cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S20 FE Exynos ve Snapdragon neden isiniyor?

(Topic created on: 08-15-2021 02:48 PM)
165 Views
rustamyariyev
Active Level 4
Options
Galaxy S

samsung-galaxy-s20-fe-1-625x417-c.jpg

Merhabalar yine ben. Samsung S20 FE hem Snapdragon hem Exynos versiyonunu test ediyordum. Bi suru test yaptim. Biliyorum 2-3 hafta once neden iki islemcide isiniyo diye bi gonderi paylasacaktim. Gecikme icin uzgunum. Ama sonunda testler yaptim ve sonuclari paylasmak istedim. Her iki islemci neden isiniyor.

1. Kasa 

Kasa arka **bleep** ve ya glastik her neyse o yuzden. Cam plastikden daha cabuk isinir ve sogur. Bu yuzden arka kapak **bleep** ise soguma islemi gec olur. 

2. Anten

Evet anten. Her iki cihazin antenlerini test ettim. Ve sasirmadim. Sizde evde deneye bilirsiniz. Hatta ben 3 cihazla test ettim. A50 s20 Fe snapdragon ve exynosla. Ilk once nasil yapiliyor. Oyun oynarken telefonu tutus seklimiz nasilsa telefonu o yonde tutuyoruz. Sag ve sol elimizi telefonu yan cevirib ust ve alt kisminda tutuyoruz. Bu zaman ayarlar en altda telefon hakkinda ve sim durumundan sebeke durumuna bi bakiyoruz. Ben a50 de max 10 dbs **bleep** gordum. Ama bu islem Her 2 s20 fe icin. 30 dbs kadar **bleep** atiyor. Yani kisaca eger siz telefonu dik tutub sosyal ag falan girerseniz sorun yok. Ama telefonu yan yatirib oyun oynama baslarsaniz telefonun sag ve solunu elinizle kapattiginiz icin sebeke zayifliyor. Biliyorum sacma bi durum. Ama asil problem bu neden mi? Oyun esnasinda sebeke zayiflarsa telefon oyun icin daha iyi sebeke bulmak icin kendini zorluyor. Bi yandan oyun grafiki bi yanda sebeke derken bi bakimisiz 45 derece. Bence bu asil sebeb isinma icin . Sizde test edip baka bilirsiniz. Tamam isin Wifi kismina gelirsekde ayni durum. Onu da denedim ayni. Ama garip su ki s20 fe 5g modelinde 5g anteni icin bi tik ilgilendikleri icin onlarda isinma olmuyor . Ama bakarsak ayni islemci . Demek ki anten onemli. 

3. Islemcinin ortami.

Islemcinin yeri ve ya islemcinin oldugu yerin daha **bleep** oldugunu dusunuyorum. Yani islwmci yeterince havalanmiyor. Kendini sogutamiyor bu da isinsa dahi sogumasi icin yeterince alani olmadigi icin soguma olmuyor diye dusunuyorum. 

Benden bu kadar ne soru varsa buyrun. Tesekkurler.

2 Comments
cybercider
Active Level 7
Galaxy S
Güzel çalışma olmuş lakin bunu sizin değil bu konuda bu kadar şikayet varken samsung un yapması lazım. Ama cihazı sat sonrada kullanıcı bilmiyor mantalitesiyle devam edersen sorun da devam eder. Bu anlattığınız anten sorunu sadece bu cihazlarda olmasa gerek. Tüm marka modellerde genelde antenler aynı benzer lokasyonlarda. Hatta cihazın etrafına bakarsanız kasada belli lokasyonlarda çizgi şeklinde dikey **bleep** alanlar var antenler daha iyi çekim sağlasın diye. Yani buni durumda offline bir oyunu airplane modda deneyip ısınıp ısınmadığını kontrol etmek gerekir.
rustamyariyev
Active Level 4
Galaxy S
  • Mobil veri ve wifi kapatip oyun oynadigimda 8-9 saat ekran suresi almisligim olmustur. Hatta isinma olmadan. Ama internet gerektiren oyunlarda 4g girdigim oyun ortasinda 3g 2g ye kadar indigini gordum. Ve beraberinde isinma oldu haliyle.
0 Likes