sonuç daha da kötü. Ana kamera tamamen bozuk görüntü veriyor. 

Şimdi 10x optik zoomu olan bir kamerada böyle bir görüntünün elde edilmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki optik zoomu olmayan telephoto kamera bile daha iyi bir görüntü veriyor.

S20 Ultrası olanlar bana yardımcı olabilir mi? Sizin de telefonunuz böyle mi? Benim gibi bir  10x'te ve bir de hemen altında 9.5x'te test edip sonucu söyleyebilir misiniz? Eğer normalse sorun değil 😅 fakat normal değilse 3. sefer servise gönderip sonrasında başka bir hatadan 4. sefer göndermek istemiyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Biri 10x telefoto optik , diğeri ana kamera yazılımsal zoom 9.5x ana kamerayla yazılımsal zoom yaparsan her telefon benzer sonuçlar verir. Elinizle ana kamerayı kapatırsaniz 3 4 saniye sonra telefoto zoomuna geçer 9.5xde.

View solution in context

3 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Engin abi yanlış ama senin çektiğin fotoğraf kaliteli iyi değil gibi duruyor
ankaras23
Active Level 3
Galaxy S
Sorun yok bence. Bendede s22 var. 2.9x de ana kameradan zoomluyor. 3x de telefotodan zoomluyor. Ara sıra yazılımsal sorun yaşıyor. 3xde ana kamerayı kullanıyor. Normal bence.
Solution
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Biri 10x telefoto optik , diğeri ana kamera yazılımsal zoom 9.5x ana kamerayla yazılımsal zoom yaparsan her telefon benzer sonuçlar verir. Elinizle ana kamerayı kapatırsaniz 3 4 saniye sonra telefoto zoomuna geçer 9.5xde.